волана стърже

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е 39 520i 1997

волана стърже

Мнение от penevi1979 » 09 Окт 2008, 23:06

сутрин като я запаля волана е ок на място като го въртя или карам бавно няма проблем докото не взема да завия малко по рязко започва едно стъргане не е истина и това продължава докато не загрее и после се оправя. и другото което е -изпарителя ми загрява до такава степен че не може се пипне,нека някой колега на газ да сподели дали е нормално;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 09 Окт 2008, 23:23

За волана вариантите са няколко:
-най безобидния е да ти се допират пластмасите под и около волана
-вторият е да се е заплел лентовият кабел,който трябва да се развие и навие наново,има и тема по въпроса.
-третият е шлайф ринга на волана да се смаже или да се смени
-и последният е да се смени някаква макара вътре в волана дето ми смениха на мене преди около 1 месец и струваше 340 свежи лева

Не съм сигурен само дали тоя шлайф ринг и тая макара не са едно и също нещо,ама всичките варианти съм ги минал :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 09 Окт 2008, 23:25

sambeto написа:За волана вариантите са няколко:
-най безобидния е да ти се допират пластмасите под и около волана
-вторият е да се е заплел лентовият кабел,който трябва да се развие и навие наново,има и тема по въпроса.
-третият е шлайф ринга на волана да се смаже или да се смени
-и последният е да се смени някаква макара вътре в волана дето ми смениха на мене преди около 1 месец и струваше 340 свежи лева

Не съм сигурен само дали тоя шлайф ринг и тая макара не са едно и също нещо,ама всичките варианти съм ги минал :mhihi:

Вторият, третият и последният варианти са едно и също нещо, само дето лентовият кабел се намира в шлайфринг-а.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Re: волана стърже

Мнение от sajonara » 10 Окт 2008, 10:58

penevi1979 написа: -изпарителя ми загрява до такава степен че не може се пипне,нека някой колега на газ да сподели дали е нормално;)

Загрява на същата температура на която ти охладителната течност, на около 94 градуса.,защото тя минава през изпарителя за да загрява газта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Окт 2008, 13:39

Налей малко течност в хидравликата деееее :) не го карай така че ще ревнеш за рейка.

Назад към E39