Относно положението на кората под двигателя!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Относно положението на кората под двигателя!?

Мнение от mad_presley » 22 Май 2008, 9:15

Колеги, как трябва да стои кората под двигателя, над предната броня или върху нея?
От Варна Карс, казват, че трябва да е над бронята, но аз разглеждам снимки из нета, където тази кора подпира бронята отдолу:
Изображение

Изображение

Изображение

Ходих при познат монтьор и започнахме да пробваме вариантите.Ако я сложа да настъпва бронята, самата кора стои под напрежение и повдига леко бронята нагоре.Ако я сложа над бронята, остава голям луфт м/у бронята и кората и имам чувството, че трябва да се хване с някакви щипки бронята за кората.

При вас как е или поне някой знае ли, как е оригиналното положение на тази кора, над бронята или я настъпва :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 22 Май 2008, 9:33

100% кората е над предната бронята, не под нея:)
сигорен съм защото скоро сменяхме дискове накладки на е39 тдс, а вчера сменихме и на моята и пак кората се обляга на бронята:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 22 Май 2008, 10:56

Ами видях няколко коли, които са като тази на снимката в първия пост и ми стана интересно, как е правилното положение :D

Ето една обява в mobile.de, където кората подпира бронята отдолу.
Тук съм осветлил малко снимката, за да се види по-добре:
Изображение

Ето още една обява в mobile.de, където пак е така.
Ето и леко осветена снимката, за да се види:
Изображение

Истината е някъде там, въпросът е, да открием правилната :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от TERES » 22 Май 2008, 11:39

Според мен това, което си показал на снимките не е кората под двигатела а пластмасовата лента, която е захваната за бронята и никъде другаде. А самата кора би трябвало да е над бронята и не би се видяла на снимките.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 22 Май 2008, 11:45

TERES написа:Според мен това, което си показал на снимките не е кората под двигатела а пластмасовата лента, която е захваната за бронята и никъде другаде. А самата кора би трябвало да е над бронята и не би се видяла на снимките.

Ами не е никаква пластмасова лента, това си е точно кората под двигателя.Пробвах да я сложа да подпира бронята и изглежда точно така, както е на снимките ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 22 Май 2008, 17:47

Това, което е показано на снимките е СПОЙЛЕР, не част от кората!
Предната кора е над бронята, т.е. "пъха" се в нея и в задната си част се затиска от втората кора (кората под двигателя и се вика ;) ).
Ето и един линк към RealOEM за справка. Въпросният спойлер е с номер 30 на схемата и е добавка към предната броня.
Между другото такъв вид придобиват след паркиране и обърнатите от по-високи бордюри брони ( ако не се разпорят) :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 22 Май 2008, 18:03

Май наистина си прав :D
Истина е обаче, че ако сложиш кората под двигателя да застъпва бронята, ефекта е напълно идентичен.Аз го пробвах вече няколко пъти, но ми стоеше неестествено и под напрежение :mhihi:

Ама то струвало някакви си 35лв...още утре ще отида да си го взема от Варна Карс 8)

Мерси за пояснението, аз го гледах в RealOEM, ама си мислех, че е някаква лайсна по бронята :uups:

Потребител
Аватар

Мнение от Manoel » 23 Май 2008, 0:02

Въпросната част при мене се беше откачила до половината и майсторите, които ми правиха някой неща по ходовата част отпреде, са я махнали, тя и без това беше смачкана малко явно от паркиране по тротоарите. Та мисълта ми е че не е няква жизнено вахна добавка ;)
Ride To Live,Live To Ride

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 09 Юни 2008, 1:44

Това е спойлер под предната броня.
Има го само при фейслифта.
Струваше около 50 лв ново в Дару! 8)
ПП. Ако на някой му трябва имам една такава нова в мазето (Аз вече съм с М пакет).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от twistermpm » 09 Юни 2008, 13:32

е колега незнам но мойта не е фейслифтова но имаше това спойлерче, но го махнах щото зимата упря в един бордюр и половината се извади, иначе я имам и знам че е една от най-крадените части по нашия край:)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 09 Юни 2008, 16:21

Мда и аз на комбинизона го имах тва спойлерче :roll: а не беше фейс :!:

ЕДИТ: Мойто беше над бронята ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 09 Юни 2008, 18:25

аз преди седмица си сменях кората под двигателя в дару кар и я монтираха под бронята

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 10 Юни 2008, 12:44

map13 написа:аз преди седмица си сменях кората под двигателя в дару кар и я монтираха под бронята

E-e-ee! Стига де! Ако кората е под бронята сещаш ли се какво става когато минеш примерно 120 км/ч? А при 180 км/ч ? И какво усилие могат до понесат пластмасовите уши на съседните обвивки (пластмасови кори отстрани) които я държат половината? Ами ако минеш през по-дълбока локва? Питай ме да ти кажа! Въпреки че корите ми бяха монтирани както трябва, след един потоп в Пловдив беше останала само част от задната кора.
Кората се пъха В предната броня! Не мога да си представя,че БМВ могата да измислят противния вариянт - ужасно е грозно най-малкото!
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 10 Юни 2008, 15:07

ти знаеш !!! аз само казвам как ми я сложиха !!! вече е друг момента колко правилно ся я монтирали 8)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 12 Юни 2008, 3:08

ОК, мисля че всичко се изясни и няма нужда от спорове.

Назад към E39