Въпрос за амортисьорите

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за амортисьорите

Мнение от dgdheadhunter » 27 Апр 2008, 2:25

В мойта кола има едно копче S EDC кат го натисна вкарва некъв ток в амортисьорите и ги втвърдява. Скоро ще сменям амортисьори и не трябва ли да са некви по специални заради тази функция или квит си избера? Мерси предварително за отговорите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 28 Апр 2008, 18:22

Тази опция знам само че турингите я имат. Обикновенни амортесьори не можеш да сложиш на тяхно място понеже те са със въздушни възглавници.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 28 Апр 2008, 21:02

Е тва обяснение направо ме разби :mhihi: "Вкарва некъф ток и ги втвърдява" Звучи ми като: Като бръкна в контакта и ми се дърви косата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 28 Апр 2008, 21:52

Kartoff написа:Е тва обяснение направо ме разби :mhihi: "Вкарва некъф ток и ги втвърдява" Звучи ми като: Като бръкна в контакта и ми се дърви косата :mhihi:

Смееш се ти, ама си е баш така :mhihi: http://www.youtube.com/watch?v=jY72o-JA ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=GPvo4fJSTRQ

И още много, като напишеш Ferrofluid в търсачката на youtube ;)

A иначе, амортисьорите с Ferrofluid са с електромагнит и според зададеното магнитно поле, втвърдяват течноста в амортисьора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 25 Сеп 2008, 10:05

ахам, колегата много добре го е обяснил, даже мисля че има и такава функция при завой на която страна пада по голяма част от тежестта на колата, от нея страна амортисьорите се втвърдяват и колата не се люлее много много :)

Назад към E39