Светна часовника за спир. течност след ресет на Oilservice
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
Светна часовника за спир. течност след ресет на Oilservice
Здравйте колеги,
днес си занулих сам Ойлсервиса с помоща на кабел, като свързах клема 7 и маса на ОБД буксата (както е показано в Типс и Трикс).
НО!
освен че ми светнаха 5 зелени чертички, също така ми светна и оранжвия часовник който сиглализира за смяната на спир. течност.
Не знам кога е сменяна за последно. Аз ли съм объркал нещо, или в логиката на компютъра е заложено че след определен брои смяни на масло се сменя задължително и спир. течност? Има ли и друг колега на който да му се е случвало това?
днес си занулих сам Ойлсервиса с помоща на кабел, като свързах клема 7 и маса на ОБД буксата (както е показано в Типс и Трикс).
НО!
освен че ми светнаха 5 зелени чертички, също така ми светна и оранжвия часовник който сиглализира за смяната на спир. течност.

Не знам кога е сменяна за последно. Аз ли съм объркал нещо, или в логиката на компютъра е заложено че след определен брои смяни на масло се сменя задължително и спир. течност? Има ли и друг колега на който да му се е случвало това?

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Повтори процедурата, но повече секунди задръж - докато се махне. Сменяй когато искаш спирачна течност, по данни се сменя на 3 години.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Тоя часовник сигурно ли е че е за смяна на спирачна течност?
И на мене ми светна преди няколко дни и изчезва като се скрият чертичките за маслото,аз си мислех че е нещо свързано с маслото
Ако е тая течност да ходя утре да я сменям а?
И на мене ми светна преди няколко дни и изчезва като се скрият чертичките за маслото,аз си мислех че е нещо свързано с маслото

- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
sambeto написа:Тоя часовник сигурно ли е че е за смяна на спирачна течност?
И на мене ми светна преди няколко дни и изчезва като се скрият чертичките за маслото,аз си мислех че е нещо свързано с маслото![]()
За спирачната течност е часовника,аз днеска сменях.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Значи доколкото ми е известно,този часовник светва на около 2 години/дано небъркам срока/ и е един вид подсещане да се направи/провери/пълна профилактика на всички агрегати по колата.Респективно светва и на определени километри.Не е свързан само със смяна на спирачна течност.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
5 мнения
• Страница 1 от 1