въпрос за дебитомера
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
въпрос за дебитомера
Възможно ли дебитомера така да се повреди,че колата да стане по-мудна.В смисъл да върви но в ниските обороти да е малко тромава.
Случая е следния:Паля колата и тръгвам-не може да отлепи,все едно е 1.6 чист дизел
,гася я,паля пак същото.
Влизам във форума и намирам симптомите за дебитомер.Връщам се и откачам буксата на дебитомера-тръгва но е по-мудна.След 3 дни пак я закачам-тръгва по-добре но не както беше.Та въпроса ми е може ли да е от дебитомера?Той напълно ли са прецаква или може и да работи но не добре?Почти няма разлика с откачен и закачен дебитомер!Казаха ми,че диагностиката не го ловяла!
Забравих да кажа,че колата е 525tds.
Случая е следния:Паля колата и тръгвам-не може да отлепи,все едно е 1.6 чист дизел

Влизам във форума и намирам симптомите за дебитомер.Връщам се и откачам буксата на дебитомера-тръгва но е по-мудна.След 3 дни пак я закачам-тръгва по-добре но не както беше.Та въпроса ми е може ли да е от дебитомера?Той напълно ли са прецаква или може и да работи но не добре?Почти няма разлика с откачен и закачен дебитомер!Казаха ми,че диагностиката не го ловяла!
Забравих да кажа,че колата е 525tds.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
дебитомера се хваща на диагностика без проблем стига тоя дето я закача да не гледа само грешките ами да погледне и актуалните данни
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- 520_i
- младши ентусиаст
-
noiseless написа:Катализатора махна ли?
Не,но ще го махам.Но мисля,че не е от него.Защото колата с дебитомера едвам отлепва.Като го откача се оправя малко.После като пак го закача тръгва още-по добре ама не както беше.И изведнъж пак "здипля"!!
- ikatam
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: bmw e60 xd
виш дали закачаш правилно буксата.майстор/ЯШИ/така я беше закачил моита че за малко да купя нов дебитомер .НЕХОДЕТЕ ПРИ МАЙСТОР /ЯШИ/

- 520_i
- младши ентусиаст
-
ikatam написа:виш дали закачаш правилно буксата.майстор/ЯШИ/така я беше закачил моита че за малко да купя нов дебитомер .НЕХОДЕТЕ ПРИ МАЙСТОР /ЯШИ/![]()
![]()
Не може да се обърка

- anzak
- старши ентусиаст
-
520_i написа:Carsoft 6.5 дали ще го хване? Вместо да давам пари за диагностика направо да взема carsoft 6.5.
и като вземеш карсофта и ставаш майстор ли вече ?Карсофта на тдс не вади актуални данни поне тия жмелски карсофти които имаме на пазара пък и едва ли знаеш на какви обороти какви са нормалните стойности на дебитомера така че както съм писал в една тема прежалете някой лев за диагностика да ви кажат диагнозата пък ще умуваме после
- anzak
- старши ентусиаст
-
- anzak
- старши ентусиаст
-
абе вие сте гении тука кво съм седнал и аз акъл да ви давам за по лесно направо купете си Г Т 1 и сте патрони
- gigov
- Потребител
-
- Кара: e 39 525tds
Колега възможно е аз преди една седмица сменях дебитомер,колата нямаше мощност отначалото на моменти после напълно издаде багажа.При мен симптомите бяха като тръгна и подам газ колата почва да придърпва се едно че няма нафта като писах по горе отначало на моменти после почти винаги.При откачена букса на дебитомера нямаше това придърпване обаче колата беше много мудна и направо се чуда някой колеги бяха писали че при откачен дебитомер колата им тръгвала възможно е когато вече не работи моя на моменти се сещаше.На диагностиката показа грешка на дебитомер,изчистихме грешката и тръгна за момент обаче после пак същото след 2км. и пак грешка на дебитомер.Смених дебитомера 490лв Пиербург и колата се оправи сега върви и доста по добре от преди (мисля че няма китайски "заместители").При проблем с дебитомера компютъра не получава данни за количеството въздух и съответно необходимото количество гориво което трябва да подаде за получаването на оптималната горивна смес (горе долу е нещо такова)
14 мнения
• Страница 1 от 1