Проблем с централното - моля за вашата помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с централното - моля за вашата помощ
Здравейте колеги.Най накрая и аз се сдобих с е39-ка, но проблемите които изживях още на 10км преди да се прибера с нея направо ме сасипаха.Както и да е.Те са вече минало, сега имам наследен проблем който тук в В.Търново немога да намеря как да го реша.Колата я взех от колегата Smoocki.Той след смяната на акумолатор разменил мястото на + и - в следствие на което в момента се отключват и заключват само задните врати и багажника.Предните не реагират.Дори с ключа през шофьорслата ключалка пак работят само задните.Лошото е, че патрона няма механична връска с ключалката а електрическа.Пробвах с нов модул, нови машинки на ключалките нестана.Явно проблема е електрически но няма кой да каже каде е.Ако някой може да даде схема на централното или да помогне със савет ще му бъда безкрайно благодарен

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
А какви бяха другите проблеми? Свързани ли са с електрониката. Така на първо четене прилича на модул за управление, който управлява аларма, затъмняващо се огледало, сензор за дъжд, сервотроник, светлини в купето, ЦЕНТРАЛНО закл. и ксенон. В зависимост от оборудването има 2 модела май... Ако е от това - на диагностика (кадърна) трябва да си каже. Не е много скъп (2-ра употреба ~ 150 лв.), но трябва да се кодира за конкретната кола. Може да е и от запалителната ключалка. Имаш ли проблеми със вкарване/завъртане/вадене на ключа?
e тва е модула

e тва е модула

- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
Нямам проблеми с завъртане и вадене на ключа.Такъв същия модул слагах но нестана.Трябва да се програмира така ли?Затова ли не е станал?Има и друго моят модул е черен на цвят и цифрите в синьо са други иначе буксите съвпадат .Това дали има значение?Програмирането как става.С ключа ли?
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Няма как сам да го кодиращ/програмираш. Трябва на компютър. Във всеки оторизиран сервиз би трябвало да могат да го направят - М-кар, Дару, Камор... На първия ред в средата пише "high" или "low" - първото е за модел с повече екстри, второто за такъв с по-малко. Нямам идея дали "хай" може да замести "лоу", но със сигурност обратното не става. Съветът ми е - иди първо на свястна диагностика, па ако си го купил тва нещо направо си го носи.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Re: Проблем с централното - моля за вашата помощ
vladi_nn написа:Здравейте колеги.Най накрая и аз се сдобих с е39-ка, но проблемите които изживях още на 10км преди да се прибера с нея направо ме сасипаха.
Ако може снимай проблема преди да ми го пратиш ....и го постни тука ,че от тоя майстор дето се опитва да прави обелски номера ми писна...

- kranki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
колега аз имах подобен проблем...ако имаш път към русе обади се ще те заведа при едни много кадърни момчета които правиха моята кола и съм мн доволен излезе ми към 50 кинта за двете врати и вече 5 месеца нямам грижи...звънаки ако идваш... 0897994616 Красимир
поздрави!
поздрави!
- vladi_nn
- кандидат ентусиаст
-
Лошото е, че наблизо няма каде да отида на диагностика, а ако отида някаде то ще е на разтояние поне 120-200км.В зависимост каде ще могат да ми помогнат.И ако ми кажат модула трябва да търся модул и да ходя пак за да се програмира.Направо става една цифромания.Но като чета коментарите май нямам голям избор.Иначе моят модул е (low), а този който намерих не го видях но слетобет ще ми кажат какъв е.Освен (low) и (high) друго трябва ли да съвпада за да стане.Ако някой знае да каже.Благодаря предварително.
8 мнения
• Страница 1 от 1