Въпрос за оригиналната алалма.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

E34 Маниак
Аватар

Въпрос за оригиналната алалма.

Мнение от Georgi » 25 Яну 2009, 10:07

Как се прави така ,че отключването и заключването да е без звук?
И ако има някакви други функции и някой ги знае ако може да сподели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 25 Яну 2009, 10:40

Не мога да ти помогна с оригиналната аларма, но ако боднеш БГ аларма ще си наясно с доста неща.

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 25 Яну 2009, 10:55

NikiNikolov написа:Не мога да ти помогна с оригиналната аларма, но ако боднеш БГ аларма ще си наясно с доста неща.

Колега,мнението ти е безсмислено,мисля че съм задал достатъчно ясно въпроса си към хората които знаят.А относно предложението ти ,предполагам ,че слагаш аларми.Но аз вече съм ял попарата от комбинаци на оригинална и допълнителна аларма.Пък и не виждам смисъл от смяната и.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Яну 2009, 17:42

Колега аз съм с оригинална аларма и ми е без звук.Така си я взех.Имаше една тема тук че май всички са така за европейския пазар,но можеш да си я разкодираш и да си я направиш със звук.При теб май е обратното :roll: Потърси я тази тема и ако може да ти помогне нещо!Успех

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 25 Яну 2009, 20:44

Беше без звук като я купих,но след смяна на акумулатора стана със звук,та аз затова питам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CERT » 25 Яну 2009, 21:00

да, има ли начин да се включи/изключи звукът?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 25 Яну 2009, 21:27

Има начин. Четох някъде, че в оторизираните сервизи може да се прекодира.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 11 Фев 2009, 22:24

я дайте малко пове4е информация как се програмира така 4е да има звук и да пищи :twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 12 Фев 2009, 0:20

Моята съм я чувал да пищи - ужасно силно и досадно е...
Случи ми се когато акумулатора ми беше пред тотално падане и тя ме предупреждаваше за това...
Но никога не съм чувал звук при отключване или заключване.

Току-що пуснах едно мнение, което мисля, че отговаря на въпроса - това е функция, която се наглася индивидуално за всеки ключ в оторизиран сервиз.

Иначе аз лично си го намерам за чудесно дискретното включване и изключване, мисля, че скоро ще стане повсеместно в България.

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Фев 2009, 18:18

Функцията индикация на заключване/отключване се програмира в оторизиран сервиз

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Фев 2009, 12:26

защо ли си мисля че това както и езика на таблото може да се настрои с диагностика
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Фев 2009, 16:48

_65536_kb_sec_ написа:защо ли си мисля че това както и езика на таблото може да се настрои с диагностика

така е колега, но не точно с диагностика, а със сервизен софтуер и не се настройва а се сменя тотално (може да се инсталира само един език)

в Дару смяната на езика за коли с MID (DE или друг -> EN) струва около 70 лв. (за IRIS не съм сигурен, но предполагам е същото)
Процедурата трае около 2 часа (на практика се ъпдейтва целия софтуер на ECU-то с последната актуална версия за съответния автомобил на съответния език). При това езиковата версия се записва в ECU-то и в базата данни на BMW за конкретния автомобил и при следващи сервизни поръчки или поръчки на части и др. свързани с езиковата версия си излизат коректните продуктови номера.
Трябва предварително да си решил какво точно искаш да смениш (активираш/деактивираш), иначе за нови промени - нови 70 лв. :mhihi:

При автомобили с навигация и дисплей 4:3 или 16:9 става софтуерно от "скрито" сервизно меню САМО ако софтуера на навигацията има заложен съответния език. Тогава, обаче езиковата версия НЕ се записва в ECU-то и при следващи сервизни поръчки или поръчки на части и др. свързани с езиковата версия си излизат продуктовите номера номера на частите заложени за конкретния автомобил "по рождение", не че е голяма болка ама .....

PS. Стикерите с описанието на бушоните се предлагат също на EN за около 12 лв. двата (аз лично ги смених защото за мен немски или китайски са ми еднакво разбираеми) :mhihi:

Назад към E39