Акциз на 225 kW

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 30 Май 2008, 23:41

ares777 написа:
slav4o1 написа:
BAHKO-BMW написа:имам един такуж въпрос.ако някои може да помогне .купих си бмв 523 .но не съм плаштал все още акциз.регистрирах я вси4ко.дали 6те ме глобят след време.от както съм я купил никои не е търсил да го плащтам.един ден дали няма да изрева от лихви.
ако някои е компетентен по тоя въпрос 6те съм много благодарен

е как така му сложи номера без бележката там че си платил акциз? я моля ви някои да разясни

......то май няма начин да я регистрираш без да си платил акциз :roll:

ами точно и аз това се чудя че ако става някак си имам една за регистриране :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 31 Май 2008, 13:06

обикновенно, в кат има митнически служител който да разчита документите,я е там я не. Всичко е възможно в КАТ. Стига да можеш да си го позволиш. А относно това че са ти искали да плащаш акциз,има два варянта. 1- да не ти е акцизна,примерно (120kw). 2- ako e акцизна и си си я регистрирал няма кой да те търси вече.Виж на големия талон колко киловата или конски сили са ти написали обикновенно е на т.Р-2 а на т.Р-1 са кубиците.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 31 Май 2008, 14:08

sajonara написа:обикновенно, в кат има митнически служител който да разчита документите,я е там я не. Всичко е възможно в КАТ. Стига да можеш да си го позволиш. А относно това че са ти искали да плащаш акциз,има два варянта. 1- да не ти е акцизна,примерно (120kw). 2- ako e акцизна и си си я регистрирал няма кой да те търси вече.Виж на големия талон колко киловата или конски сили са ти написали обикновенно е на т.Р-2 а на т.Р-1 са кубиците.

е значи излиза че отиваш там и на късмет молиш се тоя да го нема а? :mhihi: а ако си докараш кола с трансплантация а по документи е 520и примерно няма да има проблем нали...
ВАНКО-БМВ провери верно талона моля те че ми стана интересно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 31 Май 2008, 14:22

Не съм знаел, че може така да се мине метър... Кажи повече, че и на мен ми стана интересно... И дали става ако митничаря е там пак да минеш по някакъв начин ?

Потребител
Аватар

Мнение от BAHKO-BMW » 01 Юни 2008, 10:10

ами по ножа година я регистрирах .и никои от кат не ми иска белейка за акциз.има6е един период кат не ги интересува6е тея акцизи.регистрирах си я просто така без някакви връски да съм търсил.ама сега незнам да утивам сам ли да си го плащтам незнам .ако няма лихви мисля да не плащам сега.кажете вашето мнение колеги
благодаря преджарително!

Потребител
Аватар

Мнение от BAHKO-BMW » 01 Юни 2008, 10:17

slav4o1 написа:
sajonara написа:обикновенно, в кат има митнически служител който да разчита документите,я е там я не. Всичко е възможно в КАТ. Стига да можеш да си го позволиш. А относно това че са ти искали да плащаш акциз,има два варянта. 1- да не ти е акцизна,примерно (120kw). 2- ako e акцизна и си си я регистрирал няма кой да те търси вече.Виж на големия талон колко киловата или конски сили са ти написали обикновенно е на т.Р-2 а на т.Р-1 са кубиците.

е значи излиза че отиваш там и на късмет молиш се тоя да го нема а? :mhihi: а ако си докараш кола с трансплантация а по документи е 520и примерно няма да има проблем нали...
ВАНКО-БМВ провери верно талона моля те че ми стана интересно

зна4и гледам си талона и си пише 125 кв
зна4и аз виках на 6ефа им няма ли да си плащтам акциза щтото нямах си и на представа къде се плащта тои жика нас тва не ни интересува.мисля 4е тогава имаше някво недоразумение за акциза защото кат не го изкваха а митниците на тях се надяват за не ги допускат до регистрация.и сега незнам сам ли да утида ж митницаата илии да си траяя.мисля 4е няма как да ме търсят след като съм минал метър.

Потребител
Аватар

Мнение от BAHKO-BMW » 01 Юни 2008, 10:19

а ина4е е вкарана от италия.но мосля 4е това няма зна4ение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 01 Юни 2008, 19:53

Брато НЕМА институция която да ти вземе акциза, при условие че колата вече е регната в България. Преди това ставаше с "Митническите Декларации" (преди 20007г.) и там имаше едни спедиций които гарантираха на митницата че ти ще платиш (разбирасе че срещу комисионна), и ако ти не платиш Митница си взимаше парите от Спедициите (понеже имат договори), а те чрез един документ наречен "Запис на Заповед" си търсеха парите от теб чрез Съдия Изпълнител. Но Я те намерят Я не :mhihi: :mhihi: (в 90% намират). Сега се говори че търсят начин как да си съберат акцизите от такива като теб, но за сега нема НАЧИН. Затова СПОКО, карай си колата оправяй си жената и си клати краката. :D

Предишна

Назад към E39