Цената е различна за експорт?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Цената е различна за експорт?!?
Напоследък все по често попадам на обяви в мобиле.де в който пише, че цената на E46 е различна от тази за експорт извън Германия например...
Да разбирам ли, че това се отнася за експорт извън ЕО или извън страната където се намира автомобила?
Да разбирам ли, че това се отнася за експорт извън ЕО или извън страната където се намира автомобила?
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
evlogi написа:експорт има когато колата се изкарва извън Европейския Съюз.
тогава цената е без ДДС.
без ДДС купуваш и когато я взимаш за фирма в БГ.
Значи за да ми излезе 19% по евтина колата купувайки я от Германия мога да я купя на името на фирма в БГ (данъчно регистрирана) така ли да разбирам?
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Ciki написа:evlogi написа:експорт има когато колата се изкарва извън Европейския Съюз.
тогава цената е без ДДС.
Значи за да ми излезе 19% по евтина колата купувайки я от Германия мога да я купя на името на фирма в БГ (данъчно регистрирана) така ли да разбирам?
да, само дето тук в БГ ще трябва да платиш не 19% а 20% ДДС

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
CheGevara написа:Ciki написа:evlogi написа:експорт има когато колата се изкарва извън Европейския Съюз.
тогава цената е без ДДС.
да, само дето тук в БГ ще трябва да платиш не 19% а 20% ДДС
Имах предвид, че ДДС-то в Германия доколкото знам е 19% та ако от там го купувам....хмм ще се поразровя да видя как стой въпроса с вноса...
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Може ако я купуваш за фирмена кола но мисля че не е така просто да си купиш БМВ и да го регистрираш на фирма
Правеха врътката с джипове, но не знам дали не затвориха и тая вратичка.

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
vitamincpp написа:Може ако я купуваш за фирмена кола но мисля че не е така просто да си купиш БМВ и да го регистрираш на фирмаПравеха врътката с джипове, но не знам дали не затвориха и тая вратичка.
При джиповете е ясно...там се ползва данъчен кредит.
Слагат 2 допълнителни седалки и се води 6+1...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
А ако се препродаде след година.... ДДС-то на каква стойност ще се сложи? Щото мое да ти препродадат колата за х2 по-ниска цена и далаверата да е пълна 

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
evlogi написа:Honzik написа:А ако се препродаде след година.... ДДС-то на каква стойност ще се сложи? Щото мое да ти препродадат колата за х2 по-ниска цена и далаверата да е пълна
усети далаверата каква е, нали
е затова тая година има рекорд по внасяни коли в БГ

Ciki написа:Чакай да повторя. Значи купувам си избраната колица от Германия например...при покупката от продавача (автокъщата) я взимам на името на фирмата Х регистрирана в БГ и автоматично 19% от цената падат....правилно ли съм разбрал?
я, яя!!
вундабааа!!

носиш съдебната регистрация (преведена, може на английски), те имат софтуерна система там откриват фирмата ти в нея (ако си изряден).
трябва ти и да си знаеш точния пощенски код по регистрация (София 1000 не става)
и плащаш на място само net price (без ДДС).
(пак да напомня - провери го това със счетоводителя си! постинга в един форум си е постинг във форум.. )
кажи ми сега, ще гласуваш ли за мен ако се кандидатирам за Президент?

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
достатъчно е новият Булстат номер - от опит го знам!
А това с препродажбата на колата след една година е добра идея да се спести ДДС-то, само че като чели имаше един параграф в закона подобно на колите за инвалиди, че 3 год. не можа да се продава.
А това с препродажбата на колата след една година е добра идея да се спести ДДС-то, само че като чели имаше един параграф в закона подобно на колите за инвалиди, че 3 год. не можа да се продава.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
доколкото съм запознат (а съм се интересувал доста) от цената на колата, която плащаш в Германия не можеш да спестиш нищо и нищо няма да ти бъде възстановено - не разчитай на това
При препродажба вътре в страната вече можеш да издадеш данъчна фактура като дължиш ДДС само за надценката (разликата в цената, на която си я купил в Германия и на която я продаваш в БГ) ако има такава... И на мен ми се искаше да спестя 20% ама не става... Всъщност дано да греша, но не ми се вярва - все пак познати с автокъща ми го разясниха

При препродажба вътре в страната вече можеш да издадеш данъчна фактура като дължиш ДДС само за надценката (разликата в цената, на която си я купил в Германия и на която я продаваш в БГ) ако има такава... И на мен ми се искаше да спестя 20% ама не става... Всъщност дано да греша, но не ми се вярва - все пак познати с автокъща ми го разясниха
ми не се плаща, но не се и усвояваevlogi написа:ако купиш кола на името на БГ фирма не се плаща ДДС ако колата не се препродаде в БГ.

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
къде е уловката.?
Не ми се вярва да е толкова просто..
Селектираш си една кола от mobile.de и цената която я пише там я плащаш взимаш си колата и това е всичко така ли?
Няма ли някой който скоро е минал през този хаос от номенклатури и абсурди да сподели опит и главоблъсканици?
Не ми се вярва да е толкова просто..
Селектираш си една кола от mobile.de и цената която я пише там я плащаш взимаш си колата и това е всичко така ли?
Няма ли някой който скоро е минал през този хаос от номенклатури и абсурди да сподели опит и главоблъсканици?
Последна промяна Ciki на 09 Май 2007, 21:15, променена общо 1 път
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2