За кражбите по автомобилите ни
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
За кражбите по автомобилите ни
Моля за извинение от колегите и от администраторите за това, че прехвърлям обща тема в техническите форуми.
Правя го със съзнанието, че описаният проблем е достаъчно сериозен и има крещяща нужда от разрешаване. Мисля, че всяко мнение и идея биха били добре дошли.
Това е темата от "Основен форум":
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=102150
Правя го със съзнанието, че описаният проблем е достаъчно сериозен и има крещяща нужда от разрешаване. Мисля, че всяко мнение и идея биха били добре дошли.
Това е темата от "Основен форум":
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=102150
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
До момента нямам отговор от администраторите дали има възможност за създаване на нов подфорум и за да не губим излишно време създавам нова тема "Кражби" в подфорум "Извън темата".
А щеше да е добре темата да си остане в основния форум
А щеше да е добре темата да си остане в основния форум

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Аз определено виждам много голям смисъл!
Не се обиждай, но мое лично мнение е, че най-страшно от всички злини е хорското безразличие.
Като прост пример бих ти посочил поведението на дивите животни в саваната. Когато хищници нападнат стадо кротко пасящи трвопасни, за момент настъпва масова паника, падат една или няколко жертви и всичко утихва. Стадото прдължава да пасе леко разтревожено малко по-встрани и в същото време хищниците пируват.
Човек се отличава от останалия животински свят по това, че е социално и мислещо "животно". Какво би станало ако кротко пасящото стадо вместо да бяга си използва рогата? Няма да има много хищници!
Превъзмогне ли се безраличието, активизира ли се гржданската съвест и дейност, не само ще намалее драстично престъпността и корупцията но и животеца ни би станал мнооого-много по-добър.
Е-е-ех, мечтиии, мечтиии.

Не се обиждай, но мое лично мнение е, че най-страшно от всички злини е хорското безразличие.
Като прост пример бих ти посочил поведението на дивите животни в саваната. Когато хищници нападнат стадо кротко пасящи трвопасни, за момент настъпва масова паника, падат една или няколко жертви и всичко утихва. Стадото прдължава да пасе леко разтревожено малко по-встрани и в същото време хищниците пируват.
Човек се отличава от останалия животински свят по това, че е социално и мислещо "животно". Какво би станало ако кротко пасящото стадо вместо да бяга си използва рогата? Няма да има много хищници!
Превъзмогне ли се безраличието, активизира ли се гржданската съвест и дейност, не само ще намалее драстично престъпността и корупцията но и животеца ни би станал мнооого-много по-добър.
Е-е-ех, мечтиии, мечтиии.

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Аз съм за колега ,надявам се да има успехpazokolarov написа:Аз определено виждам много голям смисъл!
Е-е-ех, мечтиии, мечтиии.![]()
![]()

Нищо лично ,Просто бизнес !
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
Аз съм на същото мнение! Съгласен съм с колегата pazokolarov! Дано повече хора са не само съгласни, но и подкрепят идеята с действия!
Поздрави!
Поздрави!
- Entusiastka_83
- Потребител
-
относно стадото....
време е!!!стадото да се осъзнае,още повече,че индикациите от евросъюза са повече от показателни,те няма повече да търпят досегашната система на управление и далаверите,съответно касаещи застрахователи и правораздаващи органи,необходимо е всеки да си търси правата,а не да търси възможности "по втория начин",или да ги загърби за да "не си губи времето",т.е. дошъл е моментът да търсиш правата си от застрахователя за каквото и да е,и трябва да го направиш,без притеснения!!!!!
- ham
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-E60
- Мечтае да кара: Simson
- Детайли за колата: син металик,всички екстри без кожа
Здравейте,напълно се пресъединявам!Да от една застрахователите,но ако има взлом т.с. опит за кражба и дефектирани на детайл,но ако е откраднат целия възел става по сложно.Лично аз не съм имал проблеми в горния случай.По скоро да не БЪДЕМ ОВЦЕ и да не сме бездействени в такива случаи/при кражба/та ако има начин да "наказваме"извършителите .Като знам колко са бездействени "куките",като в не в малко случаи и те са замесени!!!
Христо
Христо
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
Намесвам се щото вчера си видях едната лайсна че е пробвана да се вади....НО
вкарал съм точно 7 крадци в полицията... хванати по време на кражба, не на коли, а на обири на хора и тнт. последните ми крадяха вратата на двора да я дават за старо желязо сугурно... и да ви кажа след последня съм повече от сигурен че вече ще ги "вразумявам" и никва полиция, там седят по 24ч. и после ги пускат... нищо не се случва, преди 1 година ме извикаха да сам си потвардял показанията отпреди 4 години.... нямям думи просто, ти го фанеш със свидетели и кво нищо... никой нищо не прави.
Да не говорим за тези който влизат в къщите докато спим, дотам се докарахме, че да пускаме алармите по другите стай и по долните етажи и по двора за да не влязат крадците... ония ден мятах томахавки пак из двора и на другия ден се сетих че ако уцеля накой и отивам у пандела.... В цял свят има Неприкосновенност на собственсотта, незавизиомо кола или къща или каруца квото и да е, тука според мен това целенасочено не е така за да ни държат в некаф шах..незнам
всичко е организирано, и кражбите по колите и всичко... просто системата се е доказала с годините че не работи, имам и пример от полицията от бивши колеги които са ми казвали как са хващали крадец да краде кола и шефа на другия ден го пуска защото му бил прегрял телефона... а де .... ква е тая държава.....
просто тоя народ е свикнал да го мачкат... те тава е,
Има и друго нещо, Правото никой не ти го дава Трябва да си го потърсиш,
Пример:
като си чупиш колата в някоя дупка и като заведеш дело на общината ще ти дадат пари, и като заведем всички дела и общината като се види в чудо...ще оправи пътищата, за това трябва време и желние... за всичко е така, правата си ги имаме но не си ги търсим, тъпото е че сет вика колегата има бая овце в родината... те тава е
вкарал съм точно 7 крадци в полицията... хванати по време на кражба, не на коли, а на обири на хора и тнт. последните ми крадяха вратата на двора да я дават за старо желязо сугурно... и да ви кажа след последня съм повече от сигурен че вече ще ги "вразумявам" и никва полиция, там седят по 24ч. и после ги пускат... нищо не се случва, преди 1 година ме извикаха да сам си потвардял показанията отпреди 4 години.... нямям думи просто, ти го фанеш със свидетели и кво нищо... никой нищо не прави.
Да не говорим за тези който влизат в къщите докато спим, дотам се докарахме, че да пускаме алармите по другите стай и по долните етажи и по двора за да не влязат крадците... ония ден мятах томахавки пак из двора и на другия ден се сетих че ако уцеля накой и отивам у пандела.... В цял свят има Неприкосновенност на собственсотта, незавизиомо кола или къща или каруца квото и да е, тука според мен това целенасочено не е така за да ни държат в некаф шах..незнам
всичко е организирано, и кражбите по колите и всичко... просто системата се е доказала с годините че не работи, имам и пример от полицията от бивши колеги които са ми казвали как са хващали крадец да краде кола и шефа на другия ден го пуска защото му бил прегрял телефона... а де .... ква е тая държава.....
просто тоя народ е свикнал да го мачкат... те тава е,
Има и друго нещо, Правото никой не ти го дава Трябва да си го потърсиш,
Пример:
като си чупиш колата в някоя дупка и като заведеш дело на общината ще ти дадат пари, и като заведем всички дела и общината като се види в чудо...ще оправи пътищата, за това трябва време и желние... за всичко е така, правата си ги имаме но не си ги търсим, тъпото е че сет вика колегата има бая овце в родината... те тава е
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Mitaran написа:Пример:
като си чупиш колата в някоя дупка и като заведеш дело на общината ще ти дадат пари....
И как да заведеш дело срещу общината, когато ти трябва документ от кат, ама там друга причина освен "несъобразена скорост" не знаят
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Единственият начин колеги според мен е да си вземете огнестрелно оръжие и да нямате съвест. Тогава при взлом го отстрелвате не в ръка не в крак а директно в главата ако са двама и двамата. Полиция да не се вика просто ги слагате в багажника. Поне при е39 има доста място
към гората или насело и го закопавате.
Имате право да го раните но при неизбежна самозащита като след това държавата ще заведе дело срещу вас че сте стреляли по него. Говорил съм с адвокати и излиза че все си на загуба щотото накрая въпреки неизбежната защита пак може да се окаже че трябва да му плащате обезщетения на същия помияр. В момента разрешително за пистолет се взима лесно. Трябва ви каса да имате у вас курса заедно с разрешителното излизат към 300 лв. Аз лично смятам да си вадя за напреди доста се интересувам.
Раните ли крадеца наистина обаче по добре да го достреляте от упор и да си го закопаете, може също така да ги предупредите като си сложите една табела че в имота се стреля без предупреждение срещу взломаджии.Така ще се позамислят преди да влизат поне.
Ако някои смята че има по добро решение от това което аз предлагам да каже ще се радвам да знам понеже от доста време умувам по тоя въпрос.

Имате право да го раните но при неизбежна самозащита като след това държавата ще заведе дело срещу вас че сте стреляли по него. Говорил съм с адвокати и излиза че все си на загуба щотото накрая въпреки неизбежната защита пак може да се окаже че трябва да му плащате обезщетения на същия помияр. В момента разрешително за пистолет се взима лесно. Трябва ви каса да имате у вас курса заедно с разрешителното излизат към 300 лв. Аз лично смятам да си вадя за напреди доста се интересувам.
Раните ли крадеца наистина обаче по добре да го достреляте от упор и да си го закопаете, може също така да ги предупредите като си сложите една табела че в имота се стреля без предупреждение срещу взломаджии.Така ще се позамислят преди да влизат поне.
Ако някои смята че има по добро решение от това което аз предлагам да каже ще се радвам да знам понеже от доста време умувам по тоя въпрос.

- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
Извадиш ли го баце требе стреляш, стреляш ли .... винаги си преебан, дори да стреляш в банята и да няма прозорец ще те изкарат че си могъл през канала да избягаш.... ама всичко до адвокати и пари...
ама със всичко е така ако го хванеш да ти краде в колата и го попилееш и стигнете до полицията ТИ СИ виновен.... някой написа по нагоре, че винаги са на групички, дори колата къщата винаги има отцепка, накой в друга кола...така че требе си подготвен и за отмъщения...в общи линии да не се случва е по добре.
Гледахте ли онзи ден предаването НА ЧИСТО за кражбите на коли, как бяха снимали некви мангали дето беха капацитети по това как се краде кола.... направооооо са за сапун... ама всичко е защото няма закон за неприкосновенноста на частната собственост ...
ама със всичко е така ако го хванеш да ти краде в колата и го попилееш и стигнете до полицията ТИ СИ виновен.... някой написа по нагоре, че винаги са на групички, дори колата къщата винаги има отцепка, накой в друга кола...така че требе си подготвен и за отмъщения...в общи линии да не се случва е по добре.
Гледахте ли онзи ден предаването НА ЧИСТО за кражбите на коли, как бяха снимали некви мангали дето беха капацитети по това как се краде кола.... направооооо са за сапун... ама всичко е защото няма закон за неприкосновенноста на частната собственост ...
12 мнения
• Страница 1 от 1