БМВ 525 - пружина
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
БМВ 525 - пружина
Здравейте. Имам БМВ 525 '97г.
Проблема ми е, че ми се счупи пружината отзад -до ресьора. Мисля да я сменя с пружина 2-ра употреба, но се чудя дали да сменям и другата до нея ,която е здрава, или при 2-ра употреба е излишно?
Проблема ми е, че ми се счупи пружината отзад -до ресьора. Мисля да я сменя с пружина 2-ра употреба, но се чудя дали да сменям и другата до нея ,която е здрава, или при 2-ра употреба е излишно?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Сменяй двете, ако не искаш колата ти да стои на криво като стара баба
Suplex са по 80лв бройката, по-трудното е смяната им
Това си е често срещан проблем при Е39, особено при тези, купени от Германия.Последната витка опира леко в долната чашка , изтрива се боята, ръждясва и се чупи.Ако си вземеш втора употреба, не се знае колко ще издържи, а работата по смяната им си е доста трудоемка

Suplex са по 80лв бройката, по-трудното е смяната им

Това си е често срещан проблем при Е39, особено при тези, купени от Германия.Последната витка опира леко в долната чашка , изтрива се боята, ръждясва и се чупи.Ако си вземеш втора употреба, не се знае колко ще издържи, а работата по смяната им си е доста трудоемка

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
заеби свалят се задните седалки, маи и кората се сваляше забравил съм, заради 3 болта от едната и 3 от другата страна, целия интериор си разглабяш.. поне при лимозина :>
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
както каза колегата слагай втора ръка оригинална пружина от тдс вземеш ли нови вероятно ще щтръкне колата отзад и след време като омекне може и да висне оригиналната пружина втора ръка ти е най добрия избор
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
anzak написа:както каза колегата слагай втора ръка оригинална пружина от тдс вземеш ли нови вероятно ще щтръкне колата отзад и след време като омекне може и да висне оригиналната пружина втора ръка ти е най добрия избор
Aз сложих нови и не ми се навири задницата.Мина повече от година и половина и нито е клекнала, нито се е вирнала повече.
А както казах по-горе, това си е редовен дефект при Е39.Сложи стари и после пак разглоби цяла кола като се счупи...ама всеки си знае де, акъл не давам на никой.
Задна лява ли ти се счупи???
Така и така стана въпрос, някой знае ли какви са оригиналните пружини на Е39?
По RealOEM не дават цена, което означава, че дори и в оторизиран сервиз ползват някакви, каквото намерят.
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
И при мен е така но от дясно.Мислех да пускам тема но колегате ме изпревари.
Аз също се колебая за втора употреба или нови.
Аз също се колебая за втора употреба или нови.
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
Ако ще сменяш,слагай две нови,вървят между 80лв. и 120лв,работата е много,ако смяташ да я караш тази кола по добре си я направи,не се притеснявай няма да ти щръкне заницата.
Наистина се замислих да сложа нови.
И все пак да попитам. Вчера ходих да сменя счупения с такъв втора употреба, но се оказа, че пружините имат някакви цветни точки, които означавали нещо. Нямаше като моите - тъмно бежови и ми предложиха сиви или сини.
Ама си нямам никаква представа какво означава всеки цвят.
И все пак да попитам. Вчера ходих да сменя счупения с такъв втора употреба, но се оказа, че пружините имат някакви цветни точки, които означавали нещо. Нямаше като моите - тъмно бежови и ми предложиха сиви или сини.

- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
bmw525_pz написа:Наистина се замислих да сложа нови.
Мисля ,че точно цветът и точките определят височината и твърдоста на пружината.Така ,че по добре си намери като твоите!
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
12 мнения
• Страница 1 от 1