ПРОМИВКА НА ДВИГАТЕЛ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
ПРОМИВКА НА ДВИГАТЕЛ
Колеги моля кажете с каква добавка да промия (прочистя) двигателя преди смяна на масло за е39 тдс.
и каде мога да я намеря.
Благодаря.
и каде мога да я намеря.
Благодаря.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Не че разбирам много от БМВ дизели, ама съм правил това упражнение с друг стар дизел (над 200К км ) и ефекта беше изумителен. Колата почна да харчи масло поне х3, а не ми беше първа смяна на масло. За това според мен, ако преди това не е промиван редовно не го прави, да не се окаже после да търсиш къде да правиш двигател.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: ПРОМИВКА НА ДВИГАТЕЛ
chegevara1 написа:Колеги моля кажете с каква добавка да промия (прочистя) двигателя преди смяна на масло за е39 тдс.
и каде мога да я намеря.
Благодаря.

Махни филтъра, пусни маслото да изтече ако досега си го изсмуквал
с помпа и това е

не е охладителна система

Какъв е смисъла от тази процедура не мога да схвана

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
ами ако е нов внос и е от италия е хубаво да се промие а иа и добавки за след промивка
в метро има за промиване на двигателя на валволин аз съм я използвал и съм доволен

- eddy
- кандидат ентусиаст
-
harko77 написа:ами ако е нов внос и е от италия е хубаво да се промие а иа и добавки за след промивкав метро има за промиване на двигателя на валволин аз съм я използвал и съм доволен
А знаеме ли предния собственик или търговеца, какви добавки и тн са ръгали в тая кола? Тия добавки все пак дори след смяна, ако колата не е била мноооооооооооого зле оставят филми на сегменти и тн. Слагайки добавка за почистване, тия филми изчезват и колата може да се окаже лейка за масло. По мое мнение след като човек си купи кола, е хубаво да сложи прилично масло, с което да изкара към 2К км и да го махне и след това вече да си сложи много хубаво такова, освен ако не е сигурен в произхода на колата и това как е била подържана. Това ест е мое мнение и то след като съм си патил.
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
просто си мисля 4е преди смяна е хубаво да се сложи такава добавка за прочистване.
НЕЗНАМ ЗА ТОВА ПИТАМ.
НЕЗНАМ ЗА ТОВА ПИТАМ.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
WALL написа:Имайте в предвид, че тия промивки с добавки, почистват на киселинна или основна/содна основа ( всички почистващи добавки, горивни или...) и разкатават всички семеринги и гумени гарнитури гумички на клапани...... Аз съм твърдо против. Просто от смяна на смяна доброто масло си подържа двигателя.
Принципно след като аз направих грешката преди много години да "почиствам" един двигател с такава добавка, се запознах с един пич маслар от 100г както се казва. Човека сменя масла на много скъпи коли, както на мотор, така и на скорости и тн. Та тоя човек ми каза, че ако си купя нова, ама от магазина кола, не било зле на 3-4 смени да почиствам и това щяло да щади двиг. Но това е само когато си купуваш нова кола и сам си я подържаш от първото масло. Иначе ефекта бил по-често обратен. Но пак това казвам това е мое мнение, на база мнение на човек на когото вярвам и лош опит.
9 мнения
• Страница 1 от 1