пак проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
пак проблем
колеги, днес като си мраднах колата от паркинга забелязах, че е изтекла няква течност, при това много. Странното беше, че сидеше от горе без да попие в цимента. Пипнах я с пръст - не беше мазна. Подритнах я и седеше на топчета. Като живак. Възможно ли е това да ми е антифриза? Как ще ме посъветвате да действам?
После се прибрах и пуснах парното за всеки случай. Не давах никъв зор на колата и температурата не се е качвала повече от средата.
10х.
После се прибрах и пуснах парното за всеки случай. Не давах никъв зор на колата и температурата не се е качвала повече от средата.
10х.
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Пич, нямам идея къде може да има живак по колата!
Що не си провери нивото на антифриза като за начало?

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
течностите за които аз се сещам са:
масло
антифриз
спирачна/хидравлична течност
електролит на акумулатора
бензин/нафта
други течни работи по колата май няма
масло
антифриз
спирачна/хидравлична течност
електролит на акумулатора
бензин/нафта
други течни работи по колата май няма
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Относно течностите. Антифриз - сладникав на вкус. Има особена миризма, като на антифриз. Разтваря се лесно и попива на асфалт. Много е канцерогенен. Спирачна течност - ужасно горчива на вкус, с голямо проникващо действие. Почти няма миризма.Твоето май не е и спирачна течност. Фреон от климатика - това е газ. Втечнява се само под налягане. В реални условия(при атмосферно налягане) не се вижда дори и се изпарява за секунди. И това не е при теб. Масло от двигателя - има специфична миризма и е черно(ако не е скоро сменено). Диференциално масло - изключително мазно и гъсто и водата бяга от него. Също мирише специфично. Масло за хидравликата. Обикновено е червеникаво на цвят когато е ново. Познавам ги на мирис и вкус, защото преди Баварката карах едно Рено дето само от радиото не хвърляше течности, че на моменти и ги смесваше.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
колега провери си все пак всички течности и масла за да си сигурен-масло, спирачна течност, хидравлична и антифриза може да ги погледнеш за 5 минути! а за дифа и скоростите ти трябва канал. но ако всичко си е наред с колата и не ти свети никаква предупредителна лампа значи е някакъв конденз или не е от теб.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Stoyan7777 написа:интересно как и по вкус ги познаваш
Бате, ако знаеш какви неземни уроди съм карал и ремонтирал. Те еколозите ако ме разберат на кръст ще ме разпънат. Аз два декара петна от автомобилни течности съм направил пред блока. Познаването по вкус и мирис е полезно при случайте когато решиш да тръгнеш през нощта някъде и видиш една локва пред колата. Не иде да си светнеш със запалка, защото може и да е бензин...

ukelichko написа:Stoyan7777 написа:интересно как и по вкус ги познаваш
Бате, ако знаеш какви неземни уроди съм карал и ремонтирал. Те еколозите ако ме разберат на кръст ще ме разпънат. Аз два декара петна от автомобилни течности съм направил пред блока. Познаването по вкус и мирис е полезно при случайте когато решиш да тръгнеш през нощта някъде и видиш една локва пред колата. Не иде да си светнеш със запалка, защото може и да е бензин...![]()
![]()

13 мнения
• Страница 1 от 1