Как се сваля вентилатора?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Как се сваля вентилатора?
Колеги търсих навсякъде във форума, ама никъде не намерих как се вади вентилатора на парното (климатика). Така че ако някой се е борил с тая гад нека сподели. Ей за това става дума http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=40
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- badsharki
- ентусиаст
-
Не е заради таралежа. Значи оня ден правих ремонт на генератора, но дори и след ремонта, не зареждаше добре на празен ход, причината се оказа вентилатора, на който с времето му се разбивали някакви втулки и ставал голям консуматор. Намерих каде да ми го ремонтират, но го искат да им го занеса демонтиран.
- badsharki
- ентусиаст
-
Май си намерих решението ето тук http://www.e39.org/forums/posts/45351 , само че е за Е38, ама сигурно няма кой знае каква разлика. И като гледам не е лека работа, и май ще чакам да се счупи нацяло тоя вентилатор преди да предприема сваляне на таблото.
Поствам линка ако някой друг му се наложи да го сваля да знае какво го чака.

Поствам линка ако някой друг му се наложи да го сваля да знае какво го чака.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Много лесно се свяля, сваляш предната броня (смята, че знаеш как) и от там ще се ориентираш
Работа за 10-15мин е.

Работа за 10-15мин е.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Маха се таблото-цялата горна част и вентилатора е отдолу под него,на мен ми го отремонтираха за около 4 часа като включвам и ремонта на четки колектор и т.н.Успех!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ааааааааа, много съм замаян, аз мислех говориш за вента на климатика
Че то като ще си го сваляш сам, по-добре си го и отремонтирай сам.
Това да го извадиш този вентилатор, без да счупиш нещо е по-голям филм и от инсталирането на навигация
Обаче, на мен ми се струва, че нещо диагнозата е грешна.Колко ти зарежда динамото в момента.Ако втулките на вентилатора за парното са разбито, ще се чува много гаден дразнеш звук, особено когато е студена колата.
Ако все пак си решил да го сваляш, много внимавай с моторчетата за клапите.Оста им се чупи много лесно.

Че то като ще си го сваляш сам, по-добре си го и отремонтирай сам.
Това да го извадиш този вентилатор, без да счупиш нещо е по-голям филм и от инсталирането на навигация

Обаче, на мен ми се струва, че нещо диагнозата е грешна.Колко ти зарежда динамото в момента.Ако втулките на вентилатора за парното са разбито, ще се чува много гаден дразнеш звук, особено когато е студена колата.
Ако все пак си решил да го сваляш, много внимавай с моторчетата за клапите.Оста им се чупи много лесно.
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
Днес минах по тази процедура на моята е38ца.Не е никак лесно,има около 2,3 часа работа,зависи от срьчността ти!Успех!
Газ,смyкач и ляв мигач
- badsharki
- ентусиаст
-
mad_presley написа:Че то като ще си го сваляш сам, по-добре си го и отремонтирай сам.
Засега се отказах да го свалям, но като му дойде времето и аз това мислех, че ако успея да го сваля, ще успея и да го ремонтирам.
mad_presley написа:Обаче, на мен ми се струва, че нещо диагнозата е грешна.Колко ти зарежда динамото в момента.Ако втулките на вентилатора за парното са разбито, ще се чува много гаден дразнеш звук, особено когато е студена колата.
Ами няма гаден шум, е чува се като върти, но мисля е нормално. Значи с включени консуматори - клима, парно на макс, нагреватели, фарове и напрежението пада на 12,6-7V. Като изключа парното и се връща на 13.8V с включени останалите неща. Без консуматори си е 14,3V.Засега не съм имал проблеми с падане на акумулатор или други такива, но като включа някой от консуматорите и осезаемо се усеща на работата на колата, мърдат оборотите и такива гадости.
MAGNAT написа:Днес минах по тази процедура на моята е38ца.Не е никак лесно,има около 2,3 часа работа,зависи от срьчността ти!Успех!
Къде го прави колега и колко ти излезе ремонта.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
badsharki написа:mad_presley написа:Че то като ще си го сваляш сам, по-добре си го и отремонтирай сам.
Засега се отказах да го свалям, но като му дойде времето и аз това мислех, че ако успея да го сваля, ще успея и да го ремонтирам.mad_presley написа:Обаче, на мен ми се струва, че нещо диагнозата е грешна.Колко ти зарежда динамото в момента.Ако втулките на вентилатора за парното са разбито, ще се чува много гаден дразнеш звук, особено когато е студена колата.
Ами няма гаден шум, е чува се като върти, но мисля е нормално. Значи с включени консуматори - клима, парно на макс, нагреватели, фарове и напрежението пада на 12,6-7V. Като изключа парното и се връща на 13.8V с включени останалите неща. Без консуматори си е 14,3V.Засега не съм имал проблеми с падане на акумулатор или други такива, но като включа някой от консуматорите и осезаемо се усеща на работата на колата, мърдат оборотите и такива гадости.MAGNAT написа:Днес минах по тази процедура на моята е38ца.Не е никак лесно,има около 2,3 часа работа,зависи от срьчността ти!Успех!
Къде го прави колега и колко ти излезе ремонта.
Колега моя го правих в Пловдив,около 4 часа работа всичко.Ако си от Пловдив мога да ти дам тел на майстора.Поздрави!
- badsharki
- ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Колега моя го правих в Пловдив,около 4 часа работа всичко.Ако си от Пловдив мога да ти дам тел на майстора.Поздрави!
Не съм от Пловдив.

14 мнения
• Страница 1 от 1