Губи oбороти

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 12 Мар 2009, 20:45

hellsgate написа:...

:shock:
Неравномерната работа може да е от датчика. За таблото според мен си провери бушоните... или нещо е "връщана", ако си я купил наскоро...
Пробвай с ресет (откачане и закачане на акумулатора)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 12 Мар 2009, 20:46

Дано някой от колегите може да ти помогне поне с информация КАКВО може да ти е изтрил този юнак ,та да ти направи тези проблеми.Това ми звучи като прекодиране на табло или смяна на софтуер на борда.За цилиндрите не знам....Всъщност колата с това табло ли я купи или си го сменял(да не би да е англичанче-в мили)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hellsgate » 12 Мар 2009, 20:48

Таблото не съм го сменял . Пробвах този трик с акумулатора ... разкачих го за 30 мин. сложих го пак не става .
BMW ®

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 12 Мар 2009, 21:02

hellsgate написа:Таблото не съм го сменял . Пробвах този трик с акумулатора ... разкачих го за 30 мин. сложих го пак не става .

А в кой град ще ходите с МАЙСТОРА(ако не е тайна)?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hellsgate » 12 Мар 2009, 22:17

Колега няма значение града , важното е само да стане ако не стане трябва да ходя до бургас чак ... не вярвам проблема да е толкова голям но да видим дали ще се оправи . А това за цилиндрите само много ме притесни . Забелязъл съм че няма тяга и ми гори бая . Ако някой знае дали е от електрониката ще съм му благодарен. Между другото смених датчика на разпределителния вал и се оправи проблема с гасенето
BMW ®

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 12 Мар 2009, 23:43

Колеги, нормално ли е при проблем с датчик на разпределителния вал да има драма с индикатора на маслото?

Извинявам се на колегата, че пиша в темата му.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 12 Мар 2009, 23:50

z3soon написа:Колеги, нормално ли е при проблем с датчик на разпределителния вал да има драма с индикатора на маслото?

Извинявам се на колегата, че пиша в темата му.
Мисля че не колега ;)
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hellsgate » 13 Мар 2009, 22:32

Колеги оправих си проблема . Този "майстор" който ми разбъзика колата дойде с мен при един човек плати си за всичко даже съм в + от италианско меню в английско без пари. Та остана само датчика на разпределителния вал да сменя само че този човек ми каза че може и да имам проблем от Вануса. Възможно ли е това? Колата няма ряз като че ли , не съм карал до сега друго е39 но така си мисля . Благодаря предварително.

П.С. Форума е изключително полезен благодаря за съдействието което ми давате. Дано и за напред да е така . Все още се уча и с каквото мога и аз ще помагам.
BMW ®

ентусиаст
Аватар

Мнение от i4koo » 13 Мар 2009, 22:57

Клапан картерни газове :?: Запушен катализатор :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hellsgate » 14 Мар 2009, 12:18

Ще проверя и тях в понеделник мисълта ми е може ли да е от вануса , и другия ми въпрос е - Възможно ли е заради един шибан датчик на разпределителния вал така да ми спъва колата и да и се губят уборотите?
BMW ®

ентусиаст
Аватар

Мнение от i4koo » 14 Мар 2009, 12:21

hellsgate написа:Ще проверя и тях в понеделник мисълта ми е може ли да е от вануса , и другия ми въпрос е - Възможно ли е заради един шибан датчик на разпределителния вал така да ми спъва колата и да и се губят уборотите?
Абсолютно че може колега ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hellsgate » 14 Мар 2009, 12:35

Благодаря отново колеги. В понеделник последно ще пиша какво е станало ще сменя датчика и клапан на картерните газове , ще ги накарам да погледнат и вануса дали е на ред , абе абсолютно всичко ще ги накарам да погледнат и ще съобщя тук. За софтуера който ми изтриха ходих в Сливен при Славей - Този човек много чува петела просто сам много доволен от него . Само че тракшън контрола ми не действа след диагностиката на другия "майстор" и човека ми каза че имам проблем с някакъв клапан на АСЦ-то. Ако можете да ми кажете и цена на него да видим дали ще сменям и него. Благодаря предварително.
BMW ®

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hellsgate » 17 Мар 2009, 18:51

Колеги проблема излезе от свещите смених ги и всичко се нормализира . Смених датчика и на разпределителния вал просто всичко си дойде на мястото и съм много доволен, имаше и една бобина която трябваше да се смени , заедно с кабелите . Темата може да се трие . Хиляди благодарности на всички
BMW ®

Предишна

Назад към E39