странични огледала с бленда !! Схема

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

странични огледала с бленда !! Схема

Мнение от map13 » 06 Мар 2009, 22:11

Колеги някой да е запознат страничните огледала какво ги командва за да се затъмняват ??.. защото гледам че нямат датчик ... сигурно трябва да ги вържа към огледалото в купето и то да ги командва така ли е ?? и съответно ако някой даде някаква разяснителна схема нмного ще съм му благодарен .. а да не вися с мултицета 2 часа и да замервам !! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 07 Мар 2009, 23:08

айде давайте акъл че огледалата идват в понеделник и требе да импровизирам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 08 Мар 2009, 0:32

Вътрешното огледало ги управлява, то е с датчиците. Има някъде из този подфорум стара тема със схема на вътрешното огледало и нови теми тук и в е34(май) само с разяснения кой цвят проводник за какво е. Моите странични огледала имат 4 проводника - 2 за отоплението и 2 за затъмняването, но нямам идея как точно са вързани към вътрешното.
Доколкото знам производител на всички електрохроматични огледала е Gentex. На техния сайт не видях никаква полезна информация, но тук има три pdf-а с инструкции за инсталация. Основно пак са наблегнали на вътрешното огледало, но ако ги разгледаш внимателно може и да откриеш информация за свързване на страничните - видях някакви схеми за окабеляване през А-колоните.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 08 Мар 2009, 0:55

Мерси колега ... ще ги погледна сега .. и ще пиша като почна да ги правя !!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 13 Мар 2009, 1:24

Днес стана ясно .. че скоро и страничните огледала ще имат бленда :D пусти огледала докато ги разбере човека който се занимаваше аджба за какво се борят мина една камара време ... оказа се, се затъмняват от има няма 1.5V а ние си мислихме, че 12V ги затъмнява ... та докато стигнем до това изключително :mhihi: откритие... лично на мен ми стана криво / че парата дадена за това може да отиде на вятъра /
като почна да ги слагам ще пусна нова тема и ще опиша всяка една стъпка за тези който искат да го направят !

Назад към E39