2-DIN мултимедия за е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

2-DIN мултимедия за е39

Мнение от hafte » 27 Май 2009, 13:15

Здравейте,

Мераклия съм на тази 2-DIN система, но да се допитам и до вас преди да я поръчам.

http://i14.ebayimg.com/07/i/001/48/c5/02a8_1.JPG

Като марка и качество незнам каква е но хубавото е че работи с IGo.

Въпросите ми са:
1. Освен преправяне на капака който ще я покрива, други изненади с монтажа може да очаквам. Тоест ще се събере ли без проблеми като се махне MID и CD.
2. Някой ползвал и монтирал ли е подобна система да сподели впечатления и техники.

Благодаря на отзовалите се :P

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 27 Май 2009, 13:48

Купих си и аз така като тебе без да смятам и меря, и за моя жалост не успя да влезе, тъй като впря в блока на парното ;) Преди да вземаш мери хубаво, дори да не става се преправяло и с нагряване с пистолет за горещ въздух, но на мен не ми се рискуваше :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Re: 2-DIN мултимедия за е39

Мнение от joropc » 27 Май 2009, 15:58

hafte написа:Здравейте,

Мераклия съм на тази 2-DIN система, но да се допитам и до вас преди да я поръчам.

http://i14.ebayimg.com/07/i/001/48/c5/02a8_1.JPG

Като марка и качество незнам каква е но хубавото е че работи с IGo.

Въпросите ми са:
1. Освен преправяне на капака който ще я покрива, други изненади с монтажа може да очаквам. Тоест ще се събере ли без проблеми като се махне MID и CD.
2. Някой ползвал и монтирал ли е подобна система да сподели впечатления и техники.

Благодаря на отзовалите се :P

Да,ще има и други изненади.Трябва да нагрееш с пистолет за горещ въздух и сплескаш пластмасовите тръби на парното,който са точно зад отвора.Това трябва да стане в рамките на допустимото(системата е проба,грешка).Въпреки това устройството пак няма да влезе както трябва т.е леко ще стърчи.Трябва да се внимава при нагряването да не се изгори и нещо друго(исталации.......)...абе гадна работа.
Аз присъствах на такъв монтаж,изпълнен перфектно,ама лично на мен накрая хич не ми хвана окото.Първо работата на устройството,после самата визия.Абе с две думи,всичко си изглежда много,ама много китайско........аз не бих си го сложил в колата.
П.С
За колегите,който имат такива и веднага ще ме "подпрат",че са супер,уточнявам,че споделям моето лично мнение. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 27 Май 2009, 17:16

Това ми отговориха от продавача:

1. the item comes with europe map including Bulgarian maps
2.the gps can work with any gps software ,such as tomtom ,igo ,we are sure
3.sure the item can work with your car BMW e39 year 2002,we have checked your car model ,it needs 2 din car dvd

От вашите мнения разбирам и ще слезна после да премеря, тъй като имам размерите на устройството дали ще стане.
Ако не изобщо няма да съсипвам автомобила и да го преработвам основно.

И USB флашката е с която съм върши прекрасна работа. Жалкото е, че ако не стане е, че навигацията остава на телефона, а мултимедията на лаптопа, а bluetooth carkit е много стар като модел без доста екстри.
:(

П.С. Ако има някой с такова или подобно нека сподели, как работи и да каже поне някое предимство. До тук само отрицателни се събраха.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 27 Май 2009, 17:46

hafte написа:
....Ако не изобщо няма да съсипвам автомобила и да го преработвам основo....

Няма как да стане без преработване.Споменатото от мен по-горе е за абсолютно същото устройство,така че се пригатвяй с пистолета за горещ въздух :D
Споменатото от продавача е вярно.Всичко това работи,ама някак си.........хубаво е да го видиш как стои и да си поиграеш малко с монтирано такова.
Успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 27 Май 2009, 21:18

След като око да види ръка да пипне joropc е прав.

От долната страна са само около 13 см дълбочина а цялото е дълбоко около 18 см.
Няма как да стане без препрявяне на пласмасовите тръби, но да се смачкат 4-5 см ми се вижда много. Също ми се виждат доста дебели и ще трябва доста греене. Може да се влоши и обдухването от въздуховодите.

Води се 2-DIN но май само оригиналното. Като се загледах по обстойно самата шина има място са Single DIN стандартен касетофон и дълбочината е за такъв.

За съжаление няма да слагам такава система. Ако има някоя която става без преправяне дайте някой линк.

Вариянт е само дисплей да се сложи и едно мини PC някъде из купето, но е доста играчка.

Благодя за отговорите.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 27 Май 2009, 21:34

Както ти казах, и аз се отказах от тази система, но след като си я купих :mhihi:

Затова 1DIN DVD и едно 7" мониторче :winky:

Назад към E39