капак на кората за пропката на картера Е39 520 i

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 520 XD, 2016

капак на кората за пропката на картера Е39 520 i

Мнение от vladi111 » 13 Дек 2008, 10:15

Колеги,на някой да му се намира това капаче (капак на кората за пропката на картера),
защото майстора - ЦЪРВУЛ :evil: (НЕ ХОДЕТЕ ТАМ -сервиза му се намира в първата пресечка успоредна на Константин Величков между Тодор Александров и Стамболийски .Явно не го е завил хубаво или изобщо не го е сложил ,защото няма никакви признаци на изпрошнато, а също така преди това сменях гумичките на разширителния съд и аз лично слагах отдолу кората и затегнах всичките и болтчета,така че ,няма начин как да падне само.Имаше също и 3-4 болтчета на кората развити........,които не си спомням досега да са се развивали от самосебе си ;) .
Благодаря предварително!!!!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 13 Дек 2008, 11:06

споко пичага аз така я докарах от чужбина без тва капаче и още си я търкалям и не се оплаква (колата) че го няма :mhihi:
и 2мата имаме късмет че е само тва малко капаче, на един авер с Тдс му паднаха всичките кори, гол като пушка е отдоло :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi111 » 13 Дек 2008, 11:47

Ca_Ma написа:споко пичага аз така я докарах от чужбина без тва капаче и още си я търкалям и не се оплаква (колата) че го няма :mhihi:
и 2мата имаме късмет че е само тва малко капаче, на един авер с Тдс му паднаха всичките кори, гол като пушка е отдоло :mhihi:

Така е ,не е фатално,но като знам ,че колата си беше в пълен комплект и за една година в България малко,по-малко от разни пущиняци изчезне болтче,изчезне шайбичка,коричка и т.н.(за съжаление и в оторизираните сервизи не е гаранция ,че няма да се случи) и ми идва .....не знам какво.......... тия "майстори"(вярно е ,че има и изключения,но аз още не съм ги намерил),защото селяните тъпи ,не са на принципа - да спечеля още един клиент, а колко мога да го врътна на момента .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 13 Дек 2008, 11:53

Купи с ново, не е скъпо:
Номенклатурен номер : 51718159992
Описание : КАПАК
Ед.цена (с ДДС) : 23.93 BGL

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 13 Дек 2008, 12:45

vladi111 написа:
Така е ,не е фатално,но като знам ,че колата си беше в пълен комплект и за една година в България малко,по-малко от разни пущиняци изчезне болтче,изчезне шайбичка,коричка и т.н.(за съжаление и в оторизираните сервизи не е гаранция ,че няма да се случи) и ми идва .....не знам какво.......... тия "майстори"(вярно е ,че има и изключения,но аз още не съм ги намерил),защото селяните тъпи ,не са на принципа - да спечеля още един клиент, а колко мога да го врътна на момента .

Така е колега влезели ти колата в при някой майстор и понеже го е мързяло да ти сложи нещо като в твоя случай кората и лека по лека почваш с побългаряването колкото и да не ти се иска. Или почва да ти обяснява как това не ти е нужно и той колко коли е виждал без него и още вървяли :evil:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 13 Дек 2008, 13:11

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 28 Юли 2009, 19:56, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 13 Дек 2008, 13:12

vladi_nn написа:Така е колега влезели ти колата в при някой майстор и понеже го е мързяло да ти сложи нещо като в твоя случай кората и лека по лека почваш с побългаряването колкото и да не ти се иска. Или почва да ти обяснява как това не ти е нужно и той колко коли е виждал без него и още вървяли :evil:

На такъв или няма да му платя или ще му изравня носа с лицето.
Винаги, когато съм си карал колите при някой майстор, поне по 10 пъти уточнявам, че ако ми загуби някоя щипка и започне да ми реди каруцарски видии лев няма да види.Всичките ми коли са били с оригинално захващане на кори, брони и такива неща.
В крайна сметка, оригиналните щипки са без пари, като се загуби някоя си има магазини и се купува нова.Такива работи като "Това не ти трябва" само като чуя и отеб@вам майстора.

Аз за това гледам повечето неща да си ги правя сам, защото дори и в оторизираните сервизи са същите палачори, хем и частите са им под ръка.
Абе българска работа, трудно е да се опази човек от палачори :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi111 » 13 Дек 2008, 13:38

mad_presley написа:Купи с ново, не е скъпо:
Номенклатурен номер : 51718159992
Описание : КАПАК
Ед.цена (с ДДС) : 23.93 BGL

:bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 13 Дек 2008, 17:55

На мен един майстор искаше да не ми слага цялата кора отдолу. Само като каза: "За какво ти е, само пречи и не може да се охлажда двигателя", леле ... :shock: викам му "Пич ти имаш много дълбока инжинерна мисъл, що работиш тук в тая кочина, дето и викаш сервиз, ами не в Германия в БМВ, да ги питаш тия тъпи германци що ги слагат тия кори. Иначе ако ти трябва кора, не я слагай тая срещу 300 лева ..... айде завивай болтчетата и оправи само това което съм ти казал."
Внимавайте със сервизите и ходете само при познати, ако не е оторизиран сервиза. :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 13 Дек 2008, 19:25

смених маслото в оротизиран сервиз, да им еба маиката само ми омазаха двигатела отгоре тия пласмасите дето са отгоре, толко ли са некадърни да не може да нацелят или знам ли ги, та и аз така само до колата като правят нещо по нея, това е закон :)

мерси на колегата WALL, явно ще го взимаме това капаче да не стане некоя беля, пък и колко и да е верно предпазва от гадните лаи*а

Назад към E39