Централното работи алармата не...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530
Мечтае да кара: нещо към 600 коня :p

Централното работи алармата не...

Мнение от Larg0 » 24 Мар 2009, 20:37

СУУУУПЕР як проблем ... значи вчера както си пътувам реших да спра на Бачково и ... за няма и 5 мин връщам се към колата и уж да отключа централното работи алармата не иска да се деактивира ... и при опит да отворя врата пищи ... стоях чаках го мъчих го оставих да си почине след 50 мин взе че се деактивира... прибрах се в Сф заключвам си е няма проблем сутринта отключвам тръгвам и днес отивам в центъра заключвам си и после като да отключа нъц ... 5 часа го мъчих и чаках но не се смили над мен ... та на някой явявал ли му се е такъв проблем също така колата е и с допълнителна аларма но тя си е отделно ... от кво може така да създава проблем "оригиналната аларма" ? :?: тва горе долу ми го правище от 1 седмица но мн рядко на 2 пъти да ми го е правило и след повторно отключване заключване се оправяше ... има ли възможност да е от новия акомулатор защото го сменях

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Мар 2009, 21:19

Ами не е ясно допълнителната аларма ккви датчици/функции има и дали е свързана с централното ?

Ако двете аларми по някакви причини остават в различен режим ARMED/DISARMED тогава може да се случи това. Най-добре алармаджия и то който познава поне една от двете аларми (ще си спестиш много време)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 24 Мар 2009, 23:35

Залагам на изтощена батерия в ключа.

На мен ми се случи сега зимата - като ключа беше на студ - отключи, ама не деактивира алармата. И аз като тебе така се чудих какво става. Откакто смених батерията в самия ключ - нямам проблеми. Да уточня - ключът ми е от по-стария модел (този който се отваря :) - не ромбоидните, които се зареждат от колата)

Потребител
Аватар

Мнение от Larg0 » 24 Мар 2009, 23:53

ben_g написа:Залагам на изтощена батерия в ключа.

е да ама то разбирам примерно на единия ключ да се е изтощила батерията, но аз съм с 2 ключа и с двата го мъча и не става ... пък 2ия ключ почти не е използван ...

утре отивам в дару кар и мисля че няма да има проблем...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Мар 2009, 9:40

Колега и на мен ми прави тоя номер понякога.Отключвам но мигачите не мигат и алармата си мига вътре и си е активна.Тогава заключвам пак и пак отключвам и вече си е наред.Не знам защо го прави.При теб така не се ли оправя? :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от Larg0 » 26 Мар 2009, 17:32

Ivo_Borisov написа:Колега и на мен ми прави тоя номер понякога.Отключвам но мигачите не мигат и алармата си мига вътре и си е активна.Тогава заключвам пак и пак отключвам и вече си е наред.Не знам защо го прави.При теб така не се ли оправя? :roll:

Еми значи то тва ми го прави на 2-3 пъти и аз така правех и се оправяше но като в Бачково едвам се оправи ...

Така сега да споделя найстина за проблема отивам аз вчера в центъра където е бех оставил и по случайност си отключи от 1ия път от там карам е аз към нас и си запазих час в ДАРУ КАР след което не е заключвам за да не ми се прави пак на интересна. Отивам аз днес в ДАРУ КАР и ... така мойта чудна аларма събра 5-6 специалиста ... след диганостики и глупости близо 3 часа идват и ми казват: твойта аларма е някаква индивидуална която не можем да разберем какъв е проблема и т.н и ми казват че са изключили сирената да не свири но мигачите си се задействат. След което ми предлагат да ми разкостят цялата аларма и да си купя нова на бмв която струва 1600 лв което го отказах. И тръгвам си аз алармата не свири влизам в колата карам си и датчиците засекат някво движение и се активират аварийните и през 5-6 мин така и гледах много да не мърдам. И отивам тука до едни които ми слагаха 2ра аларма когато мъчиха да ми го крадат ... и човека почна да ровичка долу по компютъра и изключи захранването на оригиналната аларма след което вече и аварийните не се активираха а централното си работише и аз му викам ми и тва е добро решение. Влизам да си тръгвам и затварям но на бордовия показва че предна врата ми е отворена и му казах той пак поровичка там при алармата и извода беше: че алармата просто е забила и е искала рестарт..... за 30 лв беше цялата история а в ДАРУ КАР ми взеха 30 лв уж за диагностика която не засичала алармата ...

Назад към E39