Не работи скоростомера и разходомера на Е39 525 TDS?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Не работи скоростомера и разходомера на Е39 525 TDS?
Колеги утре ще гледам един 525 TDS 97-ма и човека каза, че не работи разходомера и скоростомера и каза, че заден датчик на ABS-a (ляв или десен не помня) не работи и каза, че от него не работи разходомера и скоростомера, но на мен ми се струва невъзможно?!?!?
Някакви предположения?
И кажете друго какво да гледам утре? Чувал съм, че този мотор не е много добър и пукат глава - как да разбера дали има такъв проблем (дали надува или?). Моля помогнете, че не разбирам много - особено от дизели...
Весели празници.

Някакви предположения?

И кажете друго какво да гледам утре? Чувал съм, че този мотор не е много добър и пукат глава - как да разбера дали има такъв проблем (дали надува или?). Моля помогнете, че не разбирам много - особено от дизели...

Весели празници.
Напълно е възможно!Но се лекува.
Закарай го да му замерят компресията и да проверят за газове в охладителната система.Ако тия две неща са наред може да почваш пазърлъка.
За повече от 9000-9500лв. не се навивай.Пък,ако ще салона да е с крокодилска кожа и борд компютър с TV-та , DVD-та и какво ли още не!?!
Каквото и да показва брояча за пробягани км.бъди сигурен ,че колата е на не по-малко от 350 000-400 000км.Това не се компенсира с лукса в салона и ксенон,които със сигурност ще бъдат изтъкнати като екстри.
Добави още 2000лв. върху спазарената цена.За смяна на масла ,консумативи,застраховки и други дребни разходи.Преди да седнеш,като горд собственик зад волана на BMW-TDS
Дано съм помогнал на колегата
Успех
п.с.Пиши за резултата от огледа на колата

Закарай го да му замерят компресията и да проверят за газове в охладителната система.Ако тия две неща са наред може да почваш пазърлъка.
За повече от 9000-9500лв. не се навивай.Пък,ако ще салона да е с крокодилска кожа и борд компютър с TV-та , DVD-та и какво ли още не!?!

Каквото и да показва брояча за пробягани км.бъди сигурен ,че колата е на не по-малко от 350 000-400 000км.Това не се компенсира с лукса в салона и ксенон,които със сигурност ще бъдат изтъкнати като екстри.
Добави още 2000лв. върху спазарената цена.За смяна на масла ,консумативи,застраховки и други дребни разходи.Преди да седнеш,като горд собственик зад волана на BMW-TDS

Дано съм помогнал на колегата

п.с.Пиши за резултата от огледа на колата

ВАРНА,морето и BMW-то......
!!!

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Ами аз моя го взех за 13 хилки и пак пръснах 2хил. по него без да сам пипал нищо по окачването
. A това за главите не е верно, защото ако прегледаш водната помпа, виското, термостата, радиаторите ако се промият, нов антифриз, масло, филтри, ролки, ремъци=1500-2000лв. не виждам как се пука глава, трябва да си доста тъп да я пукнеш, а TDS за 9000лв. забрави по добре си вземи някоя запазена 320i например 

Последна промяна **Novobraneca на 29 Дек 2008, 1:08, променена общо 1 път
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Ми ти колко искаш да струва? 10 000 ли? Аз някъде из форума четох че всички тдси пукат глава. За какво да взимаш скъп като пак ще я спука?
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Воденичаров написа:Ми ти колко искаш да струва? 10 000 ли? Аз някъде из форума четох че всички тдси пукат глава. За какво да взимаш скъп като пак ще я спука?
Здр. на подписа Ви пише, че карате ТДС... Ако действително пукат глави как го карате с пукната глава. Много ми е интересно... Аз знам поне една дузина ТДС-и и нито един до сега не е пукнал глава, за сметка на това вече видях няколко бензинови дет са изкривили глави... и т.н. Май форума ще се окаже най-истинския показател за здравината на колите... Не Ви ли прави впечатление, че повечето пишешти тук са с проблеми и искат съвет как да се оправят... Ако по-това съдите за здравината на колите...

ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

`DaRkMaN написа:за 9 ако му го дадат ще вземе точния тдс ...за да може после да чета пак теми "тоя тъп тдс пак се прееба" нали ...ей за това всички реват защото са бунаци и си купуват кочини...ако колата е хубава защо и цената и да не е ? нима твърдиш че перфектно поддържан и запазен тдс струва 9 000 лв. ???
бате ти кво правиш още в отбора на тдс-те, аре скачаи към бензиновия е39 тииим

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Ca_Ma написа:`DaRkMaN написа:за 9 ако му го дадат ще вземе точния тдс ...за да може после да чета пак теми "тоя тъп тдс пак се прееба" нали ...ей за това всички реват защото са бунаци и си купуват кочини...ако колата е хубава защо и цената и да не е ? нима твърдиш че перфектно поддържан и запазен тдс струва 9 000 лв. ???
бате ти кво правиш още в отбора на тдс-те, аре скачаи към бензиновия е39 тииимче като гледам кви марлачи какви мнения дават, как после тдс да няма лошо име и подръжка ?

Нищо лично ,Просто бизнес !
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
WALL написа:Бягай от такъв дранголник! Щом това не му работи да знаеш, че ще има и още много скрити проблеми. TDS пука глава от немърливост по поддръжка и от тормоз! И като последно цената определя качеството.
Не винаги цената определя качеството,но всеки си е напатил по един или друг начин.

Като го взех съм сменил само масло с всички възможни филтри и пеи сърце.Излезе ми около 250-300лв мисля.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Проблема е в таблото и се лекува бързо с поялника, тествай спирачкита, да ли работи АВС-то и ДСЦ-то ако има и каквото има още, иначе много набутване ща падне.
- vaaseetoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 ТДС
Много е вярно че марлячите пукат главите на ТДС-а иначе като цяло аз съм много доволен от него само дребни проблеми който са детски болести!!!!
Както казва колегата малко по-нагоре ако виското и т.н. е наред и е сменено няма да имате проблеми и не забравяте че не трябва да зорите колата когато е студена!!!!
Колега не хвърляй на първата кола разгледай и други от опит знам че като ти я дава с тия проблеми значи не е могъл да ги отстрани и за това я дава с тях не се подлъгваи на думи като"аз я давам така както е докарана не ми се занимава да я оправям " Най-вероятно е връщал километража и е оакал пеизажа
УСПЕХ И МИСЛИ ПРЕДИ ДА Я КУПИШ, да не станеш един от тези който са недоволни от ТДС
Както казва колегата малко по-нагоре ако виското и т.н. е наред и е сменено няма да имате проблеми и не забравяте че не трябва да зорите колата когато е студена!!!!
Колега не хвърляй на първата кола разгледай и други от опит знам че като ти я дава с тия проблеми значи не е могъл да ги отстрани и за това я дава с тях не се подлъгваи на думи като"аз я давам така както е докарана не ми се занимава да я оправям " Най-вероятно е връщал километража и е оакал пеизажа

УСПЕХ И МИСЛИ ПРЕДИ ДА Я КУПИШ, да не станеш един от тези който са недоволни от ТДС
15 мнения
• Страница 1 от 1