Термостат -кога и при какви градуси
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Термостат -кога и при какви градуси
Здр колеги ,интересуваме по подробно кога отваря термостата ,при каква температура .Днес ми се случи следното ,имах патуване около 6-7 км в града ,колата стигна 12 часа температура ,реших да проверя масло ,течност понеже утре ще пътувам повече ,като си срещу колата и следното барам десен маркуч -горещ ,барам ляв студен ,като си срещу колата ,дали като е достигнала 12 часа трябва да е отворил термостата.Качвам се ,карам още около 15 км ,проверявам левия вече е топъл ,казвам топъл а не горещ като десния .Сменен антифриз и количество на ниво,парното е духа нормално топло ,температурата не мърда от 12 ,не губи антифриз ,маркучите не надува ,мерси за съветите 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Отваря на 92*С, затваря на ~87-89*С.
Иначе е нормално лeвия маркуч да е хладен, нали от там излиза вече охладената течност.Десният е горещ, защото идва горещия антифриз да се охлажда
Иначе е нормално лeвия маркуч да е хладен, нали от там излиза вече охладената течност.Десният е горещ, защото идва горещия антифриз да се охлажда

- Ivaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 M3 Convertible
Стрелката на температурата застава на 12часа още когато температурата стигне 75 градуса мисля,а левия маркуч както казва колегата е нормално да не е толкова горещ,защото все пак от там излиза вече охладения антифриз.Нямаш никакъв проблем според мен.
Със 200 в насрещното питай как е в първа класа,когато до мен се возят 2 кучки за украса....
- rumentanka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: 143 к.с. 2009г.
4 мнения
• Страница 1 от 1