Почистване фарове?????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Почистване фарове?????

Мнение от applause » 14 Юни 2008, 21:22

Колеи имам въпрос. Купих си кристални мигачи от страни, но самите фарове доста бледнеят пред тях, някак си стоят мръсно от вътре защото колко и да ги лъскам отвън то все ми се струшат мръсни. Та въпроса е дали могат да се почистят от вътре или с течение на времето се захабява самата пластмаса?????????
Така и така ще слагам енджъл, някой може ли да предложи и двете услуги( почистване, ако се прави)..........
Междодругото гледам на доста е46 фаровете са така.... което си е много изнервящо................
Бяла Перла

кандидат ентусиаст
Аватар

..

Мнение от xtreme_bg » 14 Юни 2008, 21:30

пич само недей да ги 4истиш отвътре със спирт, лакочистител или прочие 4е ще ти падне рефлекторното покритие ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Re: ..

Мнение от Archangel » 14 Юни 2008, 21:39

xtreme_bg написа:пич само недей да ги 4истиш отвътре със спирт, лакочистител или прочие 4е ще ти падне рефлекторното покритие ;)

Да,разяждат го това покритие. Знам и аз от личен опит- едно време се опитах така да си изчистя едно стъкло на Лего-то :mhihi: :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

Мнение от applause » 14 Юни 2008, 22:55

Archangel написа:
xtreme_bg написа:пич само недей да ги 4истиш отвътре със спирт, лакочистител или прочие 4е ще ти падне рефлекторното покритие ;)

Да,разяждат го това покритие. Знам и аз от личен опит- едно време се опитах така да си изчистя едно стъкло на Лего-то :mhihi: :mhihi:

ясно... а дали наистина проблема е в това че се замръсяват от вътре или пък, самото стъкло на фара се захабява....
Бяла Перла

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 15 Юни 2008, 0:57

applause написа:
Archangel написа:

ясно... а дали наистина проблема е в това че се замръсяват от вътре или пък, самото стъкло на фара се захабява....
На доста коли матират стъклата отвън и трябва да се полират с шлайф-пасти машинно!На някои авто-мивки я има тази услуга,но трябва да се разтърсиш в търсачката! ;)
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Killuminati » 15 Юни 2008, 1:12

ако не стане с машинно пастиране, не пробвай с друго защото само можеш да ги доурезелиш... ако пък си чак такъв взискателен ентусиаст си купи нови предни фарове, ще ти излезнат малко соленко :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Юни 2008, 1:36

може да си купиш само "стъклата"
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexandrovi » 15 Юни 2008, 2:08

колега пиши ако има решение(изпитано) че и аз имам същия проблем-142лв стъклото в найс-кар пловдив.

Потребител
Аватар

Мнение от applause » 15 Юни 2008, 13:10

alexandrovi написа:колега пиши ако има решение(изпитано) че и аз имам същия проблем-142лв стъклото в найс-кар пловдив.

ами колега аз до колкото съм виждал, както казах те половината е 46-ци имат същия проблем.
Но ако могат да се сменят само стъклата е супер. това значи ли че може да се отвори фара да се почисти от вътре стъклото... ако да моля някой да ме светне как става. Първо ще пробвам да ги почистя, ако не става ще сменя стъклата... А когато купих колата е пастирах и полирах цялата машино но проблема е от вътре..
Бяла Перла

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Юни 2008, 13:26

Виж в е39 един колега си ги изми на е39тката и са станали супер ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 15 Юни 2008, 16:12

"стъклата" са едни пластмасови боклуци бе колеги. С пастите щяма ли да се надраскат и да стане по-зле?

На една автомивка близо до нас бяха остъргали на една астра стъклата с водна шкурка :mhihi: Голяма драма беше след това :lol: С пластмасата предполагам ще е още по-зле. :roll:

П.П. За кое покритие говорите, че падало със спирт?
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 15 Юни 2008, 16:30

Моя особено единия ми беше супер матов отвътре(мръсен) и като сложих ангелите и си смених и стъклата и сега изглежда като чисто нова отпред...мн е добре

Потребител
Аватар
Кара: 320D 2003/4

Re: Почистване фарове?????

Мнение от invisi » 13 Апр 2012, 10:51

Така и не ми стана ясно, има ли вариант да се извади стъклото на фара (пластмасата), да се измие отвътре пак стъклото, не рефлекторите, че да не се прецакат и да се монтира обратно или пластмасите са залепени за фара и нямат махане?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 16 Апр 2012, 19:42

Сваля се само стъклото,разбира се че може става за 5 мин.ако знаеш как.След това с шлайф паста на машина при някой който знае какво прави и стават като нови... :yes:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Апр 2012, 19:52

Полирпаста на 3М + парцалче + търкане и стават чудеса.
Si non confectus, non reficiat.

Следваща

Назад към E46