Цена на дизел БМВ 2001

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Цена на дизел БМВ 2001

Мнение от sash0 » 26 Сеп 2008, 10:00

Някой да може да ми обясни масовия отлив от дизеловите бмв-та
по специално тези от 2001 година
Все още се двуомя какво бмв да си купя честно да ви кажа
изчетох почти всички теми за сравнения
ако трябва да бъда честен клоня към бензина, но ако дизеловия модел ще е с 4000-5000 лв по-евтин тогава май наистина ще трябва да размисля
Какво бихте ме посъветвали
Проверете в мобиле.бг за 5ци 2001 година за да видите че има само дизели

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Сеп 2008, 16:52

Еми колега зимаи дизел,виждам че си се ориентирал към 2001г. демек common rail.Просто common railа есъвършен има много малък разхор за шестак с 163к.с. и обем 2.5л.Няма такова нещо това не е стария ни познат разтропан дизел които има болеста паркинсон(демек се мята като заклан петел в коша),върви много ама много,не издава някакви гадни звуци,напротив мърка като тигър в засада,просто за мен common railа е по добър от бензина(говориме за двигателите които са близки по коне)!!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 26 Сеп 2008, 17:08

Разликата от 4-5000 идва от акциза. Новите бензини са 170 к.с. и дъжат акциз при внос. А се продават много дизели защото се търсят много, а и всеки с по-добри финансови възможности гледа към Е60.
Аз си търсих Е39 525д в Германия и определно мога да кажа, че собствениците им не искат да се разделят все още с този модел.
И се наложи да сляза на Е46 8)
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 26 Сеп 2008, 19:46

Bavarec*** написа:Няма такова нещо това не е стария ни познат разтропан дизел които има болеста паркинсон(демек се мята като заклан петел в коша),върви много ама много,не издава някакви гадни звуци,напротив мърка като тигър в засада,просто за мен common railа е по добър от бензина(говориме за двигателите които са близки по коне)!!!!

колега заповядай да чуеш моя "разтропан дизел" с "гаден звук"...върви очудващо добре, а ако говорим за звук доста хора харесват много повече звука на тдс-ката(говорим в състояние на ряз в спряло състояние е друго :) )....няма спор че common-rail-а върви повече и гори по-малко ама айде да не се обиждаме :) не може всички да караме common-rail
:winky: а за колегата да не се замисля изобщо аз при първа финансова възможност ще сменя тдс-ката с 2.5д ;)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Сеп 2008, 20:15

`DaRkMaN написа:
Bavarec*** написа:Няма такова нещо това не е стария ни познат разтропан дизел които има болеста паркинсон(демек се мята като заклан петел в коша),върви много ама много,не издава някакви гадни звуци,напротив мърка като тигър в засада,просто за мен common railа е по добър от бензина(говориме за двигателите които са близки по коне)!!!!

колега заповядай да чуеш моя "разтропан дизел" с "гаден звук"...върви очудващо добре, а ако говорим за звук доста хора харесват много повече звука на тдс-ката(говорим в състояние на ряз в спряло състояние е друго :) )....няма спор че common-rail-а върви повече и гори по-малко ама айде да не се обиждаме :) не може всички да караме common-rail
:winky: а за колегата да не се замисля изобщо аз при първа финансова възможност ще сменя тдс-ката с 2.5д ;)

Ааааа не не си ме разбрал не говоря за тдс а за други дизели на други марки или изобщо представата за дизел произвеждан в по ранните година.Пак не говора за ТДС,карал съм две години тдска и знам че е хубав,верно и звука му е хубав плътен,но си има и недостатъци.ТДС не е хубаво да се настъпва много много 180-200,харчи повечко но и тдса си добро двигателче,особенно след 2500оборота.

Пак не говора за ТДС,а а други дизели,да не м се обидат колегите с тдс :!: :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 26 Сеп 2008, 22:19

:yes:

Назад към E39