Вече без чейнджър и BMW Business RDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Вече без чейнджър и BMW Business RDS

Мнение от blacksapphire » 13 Мар 2009, 23:28

Колкото и да ме беше страх да не разваля много интериора, мисля че добре се получи :P DVD player- че чете си всички формати, юсб и четец за карти има, и 3 изхода за монитори, които смятам да монтирам над плафоните и в двете предни облегалки Изображение

Изключително добро качество на звука от оригиналните говорители, явно усилвателя на оригиналното радио е слаб! Няма никакво кривене!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 14 Мар 2009, 3:13

Веднага купувам кабела за чейнджъра. Ако искаш и комплект с него. Само дай цена на ЛС.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 14 Мар 2009, 10:29

Те кабелите чисто нови са 70-80лв .... по добре така от колкото колегата да си разглоби колата !!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 14 Мар 2009, 10:47

батка и тебе те пере тока :mhihi:

ако беше Е36 и Е46 по бива, ама това Е39 с тия РАФТОВЕ и Секциии дето са ги направили за радио .. тц, само фабричното му отива и/или нави големата, но Пък различни хора Различни идеяли :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 14 Мар 2009, 12:58

Не може и не може да излезе толкова силен и качествен звук с оригиналното радио! С това добро обезшумяване, което имат 39ките, направо стана като концертна зала вътре , меко казано съм впечатлен. Нямам идея каква марка са оригиналните говорители, но все пак са почти 9 годишни, а свирят като нови Изображение

п.п Не знам как вървят цените нито на чейнджъра, който е 2003та година бтв, нито кой от двата кабела, стигащи до него, имаш предвид. Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 14 Мар 2009, 13:21

А колега черния капак дето да уплътни разтоянието около ДВД-то от къде стигна до тебе (купи ли си го, направиха ти го по проъчка) Скъсах се да търся и не мога да намеря вече сигурно от 5-6 месеца. Драсни едно ЛС. Благодаря!
The Ultimate Driving Machine

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 14 Мар 2009, 14:25

колко пари искаш за Чейнджъра, пиши ми на ЛС :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 14 Мар 2009, 19:26

blacksapphire написа:п.п Не знам как вървят цените нито на чейнджъра, който е 2003та година бтв, нито кой от двата кабела, стигащи до него, имаш предвид. Изображение

Свалил ли си ги? Аз мислех че е само един кабела. Най вероятно ми трябва кабела, който е от радиото до чейнджъра.

В Камор струва 100 лева този кабел, който ми трябва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Мар 2009, 20:44

ja написа:... Аз мислех че е само един кабела. Най вероятно ми трябва кабела, който е от радиото до чейнджъра....

Кабелите са 2 (на практика има букса за още един коаксиален но той не се ползва)

- Дата кабела от касетофона/CD-то до чейнджъра (има една специална скоба, която го фиксира към буксата за радиото).
Този кабел трябва да се извади задължително цял с двете букси от снопа на инсталацията.
- Захранващ кабел (трижилен). Има постоянен (+), маса и управление от касетофона.
За този кабел е важна буксата към чейнджъра (кабелите могат да се удължават).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Мар 2009, 23:15

blacksapphire написа:Не може и не може да излезе толкова силен и качествен звук с оригиналното радио! С това добро обезшумяване, което имат 39ките, направо стана като концертна зала вътре , меко казано съм впечатлен. Нямам идея каква марка са оригиналните говорители, но все пак са почти 9 годишни, а свирят като нови Изображение

п.п Не знам как вървят цените нито на чейнджъра, който е 2003та година бтв, нито кой от двата кабела, стигащи до него, имаш предвид. Изображение

Прав си колега,много е смотан оригиналния саунд в Е39.Ама и аз много се чудих за твоето решение и накрая реших че оригиналното си е по красиво.А за колегата Noob4o-има ги тея капаци в магазините за музикално озвучаване,питай тук там.Цената е около 25 лв.Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Мар 2009, 0:12

tsb_bg написа:
ja написа:... Аз мислех че е само един кабела. Най вероятно ми трябва кабела, който е от радиото до чейнджъра....

Кабелите са 2 (на практика има букса за още един коаксиален но той не се ползва)

- Дата кабела от касетофона/CD-то до чейнджъра (има една специална скоба, която го фиксира към буксата за радиото).
Този кабел трябва да се извади задължително цял с двете букси от снопа на инсталацията.
- Захранващ кабел (трижилен). Има постоянен (+), маса и управление от касетофона.
За този кабел е важна буксата към чейнджъра (кабелите могат да се удължават).

Мерси колега, полезно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 15 Мар 2009, 1:11

Коя букса за кое е ?

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 15 Мар 2009, 17:20

От ляво на дясно на първата снимка (правоъгълното блокче на чейнджъра):
- белия кръгъл - за коаксиален кабел (не се използва)
- по срдата малкия - захранване (три пина)
- дясно големия - дата кабел (за връзка с касетофона)

Снимката на касетофона (куплунга с многото кръгли пинове на гърба)
- дата кабела се фиксира с метален щифт на едно от правоъгълните гнезда отдолу на буксата (мисля лявото, но те не могат да се объркат, защото той влиза само на едното място и само по един начин)

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 16 Мар 2009, 11:49

гледам подпитвате за чейнджър ...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
тук имам , не съм му слагал дискове още ако има някой интерес на Л.С. ще го пробвам дали има ядове и може заедно с кабела да си замине

Потребител
Аватар
Кара: е39

Мнение от pizariq » 18 Мар 2009, 23:03

За колко го продаваш, аз ги имам кабелите.

Назад към E39