те4е ми нафта

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

те4е ми нафта

Мнение от avtomatcheto » 04 Яну 2008, 22:09

здравейте фенове на истината.От месец насам имам кола преди тожа имах Алфа и сега имам проблем в лявата 4аст на мотора има джаджа в която влизат метални трьби4ки,когато запаля колата запо4ва да капе.когато не работи не капе.Моля ориентирайте ме за вьзможни варианти :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 04 Яну 2008, 23:59

Първо добре дошъл и браво за избора.А ето и възмози проблеми:някоя от гаиките/незнам дали е точното име/се е разхлабила.Опитаи се да ги притегнеш.И други вариант е да се е прецакало някое уплътнение вътре в тези гайки.Иначе ще се налага смяна на тръбичката.Но дори и да е това не е болка за умиране.Подобен проблем съм виждал на една 124-250ДПожелавам ти много приятни моменти с колата и безавариино. :D
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

Потребител
Аватар

Мнение от avtomatcheto » 05 Яну 2008, 0:34

много благодаря за отговора,и аз се надявах да не е нещо лошои неисках да пипам където неми е работа защото даже незнам какво е това.още сутринта ще видя дали ще отстраня проблема.а за избора съм сигурен 4е е най-добрия за 11000

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 05 Яну 2008, 0:56

Тая "Джаджа" дето влизат тръбичките в нея е горивната ти помпа и имаш прецакани уплътнения и трябва да се сменят. Гарнитури + труд и настройка на електронната глава в някой сервиз = около 150лв.
Доста кончета в един обор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 05 Яну 2008, 22:09

avtomatcheto написа:много благодаря за отговора,и аз се надявах да не е нещо лошои неисках да пипам където неми е работа защото даже незнам какво е това.още сутринта ще видя дали ще отстраня проблема.а за избора съм сигурен 4е е най-добрия за 11000

Влез в "Е34" има доста теми за смяна на гарнитури на ГНП

Аватар
Кара: E34

Re: те4е ми нафта

Мнение от ivan. » 06 Яну 2008, 13:30

avtomatcheto написа:здравейте фенове на истината.От месец насам имам кола преди тожа имах Алфа и сега имам проблем в лявата 4аст на мотора има джаджа в която влизат метални трьби4ки,когато запаля колата запо4ва да капе.когато не работи не капе.Моля ориентирайте ме за вьзможни варианти :help:
Можеш ли да определиш от къде то4но капе.Тези тръби4ки нямат уплътнения,а сглопката им с джаджата(гнп)и дузите е под конус

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 06 Яну 2008, 13:41

Както каза Иван. - ако е от гайките - може само да имат нужда от претягане (гаечен 17 трябва да имаш отзад при инструментите)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 07 Яну 2008, 2:18

Така, ако не е само от гайките (които не е хубаво да презатягаш) може да е от уплътненията както каза и колегата по горе... При мене беше същото до преди 2 седмици, когато закарах колата в НН Сервиз до летището и там срещу 304 лева всичко на всичко ми оправиха проблема... Случва се от време на време ГНП-то да протече, когато е стара колата явно и ти имаш тоя проблем... Иди в сервиза дето ти казах и ще си доволен...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BIKA_73 » 08 Яну 2008, 8:54

Kartoff написа:Така, ако не е само от гайките (които не е хубаво да презатягаш) може да е от уплътненията както каза и колегата по горе... При мене беше същото до преди 2 седмици, когато закарах колата в НН Сервиз до летището и там срещу 304 лева всичко на всичко ми оправиха проблема... Случва се от време на време ГНП-то да протече, когато е стара колата явно и ти имаш тоя проблем... Иди в сервиза дето ти казах и ще си доволен...
От цената-304 лева ли ще е доволен колегата? Какви са тези сервизи където ходите???? :++ :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 23 Юли 2008, 22:53

vladibkolev написа:
BIKA_73 написа:
Kartoff написа:Така, ако не е само от гайките (които не е хубаво да презатягаш) може да е от уплътненията както каза и колегата по горе... При мене беше същото до преди 2 седмици, когато закарах колата в НН Сервиз до летището и там срещу 304 лева всичко на всичко ми оправиха проблема... Случва се от време на време ГНП-то да протече, когато е стара колата явно и ти имаш тоя проблем... Иди в сервиза дето ти казах и ще си доволен...
От цената-304 лева ли ще е доволен колегата? Какви са тези сервизи където ходите???? :++ :kuku:

Колега, ти явно си от моите "любимци" - искат да карат качествени коли, а си ги правят пред блока и после само се оплакват, че не вървят и че се трошат. Това е като все едно да отида на зъболекар в някое село в здравната служба и да платя 2 лв., вместо да отида в частен кабинет. А и имаи впредвид, че ГНП-то не е шега и не всеки може да го оправи..................казвам го, защото имах същия проблем и обиколих цяла софия. Благодаря ти за вниманието и извиняваи ако ако съм бил груб.

Има много негодни сервизи в които не ти дават никаква гаранция за ремонта.Не е гаранция,че като дадеш 304лв. всичко ще е 6.Също така и има много кадърни момчета,които "пред блока"или в гаража ще си ремонтират колата перфектно (въпроса е да знаеш какво правиш и как да го направиш) все пак си ремонтираш своята кола и я правиш за теб!! Който не може,не знае,няма условия,не му се занимава или има излишни пари-кара в сервиз.Защо ако можеш да си я направиш сам?До сега сам карал колата в сервиз само на стенд и ако има нещо по електрониката(за един seat дадох 200лв. по елкони и никъде не ми дадоха една и съща диагноза!!!)Така чe...И плюс това вече в повечето сервизи не те допускат да гледаш докато ти правят колата!Защо!?Още много неща мога да ти кажа за сервизите(от личен опит) но ме мързи да пиша.Не казвам,че всички сервизи са негодни, има и много добри сервизи!!!!

Назад към E39