Проблем с фабричната аларма

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с фабричната аларма

Мнение от ro6lyo » 06 Сеп 2008, 17:41

Здравейте колеги,
ще се радвам ако някои може да ми помогне по следния проблем който имам.... става дума за 520i 97г.
Значи когато пробвам да заключа колата от копчето на ключа не винаги става работата, в тоя случай когато не стане трябва да заключа от клучалката и алармата тогава не се активира, а съм сигурен, че копчето си работи, защото след като заключа от ключалката и натисна копчето на ключа светва осветлението на колата което доказва че проблема не е от самото копче... Другото нещо което забелязвам е че при продължително натискане на копчето за отключване трябва да свали и стъклата, но и това не го прави винаги. Проблема е, че или всичко си работи нормално, или само работи копчето за отключване (без да сваля стаклата) и копчето за багажника.

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 06 Сеп 2008, 18:01

Смени батерията, аз имах същия проблем ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ro6lyo » 06 Сеп 2008, 18:10

чувал съм че на някои клучове като искараш батерията имаш няколко секудни да я смениш иначе става нещо с имобилайзера на ключа и после не можеш да запалиш колата... при е39 има ли такова нещо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 06 Сеп 2008, 21:50

Да,има. Наскоро сменявах и ми казаха, че при нащте ключове времето за смяна е около 1 минута.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 06 Сеп 2008, 21:59

И да се разпрограмира не е проблем да се програмира пак
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... A%EB%FE%F7

Дано съм помогнал. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 06 Сеп 2008, 22:17

Много се извинявам на колегата, че пиша в темата му, но искам да попитам как да разбера на моята Е39 дали имам фабрична аларма?Купих я с 2 ключа, но и 2-та нямат копчета, напълно обикновени. И мога ли да си купя други ключове с които да си отварям като хората с копчетата на тях. :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmania » 06 Сеп 2008, 22:48

signala написа:много се извинявам на колегата че пиша в темата му,но искам да попитам как да разбера на моята е39 дали имам фабрична аларма?купих я с 2 ключа но и 2-та нямат копчета,напълно обикновени.и мога ли да си купя други ключове с които да си отварям като хората с копчетата на тях :confused:
Нямаш ли поне в средата едно копче /с емблемата на БМВ/ което включва една лампичка отред на ключа? Ако са ти такива ключовете няма да стане ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 06 Сеп 2008, 23:10

ми нямам и такова копче според мен и двата ключа са правени имат емблеми но не се натискат и няма лампичка.неможе да не се измисли нещо :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02

Re: е39 проблем с фабричната аларма

Мнение от Константинов » 07 Сеп 2008, 0:34

ro6lyo написа:здравейте колеги ще се радвам ако някои може да ми помогне по следния проблем който имам.... става дума за 520i 97г.
начи когато пробвам да заключа колата от копчето на ключа не винаги става работата, в тоя случай когато не стане трябва да заключа от клучалката и алармата тогава не се активира, а съм сигорен че копчето си работи защото след като заключа от ключалката и натисна копчето на ключа светва осветлението на колата което доказва че проблема не е от самото копче... другото нещо което забелязвам е че при продалжително натискане на копчето за отключване трябва да свали и стъклата но и това не го прави винаги... проблема е, че или всичко си работи нормално, или само работи копчето за отключване (без да сваля стаклата) и копчето за багажника.

На мен ми прилича на комфорт модул. Дано да не е това!

Потребител
Аватар

Мнение от ro6lyo » 08 Сеп 2008, 11:54

конфорт модула да не е онова под жабката дето се намира , едно бяло на вид като видео касетка?...
иначе от ключалката се свалят и вдигат стаклата при отключване и заключване, обаче алармата не се активира.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02

Мнение от Константинов » 08 Сеп 2008, 11:58

Да, там е зад жабката.

Потребител
Аватар

Мнение от ro6lyo » 08 Сеп 2008, 12:18

ако може да кажете нещо повече за този комфорт модул? как би могло да се оправи ако проблема е в него?

Потребител
Аватар

Мнение от ro6lyo » 09 Сеп 2008, 17:19

някой знае ли каде се намира алармата на колата?

Назад към E39