Две питания за въздушната система

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0i, E61 530xd
Мечтае да кара: Турбо Комби :-)

Две питания за въздушната система

Мнение от denis_dimirev » 24 Юни 2009, 11:01

Здравейте колеги,

Понеже потърсих с търсачката но нищо не намерих се обръщам пак към вас. Та въпросите ми са следните: Първо как се разглабя средния въздуховод на таблото, понеже на дясната му част се разместила и в момента духа на всички посоки едновременно :(
И също така искам да попитам дали климатроника мж да бъде съвсем изключен, питам защото когато е на една чертичка вентилатора и пак дам минус изгасва за секунда и пак се вруща в същото положение с една дума не мога да го загася. Това дали е нормално и ако не то ако някой се е сблусквал този проблем ще съм много благодарен за малко повече инфо.

Благодаря предварително

Поздрави Денис

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 24 Юни 2009, 11:09

Това ,че ти се включва сам след една секунда климатроника не е нормално според мен. Аз моя като го изключа от "-" докато не го включа отново, сам не се е включвал. Може би имаш проблем с управлението на климатроника.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Две питания за въздушната система

Мнение от im0tep » 24 Юни 2009, 13:10

denis_dimirev написа:Здравейте колеги,

Понеже потърсих с търсачката но нищо не намерих се обръщам пак към вас. Та въпросите ми са следните: Първо как се разглабя средния въздуховод на таблото, понеже на дясната му част се разместила и в момента духа на всички посоки едновременно :(
И също така искам да попитам дали климатроника мж да бъде съвсем изключен, питам защото когато е на една чертичка вентилатора и пак дам минус изгасва за секунда и пак се вруща в същото положение с една дума не мога да го загася. Това дали е нормално и ако не то ако някой се е сблусквал този проблем ще съм много благодарен за малко повече инфо.

Благодаря предварително

Поздрави Денис

Това с климатроника не е нормално,моя също си стои изключен. А относно разглобяването на въздухоотвода....неможеш да си представиш в какъв филм ще се вкараш ако тръгнеш да разглобяваш таблото

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 24 Юни 2009, 14:40

Пъхаш кредитна карта карта (или нещо подобно) между таблото и пластмасата на въздуховода. Трябва да освободиш щифтовете, които са по два във всеки ъгъл на рамката на духалката. Започни от горе. За нивото на вентилатора най-вероятно е от управлението. Може за начало да го свалиш и да огледаш куплунга и щекера отзад.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 24 Юни 2009, 14:42

bmw_n00b написа:Пъхаш кредитна карта карта (или нещо подобно) между таблото и пластмасата на въздуховода. Трябва да освободиш щифтовете, които са по два във всеки ъгъл на рамката на духалката. Започни от горе. За нивото на вентилатора най-вероятно е от управлението. Може за начало да го свалиш и да огледаш куплунга и щекера отзад.

Ааа колегата е прав,аз помислих,че искаш да разглобиш цялата тръба на въздухопровода и за това ти казах,че се разглобява таблото...иначе само за решетката послушай колегата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0i, E61 530xd
Мечтае да кара: Турбо Комби :-)

Мнение от denis_dimirev » 25 Юни 2009, 0:58

Благодаря колеги за бързата реакция,

Още утре ще разглобя духалката и ще пробвам да я стегна, иначе за климата ще видим не знам кога ще ми остане време но и нея ще я разгледам отзад.

Благодаря още веднъж
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mirizlivpor » 25 Юни 2009, 23:52

Не знам дали ще ти помогне, но на мен ми се случи това с климатроника вчера. Натиснах малко по-силно копчето за автоматично регулиране и то взе че изхвръкна. После като го натиснах силно да го сложа обратно взе че заседна :) И така - няма спиране. Та мисълта ми е да не би и при теб да има заседнало копче и то постоянно да пуска системата :)

Назад към E39