Броня за фейса

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Броня за фейса

Мнение от I.V.G. » 10 Апр 2009, 12:38

Моля само който е сменявал бронята(предна) да взима участие,та питането е следното ;освен халогените какво друго има различно назад към двигателя?Ще се разкрасяваме и за това се интересувам :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 10 Апр 2009, 12:49

Освен халогените ти трябват страничните лайсни, средната лайсна (за номера), двете странични решетки и пластмасови подкалници (тези малките, които се подават леко под бронята).
Също така, ще ти трябват и нови букси за халогените, защото старите не стават.От къде ще намериш, не знам, търси от някоя на части ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от I.V.G. » 10 Апр 2009, 13:59

А тези решетки под номера еднакви ли са на старата и новата?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 10 Апр 2009, 15:34

I.V.G. написа:А тези решетки под номера еднакви ли са на старата и новата?

Еднакви са, за това не съм ги писал в горния си пост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Апр 2009, 19:43

някои ако има лайсните за фейсовата броня да свирка, трябват ми лява, дясна и средна (тази за номера) и лявата решетка до халогена (лява като си срещу колата)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 10 Апр 2009, 23:55

Незнам на TDS дали ще стане да смениш бронята с фейслифтова , защото се сменят и подкалниците , а те трябва да са с дупки както са стандартните. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 11 Апр 2009, 0:00

///sasho а тебе кои те е излъгал че се сменят подкалниците :mhihi:

виж ако сложиш ///М броня оригинал, тогава се сменят подкалниците, 300 лв са само те, ама това е само за М броня

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 11 Апр 2009, 0:22

Преди време , когато проявих някакъв интерес да сменя предната броня на Е39-ка в подписа ми с фейслифтова отидох във "Вари 2000" и ми обясниха , че при смяната на предната броня на Е39 525 TDS с фейслифтова е необходимо да се сменят и подкалниците. След като няма подкалници които да са с дупки както е стандартно при Е39 525 TDS трябва да се направят допълнително дупки на новите подкалници , което лично на мен не ми допада като идея. Другото което ми обясниха е , че при фейслифтовата броня никелираната лайсна е отдолу на пласмасовата лайсна докато при стандартната за Е39 525 TDS е отгоре и по този начин ще се получи разминаване с лайсните на вратите , така че , за да стане така както бих искал да е /оригинално/ трбва да се сменят и лайсните на вратите , а оттам и лайсните на задната броня а може би и цялата задна броня и пак няма да е в оригинален вид , защото както казах и по нагоре в поста си подкалниците няма да са с оригинални дупки. Та оттам знам. :D

ПС: Подчертал съм за кой модел Е39 пиша , за другите не съм наясно как стои въпроса със смяната на предна броня с фейслифтова.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 11 Апр 2009, 1:52

///sasho написа:Незнам на TDS дали ще стане да смениш бронята с фейслифтова , защото се сменят и подкалниците , а те трябва да са с дупки както са стандартните. :roll:

Разликата м/у фейс лифт и обикновената броня е, че фейс лифтовата е по-широка с ~1-2см.Спокойно може да си сложи старите подкалници и просто да подложи нещо отстрани, за да не влиза вода от задната страна на халогените.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 11 Апр 2009, 2:09

mad_presley написа:
///sasho написа:Незнам на TDS дали ще стане да смениш бронята с фейслифтова , защото се сменят и подкалниците , а те трябва да са с дупки както са стандартните. :roll:

Разликата м/у фейс лифт и обикновената броня е, че фейс лифтовата е по-широка с ~1-2см.Спокойно може да си сложи старите подкалници и просто да подложи нещо отстрани, за да не влиза вода от задната страна на халогените.

Колега , във "Вари 2000" доколкото разбрах са сменяли предната броня на една Е39 525 TDS с фейслифтова и ми обясниха каква е процедурата , и че не си заслужава много , защото освен че , за да изглежда перфектно трябва да се сменят много допълнителни неща /които съм ги описал в предишното си мнение/ освен бронята и крайния резултат няма да е така добър както трябва да е. Имайки впредвид , че тяхния интерес като BMW магазин и сервиз е да продадът и смянят тези части , а в същия момент дори оттам казват , че наистина не си заслужава тази преработка , значи наистина няма смисъл. Благодаря ти за съвета , как може да стане , ама не ми харесват и преправянията от сорта да се подлага нещо за да не капе вода и т.н. , а и колата е обявена за продажба и имайки в предвид , че много рядко изкача купувач , който да оцени всичко направено по един автомобил втора употреба мисля , че няма смисъл от поставянето на такава броня на тази кола , все пак достатъчно допълнително поставени неща има , които сигурно от една част от купувачите дори и не се забелязват , че ги има.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 11 Апр 2009, 13:13

///sasho написа:.....

Дааа, пропуснах и момента с никелиранатите лайсни, които при фейса никела е отдолу, а при старата е отгоре.Аз като смених моята броня с фейс лифт, си смених и всички лайсни по колата с такива без никел (и без това тези с никел са доста по-скъпи от тези без никел) :)

А за изрязването на подкалниците, може си стане като оригинално, защото всъщност оригиналните на TDS са си рязани на преса и мисля, че при малко старание, ще си станат като оригинални при изрязване на ръка.

Старите подкалници са на цена 17лв, а новите са на 25лв бройката.Това са цени от Варна Карс.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от I.V.G. » 12 Апр 2009, 14:36

mad_presley написа:

ти така ли си подлагал и твоята оргинална ли е защото намерих от(Елиткар) за 140лв. но незнам какво качество е?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 12 Апр 2009, 18:56

I.V.G. написа:ти така ли си подлагал и твоята оргинална ли е защото намерих от(Елиткар) за 140лв. но незнам какво качество е?

Aз не съм с TDS колега и няма нужда да подлагам нищо, защото си купих нови подкалници за фейс лифтова броня :winky:

А иначе, бронята ми е оригинална.Тази, която ти дават от Елит кар е Тайландска и не мога да коментирам качеството и, питай някой колега, който е с такава.

М/у другото, докато аз си търсех броня, имах много предложения точно за такава броня, на цена от 110лв тук във форума, но не помня кой точно ми я предлагаше (то всъщност не беше само един де), така че ако
ще вземаш Тайландска си потърси на по-добра цена ;)

Назад към E39