Фабричен Ксенон на кола преди фейс...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Фабричен Ксенон на кола преди фейс...

Мнение от irkum » 04 Юни 2008, 17:36

Ами в заглавието е всичко, взел съм фабричен ксенон хела, колата е 97г.
Проблема е ,че трябва 2-3 пъти да разръчкаш за да светне ксенона.
Казаха , че имало залъгалки за компа, ама...
Някой правил ли е такова нещо?
п.п. Като не са пуснати фаровете на борда свети грешка в двата фара, когато се пуснат фаровете грешката изгасва.
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 04 Юни 2008, 17:41

Колега, нормално е когато не са ти пуснати фаровете да ти дава грешка и при мене беше така. ;) Слагат се еднио съпротивления са да лъжат компа че няма проблеми. Ама не се шашкай за тая грешка, аз така си карах 5 месеца. А за това че трябва няколко пъти да ръчкаш си провери дали си ги вързал хубаво кабеляците, че аз не бях и имах същия проблем. Дано съм ти бил от полза :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

с

Мнение от irkum » 04 Юни 2008, 17:47

Понеже гледам, че си от Младост дай да се видим и да видя при тебе как е:_)
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 04 Юни 2008, 17:58

Немаш грижи пич, ама аз вече не съм с комбито. Това не пречи де. ще видиш как е направено под капака на тази. Иначе на комбито аз си го слагах и беше като при тебе. Ако искаш по-късно ше се видиме и ше погледнеш ;)

ЕДИТ: Видяхме се с човека, ама се оказа че той бил и с оригиналните фарове и ще се наложи да му програмират компа за ксенон :roll:

ЕДИТ 2: Имам един такъв въпрос, за да не отварям нова тема......... На пича фаровете са си ейнджъл, ама аз не съм виждал оригинален такъв без тези никелираните оребрения отстрани до мигача, тоест има само пластмасата черната.......... :roll: та има ли такива или ????
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

,

Мнение от irkum » 05 Юни 2008, 15:10

От дарукар казаха така:
Компа требе да се пренастрои, ОБАЧЕ много малко издържат на тая интервенция:-)
Така че на риск...
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от karo_1 » 05 Юни 2008, 20:11

bmwmania написа:Немаш грижи пич, ама аз вече не съм с комбито. Това не пречи де. ще видиш как е направено под капака на тази. Иначе на комбито аз си го слагах и беше като при тебе. Ако искаш по-късно ше се видиме и ше погледнеш ;)

ЕДИТ: Видяхме се с човека, ама се оказа че той бил и с оригиналните фарове и ще се наложи да му програмират компа за ксенон :roll:

ЕДИТ 2: Имам един такъв въпрос, за да не отварям нова тема......... На пича фаровете са си ейнджъл, ама аз не съм виждал оригинален такъв без тези никелираните оребрения отстрани до мигача, тоест има само пластмасата черната.......... :roll: та има ли такива или ????

Ето колега - http://super-bg.com/manufacturers.php?manufacturerid=4

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 05 Юни 2008, 23:24

аз да питам тука значи ако сложа фарове преди феиса с фабричен ксенон ще трябва да се пренастроива компа така ли ?:(

кандидат ентусиаст
Аватар

d

Мнение от irkum » 06 Юни 2008, 10:30

Сега се връщам от Дару- не става по тоя начин, трябва или светл. модул да се добави или да се слагат съпротивления да лъжат.
Взеха ми 65 лв за да ми кажат нещо дето и аз го знаех:-)
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 06 Юни 2008, 11:22

Колеги последно немога да разбера ако колата е преди фейслифта с какви фарове е най добре да си взимаме за да можем да сложим ксенон спокоино след това. Неразбирам всъщност то това май не зависи от фаровете. :confused:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 06 Юни 2008, 11:27

Матадор взимаш едни фарове за 400 лв колегата Георцето продава 1 кам 1 като с Хела са, само сненяш ринговете на фаровете с рингове CCFL, и слагаш ксенон китаиски или там какъв е,, и нема ядове!:)
и става по хубаво от фарове хелла повярваи ми :!:
кога ще отвориш фар на ХЕЛЛА феислифт.. ;)
или пък аз съм с фарове на ДЕПО и мноооого доволен, хем имам ксенон, хем си го регулирам и от вътре в купето
доло в подписа ми от дясно е с феислифт хелла а по средата са депо разлика само отстрани:) е и ринговете влизат малко по трудно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 06 Юни 2008, 17:21

BMW-E39 написа:Матадор взимаш едни фарове за 400 лв колегата Георцето продава 1 кам 1 като с Хела са, само сненяш ринговете на фаровете с рингове CCFL, и слагаш ксенон китаиски или там какъв е,, и нема ядове!:)
и става по хубаво от фарове хелла повярваи ми :!:
кога ще отвориш фар на ХЕЛЛА феислифт.. ;)
или пък аз съм с фарове на ДЕПО и мноооого доволен, хем имам ксенон, хем си го регулирам и от вътре в купето
доло в подписа ми от дясно е с феислифт хелла а по средата са депо разлика само отстрани:) е и ринговете влизат малко по трудно

Мерси много за информацията колега. Това ми звучи доста добре като идея. Само че ако сменя вътре ринговете с CCFL това означава че ще трябват и трансформаторчета а там не ми е много ясно как ще стане.Ако се пъхнат вътре в фара отзаде където седят обикновено и ако има и ксенон много бързо ще се разтопят от температурата.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 06 Юни 2008, 17:32

моите са у фара за ЦЦФЛ тия малките тр., а баластите за ксенона са отвън споко нема никвиии ядове:)

Назад към E39