Проблем, харчи антифриз
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем, харчи антифриз
Здравейте БМВ маниаци.
Наскоро си купих 520и 97година Е39. И вече имам проблем. Една сутрин забелязах че антифриза значително е намалял. Закарах колата на майстор и той откри че е спукана тръбичката при термостата(където е горната врътка за обезвъздушаване). Сменихме я,сменихме и виското, защото не работеше както трябва-майстора каза че от него се е спукала тръбата. Възможно ли е да се спука тръба,а температурата на двигателя да не мърда от нормалната? И от къде може да дърпа тоя антифриз-тази сутрин пак беше намалял. Дано да е защото вчера сменяхме тръбата и да си е обезвъздушило, но не знам 1/2 литър долях. Помощ!!!
Наскоро си купих 520и 97година Е39. И вече имам проблем. Една сутрин забелязах че антифриза значително е намалял. Закарах колата на майстор и той откри че е спукана тръбичката при термостата(където е горната врътка за обезвъздушаване). Сменихме я,сменихме и виското, защото не работеше както трябва-майстора каза че от него се е спукала тръбата. Възможно ли е да се спука тръба,а температурата на двигателя да не мърда от нормалната? И от къде може да дърпа тоя антифриз-тази сутрин пак беше намалял. Дано да е защото вчера сменяхме тръбата и да си е обезвъздушило, но не знам 1/2 литър долях. Помощ!!!
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Пак е антифриз колега но по-читав и по скъп ,повечето марки го препоръчватmitrez написа:А,и какъв е тоя розов антифриз аз си сипах обикновен?Благодаря предварително.

Нищо лично ,Просто бизнес !
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Проблем, харчи антифриз
mitrez написа:... Помощ!!!
Покарай я така една седмица, като всяка сутрин проверявай и ако има нужда доливай.
При мен беше същата ситуация, след смяна на радиатора, поне четири сутрини подред доливах антифриз и си мислех, че от някъде тече, но в крайна сметка всичко си дойде на мястото и нивото ми не мърда.
Обяснявам си го с това, че системата не е била обезвъздушена, въпреки обезвъздушаването от предназначените за това места.
Пусни си и климатроника сутрин на максимална температура, за да се отвори и радиатора за парното и остави така да поработи известно време.

Благодаря колеги! Дано не е нещо по-сериозно. За първи път карам БМВ. Не съм карал кола която пука съединение, а стрелката на температурата не мърда. Има ли опасност да ми пукне нещо по-сериозно, и къде могат да ми помогнат да разбера какво и е на тая кола? От София съм-може би в Дару? Вчера си карах Аудито, а БМВто съвсем малко и тази сутрин 2 пръста надолу. А иначе колата работи супер държи оборотите на около 500 заковани-мърка, ама що е толкова жадна не знам. Благодаря още веднъж.
6 мнения
• Страница 1 от 1