Свети лампата на акумулатора! Проблема РЕШЕН!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Свети лампата на акумулатора! Проблема РЕШЕН!

Мнение от xpressm23 » 25 Дек 2008, 22:49

Здравейте колеги!
Вчера ми смениха маслото в двигателя, а след това направих и диагностика. Но след това лампата на акумулатора светна и няма изгасване. Замериха акумулатора - зарежда. Пак направиха диагностика, компютъра не дава никаква грешка. Откачиха клемите на акумулатора, сваляха буксите на алтернатора и пак - лампата за акумулатора си свети!!!!!!!
Майсторите дигнаха ръце и ме пратиха едва ли не на майната си. След празниците ще ходя някъде другаде на майстор, но някой имал ли е подобен проблем или идеи какво може да бъде. Мерси предварително на отзовалите се!
Весели празници!
Последна промяна xpressm23 на 26 Дек 2008, 10:17, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Дек 2008, 23:24

Колега аз съм имал подобен проблем но на друга кола.Зарежда си но лампата свети,при замерване на алтернатора всимко си е ок.Оказа се че има пробив в единия диод в алтернатора.При теб може и да не е така но това беше моя проблем.Успех при решаването на проблема!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 M3 Convertible

Re: Свети лампата на акумулатора!

Мнение от Ivaka » 26 Дек 2008, 0:08

xpressm23 написа:Здравейте колеги!
Вчера ми смениха маслото в двигателя, а след това направих и диагностика. Но след това лампата на акумулатора светна и няма изгасване. Замериха акумулатора - зарежда. Пак направиха диагностика, компютъра не дава никаква грешка. Откачиха клемите на акумулатора, сваляха буксите на алтернатора и пак - лампата за акумулатора си свети!!!!!!!
Майсторите дигнаха ръце и ме пратиха едва ли не на майната си. След празниците ще ходя някъде другаде на майстор, но някой имал ли е подобен проблем или идеи какво може да бъде. Мерси предварително на отзовалите се!
Весели празници!

Провери бушоните номер 15 или 16 беше(погледни ги всичките),че като изгори светва лампата на акумолатора.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 26 Дек 2008, 3:42

Писал съм в други теми за същия проблем при мен, но ще кажа на бързо при мен какво стана...
Преди време ми светна лампата и тогава ми смениха релето и четките... След известно време пак светна и тогава се оказа диод на диодния блок, който ми го смениха и си работеше месеци без проблеми. Обаче преди няколко месеца стана така, че лампата започна да свети, но по слабо и нямаше проблеми със зареждането като изключим това, че акумулатора беше дал фира и сега съм с нов, но проблема не беше от него... Смениха ми статора защото беше нагорял целия, но и това не помогна да изгасне лампата... Е, сега си мъждука и се вижда вечер на тъмно, но аз вече свикнах :mhihi:

Потребител
Аватар

..

Мнение от xpressm23 » 26 Дек 2008, 10:17

оказа че датчика за нивото на маслото е дал фира и гори 15ти бушон и от там свети лампата (малко странно). Като смених бушона веднага го гори, а като откачих датчика спря да го гори и лампата изгасна. Решението е нов датчик (около 210лв. Хела или 260 оригинален) или се откачва стария и си следиш нивото на маслото от пръчката.
Благодаря на всички отзовали се.
Весели празници

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от BaHka » 26 Дек 2008, 13:29

Аз също имам електронен нивел на тдс-а ама никъде на таблото нямам уред където да следя нивото. Някой може ли да каже на какъв принцип работи?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 26 Дек 2008, 13:54

Нивела е само прадпазна мярка т.е ако ти намалее много нивото на маслото ти светва лампата на маслото, само че не свети червено а жълто ;)
Последна промяна **Novobraneca на 26 Дек 2008, 16:27, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 26 Дек 2008, 16:14

Ма явно са на 1 бушон няколко работи и за тва свети червената лампа за зареждането...

Назад към E39