Подаване на газ от двигателя

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Подаване на газ от двигателя

Мнение от badsharki » 07 Авг 2008, 12:14

Колеги, вчера в един сервиз докато се усетя майстора подаде газ от двигателя (доколкото знам това е непрепоръчително)), не ми изписа нищо на борд компютъра, нито пак ми светна някоя лампа. Въпроса ми е дали сега имам записана грешка в компютъра, и това ще доведе ли до някакви последици и неизправности.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 07 Авг 2008, 12:38

За какво иде реч? Да не би колата да е била запалена, на свободна скорос и човека да е опънал жилото което ти опъваш с натискането на десния педал. Ако е така не виждам какво нередно има. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 07 Авг 2008, 13:29

Май нещо такова е станало, ама таз кола може да има датчик на педала на газта :mhihi: .

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 07 Авг 2008, 13:31

hellbull написа:за какво иде реч. да не би колата да е била запалена, на свободна скорос и човека да е опънал жилото което ти опъваш с натискането на десния педал. ако е така не виждам какво нередно има :)

Точно това имам предвид, но на много места тук във форума и в книжката с упътване за техническа поддръжка съм чел това да не се прави, понеже Е39 е с електронна газ, и подаването на газ по този начин обърква компютъра.

Ама мисля след работа да мина на комп. диагностика да видим каква поразия е станала.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 07 Авг 2008, 16:14

да набива грешки за това не се препоръчва, но спокоино и на моята го правиха като я взех и пак си я карам жива и здрава е момата :lol:
караи смело да не ти пука, стига колата да не ти създава проблеми

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 07 Авг 2008, 19:44

Значи отидох на компютър след работа, пича още като видя че сам с газ и вика "Оооо то сигурно само от газта ще има много натрупани грешки", ама като я закачи очите му станаха така :shock: щото имаше 0 errors.

Между другото ми изчисти грешката за airbag-a на пасажерската седалка щото пак беше светнала лампата и ме посъветва дори когато местя седалките да го правя докато не е запалена колата, щото били много чувствителни датчиците. Ще го послушам пък да видим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 08 Авг 2008, 10:11

badsharki написа:Между другото ми изчисти грешката за airbag-a на пасажерската седалка щото пак беше светнала лампата и ме посъветва дори когато местя седалките да го правя докато не е запалена колата, щото били много чувствителни датчиците. Ще го послушам пък да видим.

от това което си наиписал се разбира че сам трябва да си чистиш грешката като местиш седалката. обясни малко по добре за какво иде реч :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 08 Авг 2008, 10:26

Извинявам се ако не сам се изразил правилно.

Това което исках да споделя с Вас е, че в сервиза ме посъветваха, понеже датчикът на аербега за пасажерската седалка е много чувствителен, е добре да се избягва да бъде подлаган на каквито и да е било сътресения, като например нагласяне и местене на седалката докато автомобилът е на контакт.

За съжаление аз най-вероятно имам лош контакт някъде по тоя датчик и радостта ми вчера, че ми изчистиха грешката и лампата не свети, беше кратка. Когато отидох да взема жена ми от работа и тя като се изтресе на седалката и лампата отново светна. :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 08 Авг 2008, 15:02

лоша работа така. а при мен не може да се закрепи от долу на седалката и малко във въздуха седи и като бутна седалката докрая и кабела се откача :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 08 Авг 2008, 16:16

При мене добре си е закачен и стабилно, но какво му има ... явно ще се ходи на жичкажия да погледне

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 10 Авг 2008, 14:53

Ca_Ma написа:да набива грешки за това не се препоръчва, но спокоино и на моята го правиха като я взех и пак си я карам жива и здрава е момата :lol:
караи смело да не ти пука, стига колата да не ти създава проблеми

Това е малко странно и на мен на първата диагностика се опитаха да подадат газ от двигателя ама не се получи и подадох аз от педала на газта. Иначе от самият двигател онова не работи като го цъкат това някаква защита ли не незнам... Някои да каже които знае.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 10 Авг 2008, 16:23

DroW написа:
Това е малко странно и на мен на първата диагностика се опитаха да подадат газ от двигателя ама не се получи и подадох аз от педала на газта. Иначе от самият двигател онова не работи като го цъкат това някаква защита ли не незнам... Някои да каже които знае.

Смени си диагностиците, щом не знаят от къде се подава газ.... ;)

Назад към E39