Проблем със 1 скорост

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар

Проблем със 1 скорост

Мнение от arnold » 19 Окт 2008, 21:29

Колеги , прегледах темите но никъде не видях отговор на моя проблем. А той е че започна да ми изключва 1 скорост. Някои казват съединител, да обаче го смених но пак изключва. Други говорят за за муфа, синхронизатор, някъкво колело за 1 . Днес пък един майстор ми каза че можело и някоя от помпите да е по точно горната. Вече и аз незнам на кого да вярвам. Моля ако някой се е справил с този проблем да пише от какво прави това. Гледах че и други колеги се оплакват от същите симптоми , но темите така си стоят недовършени.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със 1 скорост

Мнение от novak58 » 19 Окт 2008, 21:34

arnold написа:Колеги , прегледах темите но никъде не видях отговор на моя проблем. А той е че започна да ми изключва 1 скорост. Някои казват съединител, да обаче го смених но пак изключва. Други говорят за за муфа, синхронизатор, някъкво колело за 1 . Днес пък един майстор ми каза че можело и някоя от помпите да е по точно горната. Вече и аз незнам на кого да вярвам. Моля ако някой се е справил с този проблем да пише от какво прави това. Гледах че и други колеги се оплакват от същите симптоми , но темите така си стоят недовършени.

синхронизатор

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmb » 19 Окт 2008, 21:34

arnold написа:Колеги , прегледах темите но никъде не видях отговор на моя проблем. А той е че започна да ми изключва 1 скорост. Някои казват съединител, да обаче го смених но пак изключва. Други говорят за за муфа, синхронизатор, някъкво колело за 1 . Днес пък един майстор ми каза че можело и някоя от помпите да е по точно горната. Вече и аз незнам на кого да вярвам. Моля ако някой се е справил с този проблем да пише от какво прави това. Гледах че и други колеги се оплакват от същите симптоми , но темите така си стоят недовършени.

най вероятно е от синхонизатори и зъбните колела на първа скорост
ще се оправят само с разгобване и сменяне на износените части
имам две разглобени ск.кутий и ако ти трябват части пиши

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 19 Окт 2008, 21:51

виж си ябълките на лостовия механизъм може лоста да не я включва докрай

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 19 Окт 2008, 22:02

сменял ли си маслото в скоростната кутия? смени го като за начало, мисля че това е наи ефтиното нещо с което може да започнеш, макар че не виждам смисъл м/у твоя проблем :confused:

Назад към E39