Непознати лампи на таблото
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Непознати лампи на таблото
Колеги,от доста време карам БМВ(преди ТДС,сега Д).Отдавна се каня да попитам по вещите от мен за две светлинни индикаций на таблото ми на Комън рейла,който никога не са били активни но ги има(виждат се когато таблото е осветено от слънце.Става въпрос за две лампички който са непосредствено до лампата на ДСЦ-то.Едната е стрелка,която в задния си край има точка,другата показва две изпреварващи се коли.Предполага,че е нещо свързано с навигацията(уточнявам,че съм с голямата),но понеже никога не са били активни дори когато съм я използвал при подробни карти в чужбина ми е интересно за какво са.Понеже карам нашата марка от 6 години прадварително ме извинете за невежеството.В книжката на колата не намерих информация за въпросните светлинни индикации.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Ами те, че не са свързани с навигацията не са(според мен). Това със стрелката не се сещам какво беше, но другата индикация би трябвало да е ако имаш модул в страничните огледала, който да ти светка ако има кола в мъртвата зона на огледалата. Но щом не ти светкат, значи колата не е оборудвана с тези екстри, така, че можеш да ги забравиш. Просто индикаторите ги има на таблото и когато някой си поръча кола с такива екстри започва да си ги ползва. Това се прави, за да не правят 20 различни табла, а едно и от там нататък според екипировката на колата ти светкат различни лампедузи. И аз май имам един амортесьор(или беше на старото BMW) ама нямам активно окачване 

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
4 мнения
• Страница 1 от 1