Странно!Автомата нещо се бъгна.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
имаше и някъв ресет на всички ECUта и като махнеш акумулатора и свържеш клемите + и - за половин час ... или нещо такова. ма не знам дали рестартира и ECUто на автомата 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Воденичаров написа:Имаше нещо да се държи колата на контакт и да се даде кик даун за няколко секунди но не помня точно какво беше. Всъщност не съм сигурен дали тва беше за е39 дори. Но едва ли пречи да се пробва.
и аз съм го чувал това, контакт и кикдаун за 8 секунди, другото дето съм чувал е че при скорост под 40 км/ч трябва да натиснеш кикдауна два пъти за не по-малко от 5 секунди - за това второто знам че от БМВ не го потвърждават, НО не го и отричат, аз лично не съм пробва; нито един от двата начина. Второто даже ако не се лъжа съм го срещал във някакъв пдф със скоростни кутии на бмв.
- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Благодаря за отговорите.От събота до сега три дни няма нищо нередно набира нормално превключва нормално всичко е ОК.Мисля да пробвам това с кикдауна че ми е интересно дали ще има някаква разлика.Пък ако пак забие ще се ходи на сервиз.
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Колега нищо ти няма на колата си мисля аз... прочети повече за автоматика на твоята кола...
автоматика се учи от режима на каране на колата, спрямо подаването на газ, той определя на каква скорост да мине, когато си му дал газ, да изпревариш, компа е дал сигнал че му трябва мощност, и е върнал предвака надолу, и за да е сигурен че ще набереш по бързо скорост е решил да не ти превключва до ограничител на оборотите, след което ще си превключи на следващата предавка, или ако пуснеш газта за секунда, ще ти прехвърли пак, случвало ми се е и знам как е, имам чуството не иска да превключи, но после по смело газ и си превключва.... карай си спокойно, ако имаш проблем ще светне лампа...
автоматика се учи от режима на каране на колата, спрямо подаването на газ, той определя на каква скорост да мине, когато си му дал газ, да изпревариш, компа е дал сигнал че му трябва мощност, и е върнал предвака надолу, и за да е сигурен че ще набереш по бързо скорост е решил да не ти превключва до ограничител на оборотите, след което ще си превключи на следващата предавка, или ако пуснеш газта за секунда, ще ти прехвърли пак, случвало ми се е и знам как е, имам чуството не иска да превключи, но после по смело газ и си превключва.... карай си спокойно, ако имаш проблем ще светне лампа...
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2