Голям проблем!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danieldst » 30 Мар 2009, 21:37

Еми,сподели при теб какво беше,че да знаем какво се прави в случая! :help:
ВАРНА,морето и BMW-то......Изображение!!!
Изображение ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danieldst » 30 Мар 2009, 21:39

joropc написа:
bobih написа:дам колега сменени са ... ама най-интересното прави го от време на време и при по ниска скорост, ама на моменти е адски силно особено днеска следобед ужас!

Прави ти този проблем откакто се затопли времето,нали?Ако е така мисля,че знам причината......имал съм същия случай...

:?: :?: ......... :idea:
ВАРНА,морето и BMW-то......Изображение!!!
Изображение ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 30 Мар 2009, 21:45

eми да от 2-3 седмици насам го прави, колкото до колегите с бензиновите Е39-тки дето като даваш газ вади звук като шкода октавия :mhihi: плис, ако знаете откъде може иде проблема кажете, ако не си замълчете само пълним темата с глупави мнения. :winky:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 30 Мар 2009, 22:03

Лагер и тампон на единия амортесьор( в комбина).Когато температурата минеше 23-24 градуса навън при ниска скорост започваше чукане,което ту се засилваше ту намаляше.След като смених цялата предница+амортесьори ефекта беше нулев.Където и да отидех всички майстори се смееха с мен,когато им кажех че го прави само при топло време.И разбира се когато те се качваха да пробват...нищо,защото колата трябваше да се покара в жегата малко и тогава почваше да прави проблема.Правих всякакви експерименти,гасях двигателя по време на движение за да съм сигурен,че е от ходовата част а не от маховик например и се разбра, че е от ходовата част.След 5-6 месеца битка смених лагерите и тампоните на амортесьорите и....о чудо проблема се оправи!Единият лагер беше разбит и когато гела в тампона се затопля,тампона омеква и тогава разбитият лагер почва да клопа.По принцип съм човек,който си подържа колата почти педантично и не знам защо когато сменях амортесьори преди това послушах майстора,който ми каза че тампоните са 6 и няма нужда от смяната им ама половин година побелях.Уточнявам,че става въпрос за предната ми кола 525ТДС(всъщност няма никакво значение).Затова попитах bobin дали му прави проблема откакто се затопли времето......... :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 30 Мар 2009, 22:20

я си погледни втулките които са на шенкела и в тях влизат шарнирите на носачите, гаранция имаш някои недостатъчно стегнат и като въртиш волана от пълен ляв към десен и обратното се чува едно изпукване ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 30 Мар 2009, 22:23

bobih ти оправи ли си фаровете, кое беше?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobih » 30 Мар 2009, 22:27

WALL написа:bobih ти оправи ли си фаровете, кое беше?

Предна машинка и биалетка на фаровете :) :winky: ... Оххх, не знам вече тази вечер ще погледнем пак колата отдолу да видим ...

Потребител
Аватар

Странно пукане!!

Мнение от Radium226 » 06 Апр 2009, 1:02

И аз го имам този проблем с пукането на предна лява. Също го прави и ако натисна силно спирачката дори с около 5км/ч и в момента в който колата спре на място и пак изпуква. Наляво, надясно....пак така...на моменти го прави всичко това. Появи се преди дни няколко пъти,а днес беше доста осезателно. Ще ходя на сервиз да видим какво е. Като имам резултат ще споделя. И все пак ако някой има предложения да казва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobih » 06 Апр 2009, 8:43

Тампона с лагера комплект на амортисьора от Дару Кар и болката умря 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 06 Апр 2009, 23:23

bobih написа:Тампона с лагера комплект на амортисьора от Дару Кар и болката умря 8)

Бях сигурен.Същият проблем като при мен.Радвам се ,че си го намерил и отстранил. :D

Предишна

Назад към E39