пак проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

пак проблем

Мнение от kasabov » 15 Апр 2008, 20:59

колеги, днес като си мраднах колата от паркинга забелязах, че е изтекла няква течност, при това много. Странното беше, че сидеше от горе без да попие в цимента. Пипнах я с пръст - не беше мазна. Подритнах я и седеше на топчета. Като живак. Възможно ли е това да ми е антифриза? Как ще ме посъветвате да действам?

После се прибрах и пуснах парното за всеки случай. Не давах никъв зор на колата и температурата не се е качвала повече от средата.

10х.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 15 Апр 2008, 21:30

Пич, нямам идея къде може да има живак по колата! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Що не си провери нивото на антифриза като за начало?

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 15 Апр 2008, 22:08

Ако си карал дълго време с включен климатик може от него да е.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 15 Апр 2008, 22:24

течностите за които аз се сещам са:
масло
антифриз
спирачна/хидравлична течност
електролит на акумулатора
бензин/нафта

други течни работи по колата май няма

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Апр 2008, 23:45

Относно течностите. Антифриз - сладникав на вкус. Има особена миризма, като на антифриз. Разтваря се лесно и попива на асфалт. Много е канцерогенен. Спирачна течност - ужасно горчива на вкус, с голямо проникващо действие. Почти няма миризма.Твоето май не е и спирачна течност. Фреон от климатика - това е газ. Втечнява се само под налягане. В реални условия(при атмосферно налягане) не се вижда дори и се изпарява за секунди. И това не е при теб. Масло от двигателя - има специфична миризма и е черно(ако не е скоро сменено). Диференциално масло - изключително мазно и гъсто и водата бяга от него. Също мирише специфично. Масло за хидравликата. Обикновено е червеникаво на цвят когато е ново. Познавам ги на мирис и вкус, защото преди Баварката карах едно Рено дето само от радиото не хвърляше течности, че на моменти и ги смесваше.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 16 Апр 2008, 0:33

интересно как и по вкус ги познаваш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 16 Апр 2008, 9:06

Сигурен ли си, че течността е от твоята кола??? Да не би да си паркирал върху нея и да не си видял. Защото аз немога да се сетя за течност, която като я ритнеш да става на топчета :shock:

п.п. Колегата ukelichko определено има бензин в кръвта !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 16 Апр 2008, 12:01

абе малко странно - теча имаше форма отпред на радиатора (затова си мисля че е от моята кола) и след това заради малък наклон по-назад се беше образувало като локва. Но пък снощи като я оставих в гаража нямаше нищо тази сутрин . . . Тапото е, че освен от кола там няма от къде да дойдат течности.

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 16 Апр 2008, 13:32

Както колегата kronos писа по-горе вероятно е конденз от климатика , не се шашкай. :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 16 Апр 2008, 17:13

колега провери си все пак всички течности и масла за да си сигурен-масло, спирачна течност, хидравлична и антифриза може да ги погледнеш за 5 минути! а за дифа и скоростите ти трябва канал. но ако всичко си е наред с колата и не ти свети никаква предупредителна лампа значи е някакъв конденз или не е от теб.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 16 Апр 2008, 23:26

Stoyan7777 написа:интересно как и по вкус ги познаваш :mhihi:

Бате, ако знаеш какви неземни уроди съм карал и ремонтирал. Те еколозите ако ме разберат на кръст ще ме разпънат. Аз два декара петна от автомобилни течности съм направил пред блока. Познаването по вкус и мирис е полезно при случайте когато решиш да тръгнеш през нощта някъде и видиш една локва пред колата. Не иде да си светнеш със запалка, защото може и да е бензин... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 17 Апр 2008, 3:22

ukelichko написа:
Stoyan7777 написа:интересно как и по вкус ги познаваш :mhihi:

Бате, ако знаеш какви неземни уроди съм карал и ремонтирал. Те еколозите ако ме разберат на кръст ще ме разпънат. Аз два декара петна от автомобилни течности съм направил пред блока. Познаването по вкус и мирис е полезно при случайте когато решиш да тръгнеш през нощта някъде и видиш една локва пред колата. Не иде да си светнеш със запалка, защото може и да е бензин... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:yes: Не им обръщай внимание... ако знаеш на колко закъсали хора по пътя съм спирал да помагам( дето не са опитвали спирачна течност и антифриз) ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 17 Апр 2008, 11:14

конденз от климатика няма как да е - първо щото кондензът е чиста вода, а това сидеше и не попиваше и като го ритна ставаше на топчета, и второ защото не съм пускал климатика. Остава наистина да е някъв специален антифриз . . . В петък ще отида да ми я огледат за течове.

Назад към E46