Проблем с интериорните светлини

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с интериорните светлини

Мнение от gpt » 14 Дек 2008, 0:36

Здравейте, имам следният проблем:
Дадох колата на сервиз, че нещо алармата (нефабричната) не бачкаше както трябва и ми я оправиха, като не знам какво са правили, но са сваляли или разкачали акумолатора. Като си я взех забелязах, че като отворя вратата интериорната лампа свети около 2-3 сек и после изгасва. А преди светеха чак докато я запаля. Също така като изключа колата и лампите по същия начин светват за 2-3 сек и пак изгасват. Друго нещо: като съм запалим колата и се опитам да светна лампите (със средният бутон от тавана), светлените светват и моментално започват да гаснат затихващо, а преди си светиха докато не натисна бутона повторно.
Този странен проблем със светлините на какво се дължи?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 520,523

даа

Мнение от боцко » 14 Дек 2008, 7:48

Наи отговорно заявявам че причината е в маисторите на сервиза в които си ходил или в това което са направили на лаит модула ти :mhihi: иди им направи рекламация

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 14 Дек 2008, 10:20

Абсолютно в майсторите е вината. Имал съм подобен случай, само че на мен ми пискаше постоянно че ми е отворена шофьорската врата и плафоните си светваха и гаснеха когато поискат. Отиди и направи рекламация, защотото не знаеш какво са свързали и оплескали, да не стане по-зле работата.

Потребител
Аватар

Мнение от TERES » 14 Дек 2008, 10:58

И при мен се е получавала подобна ситуация. Взех си колата от сервиз (Дару кар) и забелязах, че въобще не работи осветлението в купето. Мислех да я карам на другия ден да видят какво са "оплескали", но на другия ден осветлението работеше :shock:. Друг път след като си взех колата, след палене климатика имаше странни начални настройки: трите лампички над "auto" светеха а температурите бяха и двете 32° и дори да се настроят правилно на следващото палене отново. И това се оправи след един ден. Явно има някакво време на самонастройка след махане на акумулатор. Но ако не се оправи сама до ден два отивай да ти отстранят проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gpt » 29 Яну 2009, 2:24

закарах колата при майстора на алармата и му показах проблема със светлините. Той откачи алармата, но проблема не се оправи. Та се чудя, дали не е от това, че е откачан акумолатора и сега интериорните светлини да работят в друг режим. Странно. Някой ако има идея да пише

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 29 Яну 2009, 8:39

откачи акомулатора пак, изчакай 15-20 мин. и го закачи, да се рестартира системата - би трябвало да се оправи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 29 Яну 2009, 11:53

попринцип това колко време да ти светат лампите може да се коригира като се върже към колата компютър ! така че отиди някъде където имат бмв софт и кажи че искаш повече секунди да ти светат лампите, някои които в е час ще си свърши работата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 ТДС

Мнение от vaaseetoo » 29 Яну 2009, 14:12

BMW-E39 написа:попринцип това колко време да ти светат лампите може да се коригира като се върже към колата компютър ! така че отиди някъде където имат бмв софт и кажи че искаш повече секунди да ти светат лампите, някои които в е час ще си свърши работата

Назад към E39