верига е46 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

верига е46 320д

Мнение от alexsch » 04 Дек 2020, 14:36

Здравейте,
някой сменял ли е верига на бмв е46 320д? може ли да сподели инфо?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Re: верига е46 320д

Мнение от kolov » 17 Дек 2020, 22:48

Май са още от здравите, аз карам 320д 150 коня. и се замислям на пролет да я сменя, защото мойта е към 400 и нагоре хил. в нета намерих едно момче от Бургас сменя на е39 530д мисля, че и при нас са сходни нещата( ако не ме лъже паметта при нас само две вериги и обтегачи и успокоители.
Аз вече веднаж съм го разглобявах смених доста неща, но тогава защо не смених и веригата незнам, момчето с което я правихме каза, че веригата си е ок все още.
50 лв струва инструмента за зацепрането на разпеределителните валове.
Скоро гледах и веригата на SWAG комплета струваше около 200 лв с остъпката която ползвам.
ще трябва гарнитурки, семернги и труда( мисля сам да си я прави ще потърся за някой неща компетентно мнение)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от h0r4ex » 18 Дек 2020, 9:24

kolov написа:Май са още от здравите, аз карам 320д 150 коня. и се замислям на пролет да я сменя, защото мойта е към 400 и нагоре хил. в нета намерих едно момче от Бургас сменя на е39 530д мисля, че и при нас са сходни нещата( ако не ме лъже паметта при нас само две вериги и обтегачи и успокоители.
Аз вече веднаж съм го разглобявах смених доста неща, но тогава защо не смених и веригата незнам, момчето с което я правихме каза, че веригата си е ок все още.
Скоро гледах и веригата на SWAG комплета струваше около 200 лв с остъпката която ползвам.
ще трябва гарнитурки, семернги и труда( мисля сам да си я прави ще потърся за някой неща компетентно мнение)

Нещата са напълно сходни с е39-тката, но от хора който са сменяли вериги, съм чувал, че SWAG не били от най-добрия вариант точно за вериги.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 '02 320D
E61 '08 525D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от kolov » 20 Дек 2020, 22:56

h0r4ex написа:
kolov написа:Май са още от здравите, аз карам 320д 150 коня. и се замислям на пролет да я сменя, защото мойта е към 400 и нагоре хил. в нета намерих едно момче от Бургас сменя на е39 530д мисля, че и при нас са сходни нещата( ако не ме лъже паметта при нас само две вериги и обтегачи и успокоители.

Нещата са напълно сходни с е39-тката, но от хора който са сменяли вериги, съм чувал, че SWAG не били от най-добрия вариант точно за вериги.

Ще проучаоще нещата, знам че сваг и феби са под една шапка и свага се водя по- висок като качество бранд, но това ми го казва ли хора които се занимават с части друга алтернатива е оригиналната и ще мисля и по този варянт.
Изображение

Назад към E46