525 тдс прекъсва и пресвятка лампата на електрониката

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stonik » 27 Сеп 2008, 13:43

Намерих един изгорял предпазител при релетата жълт 20А и го смених, но пак пресветна.

Потребител
Аватар

Мнение от krumnqta » 03 Ное 2008, 21:11

И така колеги извинявам се за отсъствието, но да ви кажа за какво става на въпрос с това прекъсване на двигателя. Вече започна и да гасне на свободна. Аааа и много трудно пали - най-малко на 10-тия път. Ходих на диагностика и излезе плочка на ГНП-то.Там хората ми обясниха че няма оправия. По принцип може да се чисти но няма гарнция че ще стане нещо по-добре, а може и да не зацепи повече. Препоръчаха с добавка, но в момента карам с добавка и нещата не вървят на добре. От морага, т.е. употребявана нама смисъл, защото и тя е амортизирана и не се знае колко ще изкара, а и трябва да е същата, защото имало няколко вида плочки. Като цяло имало някакви бронзови втулки на тази плочка и те се прецаквали с времето. Както четете из форума има доста хора с 2,5 тдс мотори с проблеми с прекъсване, гаснене и пр. Така че колеги предполагам всички можете да направите сметка, че това е слаба част на тази кола и свремето се износва. Съвет от монтьорчетата, а и от мен - купете си нова. Доста парички струва, но няма разрешение на проблема. Препоръчва се добавка но ефекта е временен. Та сега ме офертират за цени. Базовата цена е към 1300 лв. Сега съм запитал за отстъпчици, предполагам нема да е по-малко от хилядарка, освен ако не го прекарате през фирма за ДДС-то. Съжалявам за лошите новини и съболезнования на всички с моя проблем. :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stonik » 03 Ное 2008, 21:34

Аз пък получих друга диагноза-Управление на помпата-1140 лв.
Повече дизел никогаааааааааа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 03 Ное 2008, 21:43

Плочка на ГНП-то колега.
Обаче внимавай къде и как ще ти я сменят, че всички са майстори ама само 5 % са истински!!!

Потребител
Аватар

Мнение от krumnqta » 04 Ное 2008, 2:23

Да тук си прав колега относно майсторите! Тези моите са сигурни. Само се чудя от къде да намеря плочката по евтино. И за И-бей се замислям. Но трябва да знам номера на частта и не ми е ясно как точно да го разбера ако не отворя помпата. Мислите ли че по номер на шаси ще мога да разбера? Предполагам по фирмите би трябвало да разполагат с някаква програма за това :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 04 Ное 2008, 9:29

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=115935
виж тука ,ама ново е най-добре май във вашия случай

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 04 Ное 2008, 21:16

В моя случай колега аз вече се разделих с 1210 лв-/ с вкл.труд / и нещата заспаха. :zzz:

Потребител
Аватар

Мнение от krumnqta » 25 Ное 2008, 4:31

И така малко нова информация.
Рециклирах главата на ГНП, 360 лв в БОШ. Става въпрос за гр. Варна. Сервиза се намира до затвора. Който е от Варна, знае къде се намира.
Но проблемите не свършиха! И така няколко пъти влизах в този сервиз. То си има гаранция като я правят колата. Смениха всичко там с други части които имат. Последно смениха управлението на главата и проблемите свършиха. Цената си остана същата. Много съм доволен. А лампата дето светеше и трудно палеше се оказа реле на подгревните свещи. И с това моите проблеми приключиха. 360 лв за ГНП-то и 20 лв ремонт на релето - общо 380 лв. Това е от мен колеги. Успех на всички. За повече информация и ако някой иска да ме пита нещо може да ми звънне 0898569817!

Предишна

Назад към E39