Реглаж на заден мост?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Реглаж на заден мост?

Мнение от mad_presley » 02 Май 2008, 0:17

Колеги, имам малък проблем и ми е нужен съвет.
Задницата стои леко разкрачена, особено задна лява гума.Отидох на реглаж, от там ми казаха, че задните шарнирни втулки на носачите са заминали и няма смисъл да правят реглаж, защото нищо нямало да стане: Номер 2 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30

Викам си, добре, ще ги сменя, евтини са, по 80лв бройката в Дару.
Междувременно, минах при един приятел монтьор да си сложа кората под двигателя, че беше свалена, той ги погледна, натисна ги с щанга и каза, че са си напълно изправни, нямат никакъв луфт и трябвало само да се регулира моста.Може би е важно, но колата беше вдигната на подемник и не знам, дали има разлика когато е стъпала гумата на земята и когато е вдигната във въздуха, но е факт, че и аз видях, че няма никакви луфтове в шарнирните втулки, когато е вдигната колата.
Иначе, няма никакви тракания и почуквания отзад.

Та въпросът ми е, какви са признаците за износени шарнирни втулки на задните носачи?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 05 Май 2008, 16:31

И какво стана, никой ли не е регулирал заден мост Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 05 Май 2008, 16:52

До колкото знам колега вдигаш колата от едната страна и хващаш гумата с 2 ръце от горе и от долу или от ляво и от дясно и почваш да я клатиш, би трябвало да не се клати, но ако се клати значи са заминали. Поне при мен е така и така са ми показвали майстори.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 05 Май 2008, 17:49

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D TOURING
Мечтае да кара: X6 M-POWER

Мнение от Lyubo » 05 Май 2008, 21:47

Здравеите.Значи вдигаш колата на крик или подемник.Най лесно е на подемник и хващаш гумата в долния край и буташ и дърпаш рязко и се хващат веднага дали са разбити.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 06 Май 2008, 9:49

тая работа така на ръка не става-това си е вид шарнир-и да си ти е добре колата сменяи-не се цигани-колата си е тежичка и по нашите пътища ........-а и щом са ти казали тия от реглажа-сменяи-аз така направих и колата заспа :)
BMW-маниак
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 07 Май 2008, 9:34

точно тоя шарнир трудно ще го хванеш само с клатене, освен ако не е на тотал, инак като се разкрачи от него почваш, че той е май слабо място, провери си и носачите горе.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 07 Май 2008, 17:23

Смени си шарнирните втулки на задните носачи! относно задните колела, те се разчекват леко-полеко с времето (поради умора, а не скъсване на тези втулки).
Първият път може и с реглаж, но после само смяна. Съвет: смени ги. После на реглаж смо в ДаруКар = 120лв, но само там ми направиха колата, както трябва,
по моите изисквания. За тези пари се прави реглаж преден и заден мост!
Успех!
Последна промяна ICE на 08 Май 2008, 3:14, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 08 Май 2008, 0:48

ICE написа:Смени си шарнирните втулки на задните носачи! относно задните колела, те се разчекват леко-полеко с времето (поради умора, а не скъсване на тези втулки).
Първият път може и с реглаж, но после само смяна. Съвет: смени ги. После на реглаж смо в ДаруКар = 120лв, но само там ми направиха колата, както трябва,
по моите изисквания. За тези пари се прави реглаж преден и заден мост!
Успех!

След това обяснение вече със сигурност ще постъпя точно така :yes:
Благодаря на всички за мнеията, надявам се темата да е полезна и за други колеги!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 07 Юни 2008, 23:29

Да ъпдейтна малко темата с полезна информация!

След последният ми пост, реших да сменя шарнирните втукли, които дори и не издаваха звук и нямаха никакъв луфт.Всичко много точно, но защо така в мен заговори като никога скъперника и реших да си взема някакви евтини шарнирни втулки и да мина тънката лайсна.
Купих аз едни някакви си, от човек от форума (няма да му споменавам името, защото той човека не е виновен, че аз искам да карам скъпа кола и да я поддържам евтино), чисто нови, за 75лв двете на 16-ти май.Монтирах ги на 17-ти в някакъв си сервиз, регулирах заден и преден мост и....изкараха точно до понеделник 2-ри юни :shock: Започна първо с едно изтракване при спиране, сед 2 дена и при потегляне и накрая колата стана пача.
Всигнах си аз колата в гаража да видя за какво иде дума и още докато хванах гумата и я разклатих установих ужасен луфт.Подпрях втулките с една щанга, напънах и...проблемът стана от явен по-ясен.

Отидох си като пич във Варна Карс, запазих час за смяна на шарнирни втулки и реглаж заден мост и сметката ми беше ~240лв.

Сега от много тарикатлък, сместо да си отида както обикновено в оторизирания сервиз и да ми излезе 240лв, цялата галимация ми стъпа 370лв и маса загубено време.

Пускам го този пост, просто да си направите добре сметката, колко цените колата и времето си.

Уважавайте колите си, за да ви ви е кеф като ги карате ;)

Назад към E39