Проблем с централното - моля за вашата помощ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с централното - моля за вашата помощ

Мнение от vladi_nn » 08 Сеп 2008, 21:07

Здравейте колеги.Най накрая и аз се сдобих с е39-ка, но проблемите които изживях още на 10км преди да се прибера с нея направо ме сасипаха.Както и да е.Те са вече минало, сега имам наследен проблем който тук в В.Търново немога да намеря как да го реша.Колата я взех от колегата Smoocki.Той след смяната на акумолатор разменил мястото на + и - в следствие на което в момента се отключват и заключват само задните врати и багажника.Предните не реагират.Дори с ключа през шофьорслата ключалка пак работят само задните.Лошото е, че патрона няма механична връска с ключалката а електрическа.Пробвах с нов модул, нови машинки на ключалките нестана.Явно проблема е електрически но няма кой да каже каде е.Ако някой може да даде схема на централното или да помогне със савет ще му бъда безкрайно благодарен :( :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 08 Сеп 2008, 22:28

А какви бяха другите проблеми? Свързани ли са с електрониката. Така на първо четене прилича на модул за управление, който управлява аларма, затъмняващо се огледало, сензор за дъжд, сервотроник, светлини в купето, ЦЕНТРАЛНО закл. и ксенон. В зависимост от оборудването има 2 модела май... Ако е от това - на диагностика (кадърна) трябва да си каже. Не е много скъп (2-ра употреба ~ 150 лв.), но трябва да се кодира за конкретната кола. Може да е и от запалителната ключалка. Имаш ли проблеми със вкарване/завъртане/вадене на ключа?

e тва е модула

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 08 Сеп 2008, 23:37

Нямам проблеми с завъртане и вадене на ключа.Такъв същия модул слагах но нестана.Трябва да се програмира така ли?Затова ли не е станал?Има и друго моят модул е черен на цвят и цифрите в синьо са други иначе буксите съвпадат .Това дали има значение?Програмирането как става.С ключа ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 09 Сеп 2008, 0:14

Няма как сам да го кодиращ/програмираш. Трябва на компютър. Във всеки оторизиран сервиз би трябвало да могат да го направят - М-кар, Дару, Камор... На първия ред в средата пише "high" или "low" - първото е за модел с повече екстри, второто за такъв с по-малко. Нямам идея дали "хай" може да замести "лоу", но със сигурност обратното не става. Съветът ми е - иди първо на свястна диагностика, па ако си го купил тва нещо направо си го носи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Re: Проблем с централното - моля за вашата помощ

Мнение от Smoocki » 09 Сеп 2008, 7:49

vladi_nn написа:Здравейте колеги.Най накрая и аз се сдобих с е39-ка, но проблемите които изживях още на 10км преди да се прибера с нея направо ме сасипаха.

Ако може снимай проблема преди да ми го пратиш ....и го постни тука ,че от тоя майстор дето се опитва да прави обелски номера ми писна...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kranki » 09 Сеп 2008, 8:53

колега аз имах подобен проблем...ако имаш път към русе обади се ще те заведа при едни много кадърни момчета които правиха моята кола и съм мн доволен излезе ми към 50 кинта за двете врати и вече 5 месеца нямам грижи...звънаки ако идваш... 0897994616 Красимир
поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 09 Сеп 2008, 11:02

Лошото е, че наблизо няма каде да отида на диагностика, а ако отида някаде то ще е на разтояние поне 120-200км.В зависимост каде ще могат да ми помогнат.И ако ми кажат модула трябва да търся модул и да ходя пак за да се програмира.Направо става една цифромания.Но като чета коментарите май нямам голям избор.Иначе моят модул е (low), а този който намерих не го видях но слетобет ще ми кажат какъв е.Освен (low) и (high) друго трябва ли да съвпада за да стане.Ако някой знае да каже.Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 09 Сеп 2008, 12:41

колега по моргите обикаля ли, там няма ли същия
тези 520-ки са много разпространени така че мисля ще намериш
ПП. рекарото на 3ката ти е доста запазено :lol:

Назад към E39