AГР клапан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

AГР клапан

Мнение от Gari4 » 11 Фев 2009, 17:20

Привет колеги , имам един въпрос , колата е 525д автоматик , мисля да махам пеперудките но тогава разбрах че колата в ниските обороти губила мощност , а сащо така ме посъветваха да запуша АГР клапана , което штяло да ми вдигне мощноста на колата , освен това какви може да се окажат последствията от отсраняването му ? Ще окаже ли това някакво лошо влияние на дебитомера и ваобще какво лошо може да се случи като го махна ?
Мерси.
Гари

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 11 Фев 2009, 18:26

баце AGR не го изолираи по добре го почисти или слагаи нов не е кои знае колко мога да те в добра цена за него а и тои ти намалява температурата в колекторите каквато му е целта а и като махнеш пеперудите няма да усетиш разлика в ниските споко но обезателно махни пеперудите

Потребител
Аватар

Мнение от Gari4 » 12 Фев 2009, 13:35

Пеперудките гимахнах АГР не беше никак зле но го почистих все пак и да ви кажа разликата е в това че сега трябва повече да натискам педала на газта отколкото преди , иначе колата си върви , притеснява ме обаче това че незнам махането на пеперудките как ще се отрази на разхода , дали няма да се повиши ?
Гари

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 12 Фев 2009, 15:24

Аз съм без пеперудки и ЕГР.
Първо махнахме пеперудките и се получи по-ниска мощност на ниските обороти - под 2000.
По-скоро не е по-ниска мощност, а се усеща като по-бавно развъртане.
На около 2000 усещаш едно рязко "дръпване" и мотора почва да тегли яко.
След като елиминирахме ЕГР разлика не усетих.
Не знам дали с препрограмиране (чип) няма да се реши този проблем.
Мисля напролет да я чипосам, понеже приключих с профилактиките и подготовката за чип.
Ще пиша дали с чипа този ефект ще изчезне.
Някой ако вече го е правил ще е интересно да видим.
Touring & windsurf club

Потребител
Аватар

Мнение от Gari4 » 13 Фев 2009, 0:29

Ами аз мисля другата седмица да се консултирам с едни момчета които слагат чипове и да си сложа , другото което усетих днес след като вече сам без пеперудки е че когато карам на автопилот примерно сас 160 и нали като чукнеш спирачките и скороста пада и после вече когато пусна пак автопилота вече не набира така рязко като преди а доста по бавно , т.е. преди като убиех скороста и като пусна пак автопилота и все едно натисках педала до край а сега едвам едвам набира , та наистина премахването им оказва влияние , само на разхода незнам как ще се отрази , надявам се да не го повиши :)
Гари

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 13 Фев 2009, 9:13

колеги с чипа е хубаво само един съвет дайте някой лев в повече и сложете пауър бокс или ако толкова настоявате за чип внимавайте при кой тунинг майстор го слагате

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 13 Фев 2009, 12:51

В тази тема
се дискутира нещото power box.
Аз лично след като прочетох темата не мисля да го ползвам.
Чипа поне от офертите досега е по-скъп от Power box.
Така че не разбрах съвсем какво има предвид колегата.
Touring & windsurf club

Потребител
Аватар

Мнение от Gari4 » 13 Фев 2009, 20:26

Ами моето мнение е че този power box е пълен боклук , особено след като по подробно се запознах какво точно представлява , едно е да си сложиш такава джаджа която да лъже компютъра на колата и съвсем друго е да се инсталира нова софтуерна програма в самия компютър , прликата между чипа и power boxа е само в това че и в двата случая увеличаваш мощноста , а разликите са много и то полжителни за чипосването и отрицателни за power box така че моето лично мнение е твърдо " НЕ " за power box и :D пари да ми дават пак няма да си сложа :mhihi:
Гари

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 13 Фев 2009, 20:35

...аз съм с ъпгрейдче от колегата Лъчо и съм наистина невероятно доволен, писах и в неговата тема...а това за махането на пеперудките още не съм го правил и като че ли не ми се иска да ги махам :roll: по обясними причини споменати по-горе...
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

Назад към E39