525TDS глава - въпрос

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

525TDS глава - въпрос

Мнение от j0r0 » 22 Юли 2008, 18:05

Колеги,
пак за глава на TDS подхващам темата.
Оказа се, че главата на моята любима TDS-ka е сцепена на 4 места. Ремонт съответно няма. Моля ви, кажете ориентировъчни цени на глави
нови и втора ръка. За нова четох някъде, че е около 2500лв. За втора ръка каква е нормалната цена?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530d

Мнение от pepe00 » 23 Юли 2008, 9:48

Здр колега на скоро и аз имах проблем с главата но се оказа че съм извадил късмет и е здрава ,проблема ми е бил в гарнитурата ,и докато разбера се подготвях и търсих глави ,значи в порядъка м/у 500и800лв е втора употреба а нова е токлова 2500 не оборудвана но не ти трябва нова защото като я започнеш ще стане маика си и баща си

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cecoboy » 23 Юли 2008, 12:19

Сега пък аз да споделя.Мойта глава беше спукана на 5-и цилиндър и аз направо тръгнах по моргите да търся.Тук във Варна даже намерих една от Омега заедно с вала за 800лв. и още 100лв. искаха за металните колектори щото мойте са пластмасови а захващането им било различно.След като я намерих започнах да търся място където да я изпробват преди да я взема и така стигнах до техническия университет във Варна лаборатория по газокарбониране или нещо от сорта.Оказа се че там правят глави и то много кадърно изрязват пукнатината заедно с още доста метал около нея наслояват наново и я правят като нова.Човека между другото май беше някакъв преподавател в университета ми вика гаранция ти давам че на друго място може да се спука но там където той я е правил няма.И така за заварка,шлайфане,проба,пасване на клапаните и смяна на водачите на изпускателните клапани ми взе 160лв. :D остава сега да ми я затворят иначе всичко изглежда О.К. Имаше при него още две глави ТДС-ки и едната даже пак от Е38 без малко да се обърка да ми даде нея :mhihi: че тя де беше заваряна на 4-5 места ми каза.

И така де надявам се да не ми се налага пак да я отварям.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 23 Юли 2008, 12:28

да не се казва Стефан Стефанов.
може и да се бъркам нещо но този за който говоря разбира от скоростни кутии. също може би един от най-добрите във варна.

да ти кажа за там не бях се замислял :) но това е много добра идея.

Назад към E39