интересува ли го някой?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
///sasho написа:Ами аз лично небих си закарал колата на четки , каквато и нова технология да са , четки са.
незнам за каква "нова" технология става дума, ама в ГЕР никога не се е мило "на ръка"!
Навсякъде са само автоматични автомивки, на някой има ръчно изплакване преди да влезеш. Да сте видели надрана немска кола от четки на автомивка?? И на най-невзрачната автомивка се вкарват поршета и никой досега не е проплакал от четките. А за четките, доколкото знам вече почти няма четки с синтетични пера ...
Re: интересува ли го някой?
С "нова" технология имам впредвид тези думи на автора на темата , по които разбирам , че щом е " последна" технология се очаква и да е "по-нова" от старата:
Незнам в Германия на какви четки мият и с какъв препарат , ама като дойдеш в България може да видиш държавни автомобили , като на "Министерския Съвет" например , които доколкото знам се мият на четки и на какво приличат отстрани.
Който много иска да си я закара на четки , във кв. Борово видях една такава мивка , може да отиде и да я пробва. Намира се от бул. България като завиете надясно по ул. Тодор Каблешков и отляво ще я видите. И след няколко месеца да не пускате теми от сорта "Къде пастират най добре" и т.н.
lineikata написа: .....по последна немска технология ........
Незнам в Германия на какви четки мият и с какъв препарат , ама като дойдеш в България може да видиш държавни автомобили , като на "Министерския Съвет" например , които доколкото знам се мият на четки и на какво приличат отстрани.
Който много иска да си я закара на четки , във кв. Борово видях една такава мивка , може да отиде и да я пробва. Намира се от бул. България като завиете надясно по ул. Тодор Каблешков и отляво ще я видите. И след няколко месеца да не пускате теми от сорта "Къде пастират най добре" и т.н.
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Re: интересува ли го някой?
Няма ние знаем ,при Десо в Габрово.///sasho написа: И след няколко месеца да не пускате теми от сорта "Къде пастират най добре" и т.н.
обичам BMW
- lineikata
- Потребител
-
- Кара: Е39 525TDS
- Мечтае да кара: E 60
Както каза колегата всички автомобили които купуваме от Германия, Австрия и Италия се мият от доста години на автоматични автомивки. Аз не съм живял в Германия, но брат ми живее там и ми каза че ръчно миене означава да ти измие някой колата на пароструйка с монети и прахосмукачка евентуално, но било доста скъпичко да ти го направят.
Новото на тази машина е че не е с четки от косъм а от друга материя, която бих ви обяснил с удоволствие ама още не мога да я преведа:)
Технологията и ако гледате клипа е подкрепена от 3-Д система с лазерно измерване на детайлите, за по висока концентрация при измиването и обикаляне на всеки детайл. Има и измиване на пода и подкалниците на колата от специални дюзи излизащи от пода.
Не знам с кого работи Министерски съвет(както пише колегата за колите им), но тази сделка ми мирише на поредното източване на пари от държавата срещу изършване на некачествена услуга.
Интересно защо са го монтирали в Мерцедес и Порше. Имам контакти там и от хора работещи в представителствата знам, че при всяко издаване на автомобил постъпил в сервиз или за диагностика се връща измит от такава машина(същата марка но предходния модел). Интересно дали коли по за 100-200 хил.лв и с боя за маса пари ще ги мият там?

Новото на тази машина е че не е с четки от косъм а от друга материя, която бих ви обяснил с удоволствие ама още не мога да я преведа:)
Технологията и ако гледате клипа е подкрепена от 3-Д система с лазерно измерване на детайлите, за по висока концентрация при измиването и обикаляне на всеки детайл. Има и измиване на пода и подкалниците на колата от специални дюзи излизащи от пода.
Не знам с кого работи Министерски съвет(както пише колегата за колите им), но тази сделка ми мирише на поредното източване на пари от държавата срещу изършване на некачествена услуга.
Интересно защо са го монтирали в Мерцедес и Порше. Имам контакти там и от хора работещи в представителствата знам, че при всяко издаване на автомобил постъпил в сервиз или за диагностика се връща измит от такава машина(същата марка но предходния модел). Интересно дали коли по за 100-200 хил.лв и с боя за маса пари ще ги мият там?

- lineikata
- Потребител
-
- Кара: Е39 525TDS
- Мечтае да кара: E 60
Благодаря колеги за подкрепата като цяло. Много се радвам че общо взето всички сте на едно мнение. Наистина трябва да се докаже всичко това и се надявам да стане съвсем скоро.
Ще Ви усведомя щом започна да реализирам всичко стъпка по стъпка и ще се радвам да Ви е от полза.
И нека бъдем по разумни на пътя!!!
Макар и с най-добрите машини

Ще Ви усведомя щом започна да реализирам всичко стъпка по стъпка и ще се радвам да Ви е от полза.
И нека бъдем по разумни на пътя!!!
Макар и с най-добрите машини

lineikata написа:Както каза колегата всички автомобили които купуваме от Германия, Австрия и Италия се мият от доста години на автоматични автомивки. Аз не съм живял в Германия, но брат ми живее там и ми каза че ръчно миене означава да ти измие някой колата на пароструйка с монети и прахосмукачка евентуално, но било доста скъпичко да ти го направят.
Интересно защо са го монтирали в Мерцедес и Порше. Имам контакти там и от хора работещи в представителствата знам, че при всяко издаване на автомобил постъпил в сервиз или за диагностика се връща измит от такава машина(същата марка но предходния модел). Интересно дали коли по за 100-200 хил.лв и с боя за маса пари ще ги мият там?колега от 8 год работя по авт.мивки.ръчно миене се прави с специална ръкавица и шампоан с който мога да се иэкапя и аэ.абсолютно беэвреден,не вреди на боята,на лайсни на нищо.на ръка мием само ферари,ламборгини.....апък тунел които не драска няма.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2