газов инжек. проблем на м52
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
газов инжек. проблем на м52
Здравейте колеги ,сложих си нов газов инжекцион и имам следния проблем ,при набиране се получава едно придърпване след 2000оборота ,всичко е монтирано по схема и спазен начина като на други БМВ та .Газовото е POWERJET . Надявам се да помогнете ,че залуднах .
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Трябва му настройка в движение, с и без климатик, по баир и т.н.Ако всичко това е регулирано както си му е реда, тогава търси други причини 

дс
ами ,точно това не направи майстора ,че му била паднала батерията на лаптопа а само на място се опитва .май ще го сменям 

ак
след 2 дена настойки и смяна на всички консумативи никакъв резултат .Всичко е точно -свещи ,бубини ,нов комп на газта .Единствения проблем който открихме по време на настройките в движение ,че при тези обороти дето прекъсва дюзите от 5 мили секуди рязко се качва на 10 с. като се подава газ плавно на педала .Давайте мнения ,1300лв дадох за тоя газов инж.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ми минал си се..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
А в момента, в който импулса на газовите инжектори скача на 10мс имаш ли възможност да гледаш какво се случва с импулса от оригиналното ЕКУ към бензиновите инжектори? Има ли такива пикове там в този момент? Защото общо взето интервала на газовите инжектори е интервала на безиновите умножен по някакъв коефициент. Ако и в интервала на бензиновите инжектори има тези пикове търси проблема по оригиналната инсталация, а не в газовия инжекцион - най-вече дебитомер и датчици. А ако няма такъв пик при бензиновите инжектори проблема би трябвало да е в газовия инжекцион.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
виж къде са ти дупчили колекторите... ако не е плътно до дюзите ше се бъзика колата колкото си иска защото сместа и идва бедна. При мен това беше проблема и прекъсваше и дори гаснеше колата... след като направихме нови 6 дупки колата заспа.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Моят съвет е, карай я една седмица само на бензин, иди в оторизиран сервиз (Дару, Камор...), направи си една диагностика срещу 38лв, за да си сигурен, че всичко е наред с двигателя, ламбда сонди, дебитомер..., да ти изчистят грешките и тогава започвай да я настройваш на газ.
Иначе, колегата @Svetlyo е прав, ако са ти дупнали колекторите далеч от дюзите, е много вероятно да обеднява сместа и съответно да се вдига капацитета на инжекторите, но пък вдигане с 10мс са прекалено много.
При всички положения, трябва да си сигурен, че колата е перфектна на бензин, за да настройваш газовия инжекцион.
Иначе, колегата @Svetlyo е прав, ако са ти дупнали колекторите далеч от дюзите, е много вероятно да обеднява сместа и съответно да се вдига капацитета на инжекторите, но пък вдигане с 10мс са прекалено много.
При всички положения, трябва да си сигурен, че колата е перфектна на бензин, за да настройваш газовия инжекцион.
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Колега не разбрахме ти ли си го сложил инжекциона или са ти го слагали в сервиз. Според мен ако ти е слаган тоя ГИ в сервиз е трябвало да бъде настроен веднага след слагането от съответните майстори. Това с придръпването никак не е нормално и е редно които ти го е слагал да го оправи това.
п.с. Кажи после какво е станало като се оправиш.
п.с. Кажи после какво е станало като се оправиш.
sa
аз си слагах газовото ,но гледах как е пробит колектора на друго бмв и съм копирал всичко ,еднаква дължина на маркучи и разположение на дюзите .,но там е с друга уредба като марка .Утре ще ходя на диагностика на мотора да видя има ли проблем с него .
са
В тъпата монтана немогат да ми разпознаят компа на колата ,само някакви грешки на имобилайзер се показаха и се изчистиха ,но диагностика не могат да ми направят.Ще треа да ходя до софия ,баСИ.утре съм поръчал свещи от ДАРУ да видим с тях как е , че тези който смених ме съмняват ,ама се чудя БОШ или NJK.Кой ще препоръчате за газ.
ще съм ви благодарен за съдействието.

- DroW
- младши ентусиаст
-
Колега аз карам с оригиналдъ на NGK. Нямам оплаквания.
Относно ГИ-то си трябва една хубава диагностика наистина.

Относно ГИ-то си трябва една хубава диагностика наистина.
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
Добре де някой ще ми каже ли колко струват тия NGK и от къде да си ги купя в софия и да съм сигурен че са оригинални, че и мен ме съмняват свещите дали са читави... уж нови бош, ама май не са стока...
- DroW
- младши ентусиаст
-
Svetlyo написа:Добре де някой ще ми каже ли колко струват тия NGK и от къде да си ги купя в софия и да съм сигурен че са оригинални, че и мен ме съмняват свещите дали са читави... уж нови бош, ама май не са стока...
Свещи от Вари 2000 за 520и :
2 полюсни - 15лв.
4 полюсни - 37лв.
Цените са за 1 бройка. Свещите им са оригинални на БМВ производство на NGK. Магазина се намира на ул. оборище 50 и е партниор на клубът тоест ако имаш и клубна карта има и отстъпка.

Надявам се да съм помогнал аз лично карам с свещи от там засега няма ядове. Някои от другите колеги може да сподели също с какво кара. Чувал съм също помежду другото че свещите на Champion били много добри.
15 мнения
• Страница 1 от 1