Безкрайния спор (С КРАЙ!!!)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
ама кой е казал, че съм казал е 4.0 аз говоря, че самия МОДЕЛ Е 540
хора пияни ли сте 

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bobih написа:ама кой е казал, че съм казал е 4.0 аз говоря, че самия МОДЕЛ Е 540хора пияни ли сте
Ти май си пиян , защото никъде не съм казвал , че модела на колата е 4,4 . Аз казах само че искам БМВ със 4,4 , пък който си има на представа за какво говоря , бързо се сеща (както ти напомниха другите колеги)

Както съм напиал питам за 520И - 525ТДС

Разхода на 525ДА (защото А не значи автоматик а аларма , сигурно) ще е 8,5-9,5 когато този на 523И (ръчка) падне на 10,5-11,5 - имам предвид , че разхода не е по-малък с повече от 2-3 литра , а като сложим разликата в цената на нафтата и бензина ... икономията не била толкова голяма .
Казах първия хубав автоматик - ами това е един от първите,при който разликата в ускорението между ръчна и автоматична кутия е пренебрежително малка.
Но всъщност изобщо няма да обсъждам повече темата за 523и или 525ДА защото е са коли които НЯМА ДА МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ .
Наистина ще ви помоля ако нямата нещо за бюджетните Е39ки , да не пишете за другите - знам , че са хубави , но нямам толкова кинти.
Като цяло въпросът ти би бил излишен ако беше покарал поне 200-300 метра представители и на двата модела..
Ако си "карач" основно за теб би било усещането, а то е различно при бензина и дизела. Ако си падаш икономико-технически анализатор, там вече може и да си струва да правиш подробно социологическо проучване. Но пък моето мнение е, че в тоя конкретен случай не си заслужава загубата на време - и 520 и 525 тдс имат предостатъчно добри качества за да заслужат възхищението ни. Другият фактор, който навсякъде се подчертава нон-стоп, е късметът на какъв екземпляр ще попаднеш и тук няма много смисъл да го коментираме повече.
Последно - съветът ми е просто да направиш по едно мъничко кръгче и с двете коли и отговорът на въпроса ти сам ще се роди.
Ако си "карач" основно за теб би било усещането, а то е различно при бензина и дизела. Ако си падаш икономико-технически анализатор, там вече може и да си струва да правиш подробно социологическо проучване. Но пък моето мнение е, че в тоя конкретен случай не си заслужава загубата на време - и 520 и 525 тдс имат предостатъчно добри качества за да заслужат възхищението ни. Другият фактор, който навсякъде се подчертава нон-стоп, е късметът на какъв екземпляр ще попаднеш и тук няма много смисъл да го коментираме повече.
Последно - съветът ми е просто да направиш по едно мъничко кръгче и с двете коли и отговорът на въпроса ти сам ще се роди.
- dimitar_kodoshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
Здравейте колеги, виждам, че Ачо е пред дилема и напълно го разбирам, защото преди три месеца и аз се пържех на този огън.Скачах от Дизели в Бензини и инжекциони, четях статии, ровех се във форума за мнения и тех. данни (за което благодаря на всички
), говорих с техници за това кои влизат по-често в бокса и т.н.След всичкото това търсене се бях спрял на 2-3 коли и от тях щях да избера една(предпочитанията ми бяха за ТДС),когато колежка на жена ми и казала, че си продават 5-та.Отидох да е видя, и когато я подкарах разбрах, че това е моята кола.Майстора ми потвърди доброто и тех. състояние и сега и се кефя максимално.Така, че търси твоята кола Ачо, и не прави компромис с качеството, а за пари не искам да говоря, защото КЕФА цена няма.Желая ти успех в избора. 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Gand написа:Като цяло въпросът ти би бил излишен ако беше покарал поне 200-300 метра представители и на двата модела..
Най-добрия съвет- непремненно ще ги покарам и то не само 2-300м и май се е видяло , че в крайна сметка ще бъде , което е по-зпазено и лачено

- bobih
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:bobih написа:ама кой е казал, че съм казал е 4.0 аз говоря, че самия МОДЕЛ Е 540хора пияни ли сте
Разхода на 525ДА (защото А не значи автоматик а аларма , сигурно) ще е 8,5-9,5 когато този на 523И (ръчка) падне на 10,5-11,5 - имам предвид , че разхода не е по-малък с повече от 2-3 литра , а като сложим разликата в цената на нафтата и бензина ... икономията не била толкова голяма.
Колега говориш глупости когато караш 525DA тогава можеш да кажеш какъв е разхода на такъв автомобил!!! хора дето са карали знаят!Спирам до тука с тая тема успех с това дето си намериш

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
bobih написа:acho.rs написа:bobih написа:ама кой е казал, че съм казал е 4.0 аз говоря, че самия МОДЕЛ Е 540хора пияни ли сте
Разхода на 525ДА (защото А не значи автоматик а аларма , сигурно) ще е 8,5-9,5 когато този на 523И (ръчка) падне на 10,5-11,5 - имам предвид , че разхода не е по-малък с повече от 2-3 литра , а като сложим разликата в цената на нафтата и бензина ... икономията не била толкова голяма.
Колега говориш глупости когато караш 525DA тогава можеш да кажеш какъв е разхода на такъв автомобил!!! хора дето са карали знаят!Спирам до тука с тая тема успех с това дето си намериш
Ами има един начина да се уверя в това - аз ти правя подарък 14 бона за коледа , ти ми връщаш жеста , като ми даваш твойта красавица

- bobih
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:bobih написа:acho.rs написа:bobih написа:ама кой е казал, че съм казал е 4.0 аз говоря, че самия МОДЕЛ Е 540хора пияни ли сте
Ами има един начина да се уверя в това - аз ти правя подарък 14 бона за коледа , ти ми връщаш жеста , като ми даваш твойта красавица

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
И аз бях с дилемата TDS или двайска, е спрях се на V8
Вземи некоя лачена колица, та като даваш пари за ремонт да не те е яд.
Сашо.

Сашо.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
xela написа:И аз бях с дилемата TDS или двайска, е спрях се на V8![]()
Сашо.
Много ме изкефи тоя пост

Благодаря ви за коментарите , за сега съм се ориентирал към БЕНЗИНА , просто ме е страх да рискувам със ТДС , пък и ... бензина си е бензин , много му утива на БМВто

Хайде модераторите могат да заключат темата , пък живот и здраве след 2-3 месеца , ще ви поразпитам пак за ... дали си продавате колиците

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
СПОРЪТ ПРИКЛЮЧИ!
Мисля че се изписа предостатъчно!
МОЛЯ, ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ЗАНАПРЕД ДА ПУСКАТЕ ТАКИВА ТЕМИ!
Мисля че се изписа предостатъчно!
МОЛЯ, ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ЗАНАПРЕД ДА ПУСКАТЕ ТАКИВА ТЕМИ!
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3