Био-дизел в нафтата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525d Combi

Био-дизел в нафтата

Мнение от alnik » 21 Авг 2008, 23:32

Здравейте, колеги,

наскоро разбрах, че според изисквания на Европейската общност, бензиностанциите са задължени да слагат процент Био-дизел в обикновната нафта. Да, обаче нашите коли май не са предвидени за работа с Био-дизел /поне така пише в книжката/. Какво мислите вие по въпроса и имали ли сте някакви проблеми с това, и как бихте се справили със ситуацията?

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 22 Авг 2008, 9:54

К`во да мисля, имам приятели дето вкарват коли и съм се нагледал на коли на по 100 000 дето са карани с тоя боклук и за нищо не стават моторите им, отделно е резервоара, който няма измиване и направо се сменя, помпи, дюзи и ...... Аз все повече се замислям да се връщам към бензина и тая простотия с биодизела е още един довод да го направя, щото колата съм я взел да я карам и да си върша работа с нея, а не да я държа по сервизи.
Спирам до тук щото..... :evil:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525d Combi

Мнение от alnik » 22 Авг 2008, 22:09

Пичовете от Волф, твърдят, че тяхната нафта няма Био-дизел - те си я карали директно от Лукойл, та незнам дали да не взема да наливам такава нафта. Иначе ще трябва да сменяме често горивни филтри, да наливаме добавки и да се молим те да действат и да предпазват двигателите от този шит. Направо веселба се заформя, голема :evil: :(

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 23 Авг 2008, 10:15

От одавна се слага биодизел в нафтата но е малък процент но незнам какъв,това за лукоил не е така сички производители слагат определен процент които не вреди на автомобилите които не са пригодени за биодизела ;)
Изображение

Назад към E39