Няколко въпроса към имащите 2.5TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Re: Няколко въпроса към имащите 2.5TDS

Мнение от ivan. » 07 Фев 2009, 19:13

sean-john написа:Здравейте колеги,
евентуално като бъдещ собственик на Е39 не искам да поставям "вечната" дилема 520и или 525тдс,за 520 съм си събрал достатъчно информация,но ще ви помоля ако можете да ми отговорите на няколко въпроса за ТДС-а,а аз след това ще си направя сметката на кой двигател да се спра :)

Първо:Задължително ли е при ТДС-а веднъж годишно да се прави диагностика?

Второ:ТДС-а можеш ли да му "палиш" гумите както при бензинката или това е пагубно за него (не че непременно ще го правя просто питам информативно:) )

Трето: ТДС-а да речем по байр или когато е по натоварен би трябвало да има повече мощ от 520и или се бъркам (тука мога да вмъкна че ако си зема ТДС 100% ще го чипосам)

за сега за тези въпроси се сещам,ако има нещо ще питам пак... надявам се не се повтаря темата и въпросите ми,както казах предпочетох така да подредя темата си от колкото да пусна 520и вс 525тдс :lol:

Мерси
отговор на :
-първо-карам тдс от 2001 год. и съм бил само веднъж на диагностика и то заради даване на контакт при свалено табло-дразнише ме лампата на въздушната възглавница:
-второ-винаги съм го карал като бензинова кола ,НО само като стрелката на температурата не е в синйото;
-третото е много относително-зависи от колата
Сменял съм плочка-така си я взех
сменял съм гарнитура на главата-само нея
умната дюза и тя ми протече,но си я направих
РЕМОНТ на автоматика-щото по това време никой не се захвана да ми смени маслото в моя край.
Сега съм за вериги(120 лв)които ги возя в багажника от доста време.
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 07 Фев 2009, 19:52

Тая тема няма ли кой да я заключи !!!

Предишна

Назад към E39