Безкрайния спор (С КРАЙ!!!)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 18 Авг 2008, 20:53

ама кой е казал, че съм казал е 4.0 аз говоря, че самия МОДЕЛ Е 540 :shock: хора пияни ли сте :shock:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от FNC_VeNoM » 19 Авг 2008, 0:21

спорът е на ниво :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2008, 1:41

bobih написа:ама кой е казал, че съм казал е 4.0 аз говоря, че самия МОДЕЛ Е 540 :shock: хора пияни ли сте :shock:

Ти май си пиян , защото никъде не съм казвал , че модела на колата е 4,4 . Аз казах само че искам БМВ със 4,4 , пък който си има на представа за какво говоря , бързо се сеща (както ти напомниха другите колеги) :idea: Няма нужда да ми избройваш моделите на Е39 , знам ги всичките и знам по колко коня са и колко литра са !
Както съм напиал питам за 520И - 525ТДС :idea: :idea: :idea: така , че няма смисъл да немесваме други модели (най-вече заради цената) .
Разхода на 525ДА (защото А не значи автоматик а аларма , сигурно) ще е 8,5-9,5 когато този на 523И (ръчка) падне на 10,5-11,5 - имам предвид , че разхода не е по-малък с повече от 2-3 литра , а като сложим разликата в цената на нафтата и бензина ... икономията не била толкова голяма .
Казах първия хубав автоматик - ами това е един от първите,при който разликата в ускорението между ръчна и автоматична кутия е пренебрежително малка.
Но всъщност изобщо няма да обсъждам повече темата за 523и или 525ДА защото е са коли които НЯМА ДА МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ .
Наистина ще ви помоля ако нямата нещо за бюджетните Е39ки , да не пишете за другите - знам , че са хубави , но нямам толкова кинти.

Потребител
Аватар

Мнение от Gand » 19 Авг 2008, 10:52

Като цяло въпросът ти би бил излишен ако беше покарал поне 200-300 метра представители и на двата модела..

Ако си "карач" основно за теб би било усещането, а то е различно при бензина и дизела. Ако си падаш икономико-технически анализатор, там вече може и да си струва да правиш подробно социологическо проучване. Но пък моето мнение е, че в тоя конкретен случай не си заслужава загубата на време - и 520 и 525 тдс имат предостатъчно добри качества за да заслужат възхищението ни. Другият фактор, който навсякъде се подчертава нон-стоп, е късметът на какъв екземпляр ще попаднеш и тук няма много смисъл да го коментираме повече.

Последно - съветът ми е просто да направиш по едно мъничко кръгче и с двете коли и отговорът на въпроса ти сам ще се роди.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw

Мнение от dimitar_kodoshev » 19 Авг 2008, 11:10

Здравейте колеги, виждам, че Ачо е пред дилема и напълно го разбирам, защото преди три месеца и аз се пържех на този огън.Скачах от Дизели в Бензини и инжекциони, четях статии, ровех се във форума за мнения и тех. данни (за което благодаря на всички :bowdown: ), говорих с техници за това кои влизат по-често в бокса и т.н.След всичкото това търсене се бях спрял на 2-3 коли и от тях щях да избера една(предпочитанията ми бяха за ТДС),когато колежка на жена ми и казала, че си продават 5-та.Отидох да е видя, и когато я подкарах разбрах, че това е моята кола.Майстора ми потвърди доброто и тех. състояние и сега и се кефя максимално.Така, че търси твоята кола Ачо, и не прави компромис с качеството, а за пари не искам да говоря, защото КЕФА цена няма.Желая ти успех в избора. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2008, 12:17

Gand написа:Като цяло въпросът ти би бил излишен ако беше покарал поне 200-300 метра представители и на двата модела..

Ако си "карач" основно за теб би било усещането, а то е различно при бензина и дизела. Ако си падаш икономико-технически анализатор, там вече може и да си струва да правиш подробно социологическо проучване. Но пък моето мнение е, че в тоя конкретен случай не си заслужава загубата на време - и 520 и 525 тдс имат предостатъчно добри качества за да заслужат възхищението ни. Другият фактор, който навсякъде се подчертава нон-стоп, е късметът на какъв екземпляр ще попаднеш и тук няма много смисъл да го коментираме повече.

Последно - съветът ми е просто да направиш по едно мъничко кръгче и с двете коли и отговорът на въпроса ти сам ще се роди.

Най-добрия съвет- непремненно ще ги покарам и то не само 2-300м и май се е видяло , че в крайна сметка ще бъде , което е по-зпазено и лачено :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobih » 19 Авг 2008, 12:44

acho.rs написа:
bobih написа:ама кой е казал, че съм казал е 4.0 аз говоря, че самия МОДЕЛ Е 540 :shock: хора пияни ли сте :shock:

Разхода на 525ДА (защото А не значи автоматик а аларма , сигурно) ще е 8,5-9,5 когато този на 523И (ръчка) падне на 10,5-11,5 - имам предвид , че разхода не е по-малък с повече от 2-3 литра , а като сложим разликата в цената на нафтата и бензина ... икономията не била толкова голяма.

Колега говориш глупости когато караш 525DA тогава можеш да кажеш какъв е разхода на такъв автомобил!!! хора дето са карали знаят!Спирам до тука с тая тема успех с това дето си намериш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Авг 2008, 0:20

bobih написа:
acho.rs написа:

Разхода на 525ДА (защото А не значи автоматик а аларма , сигурно) ще е 8,5-9,5 когато този на 523И (ръчка) падне на 10,5-11,5 - имам предвид , че разхода не е по-малък с повече от 2-3 литра , а като сложим разликата в цената на нафтата и бензина ... икономията не била толкова голяма.

Колега говориш глупости когато караш 525DA тогава можеш да кажеш какъв е разхода на такъв автомобил!!! хора дето са карали знаят!Спирам до тука с тая тема успех с това дето си намериш :mhihi:

Ами има един начина да се уверя в това - аз ти правя подарък 14 бона за коледа , ти ми връщаш жеста , като ми даваш твойта красавица :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobih » 20 Авг 2008, 2:07

acho.rs написа:
bobih написа:
acho.rs написа:

Ами има един начина да се уверя в това - аз ти правя подарък 14 бона за коледа , ти ми връщаш жеста , като ми даваш твойта красавица :twisted:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: За 14бона и да я караш 1 месец не бих дал :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 20 Авг 2008, 9:19

И аз бях с дилемата TDS или двайска, е спрях се на V8 :mhihi:
Вземи некоя лачена колица, та като даваш пари за ремонт да не те е яд.

Сашо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Авг 2008, 3:37

xela написа:И аз бях с дилемата TDS или двайска, е спрях се на V8 :mhihi:
Вземи некоя лачена колица, та като даваш пари за ремонт да не те е яд.

Сашо.

Много ме изкефи тоя пост :P Наистина ... така си е - никога няма да ме е яд , като давам пари за Е39 . Именно това е една от главните причини да се откажа от Е36 .
Благодаря ви за коментарите , за сега съм се ориентирал към БЕНЗИНА , просто ме е страх да рискувам със ТДС , пък и ... бензина си е бензин , много му утива на БМВто :P .
Хайде модераторите могат да заключат темата , пък живот и здраве след 2-3 месеца , ще ви поразпитам пак за ... дали си продавате колиците :twisted:

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 27 Авг 2008, 1:24

СПОРЪТ ПРИКЛЮЧИ!
Мисля че се изписа предостатъчно!
МОЛЯ, ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ЗАНАПРЕД ДА ПУСКАТЕ ТАКИВА ТЕМИ!

Предишна

Назад към E39