Джанти, фланци, втулки .... обърках се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Джанти, фланци, втулки .... обърках се
харесах си тези джанти:
http://www.autogroup5.com/bg/catalog2.p ... 4&model=66
17 цоловия вариант тъй като и сега съм с 17-ки и не ми се сменят гумите (230/45)
но по телефона жената от ауто груп неможа да ми обясни фланци ли ми трябват, втулки ли или и 2-те
а в друг магазин за джанти ми обясни че разликата била много малка, и фланеца трябвало да бъде 2мм а тва било лошо...или нещо от сорта
та може ли някой да ме светне точно какво ми трябва за да си ги сложа на Е39-ката и какви ще са минусите от тези "напасвания"
http://www.autogroup5.com/bg/catalog2.p ... 4&model=66
17 цоловия вариант тъй като и сега съм с 17-ки и не ми се сменят гумите (230/45)
но по телефона жената от ауто груп неможа да ми обясни фланци ли ми трябват, втулки ли или и 2-те
а в друг магазин за джанти ми обясни че разликата била много малка, и фланеца трябвало да бъде 2мм а тва било лошо...или нещо от сорта
та може ли някой да ме светне точно какво ми трябва за да си ги сложа на Е39-ката и какви ще са минусите от тези "напасвания"
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Трябва да ти кажат още 2 неща диаметър на централния отвор и офсет. Ако централния отвор е по малък от 74.2 нищо освен струг не ти помага. Ако офсета е различен от 15 до 20 там ще питаш Данини дали може да станат
Re: джанти, фланци, втулки....обърках се
Fking написа:.....
джантите за Е39 са с офсет оригинално ЕТ20 и централен отвор от 74.1мм. Останалите БМВ-та (без новата 6-ца) са с 72.56мм. Втулките смаляват централния отвор, а за да го разшириш само стругар може да ти помогне.
Фланците ти намаляват офсета но ти трябва да смениш и болтовете. Ако джантите са с оффсет ЕТ39 примерно фланци ти трябват ако пък са ЕТ8 като при новата 6-та серия нищо не помага и ще ти стърже в калниците.
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
bmwmania написа:С тоя офсет нищо няма да стане, поради простата причина че колата ти ще е като теснолинейка щото гумите ще са ти много навътре в калниците.Абе вземи си едни оригинални джанти и не се занимавай с глупости, че после ще те боли главата.
колега да те питам твоите с какво ЕТ са ?
Изглеждат адски добре

bmwmania написа:Абе вземи си едни оригинални джанти и не се занимавай с глупости, че после ще те боли главата.
ето това е отговора махни ги тия джикитаиски джанти за камара пари има си м-тех джанти това е истината
а с тоя офсет въобще няма да станат според мене ще опрат в амортисиора
виж в важните теми има линк където подробно се описва какво е офсет
и с тоя широк отвор ти трябват дебели втулки и с втулки рано или късно почва да тресе

10 мнения
• Страница 1 от 1