Изправяне и боядисване на предна броня

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Изправяне и боядисване на предна броня

Мнение от stilen89 » 29 Авг 2020, 16:25

Здравейте, колеги, търсих във форума, а и не само, но не открих подробна и проверена информация, затова реших да пусна тази тема, като се надявам да бъде полезна и на други след мен.

Накратко удариха ме с моето БМВ е46 325 купе отдясно и ми падна бронята, гледах тези дни няколко брони втора ръка, но колкото повече ги гледам, толкова повече си харесвам моята, защото виждам, че повечето са прамени и те с разни неща лепени и после пак трябва да се боядисват. Проблемите на моята са 3 - отчупено парче отгоре, напукана долу боя и най-вече че стърчи 1 пръст отстрани, може би има нещо счупено и от частите зад нея, но те така или иначе ще се сменят, всичко друго си е здраво - халогени, решетки и т.н. Чудя се има ли вариант да се оправят тези неща от бояджия или друг тип майстор или не? Гледах разни клипчета, но не знам дали има хора в БГ, които се занимават с тези пистолите с топъл въздух или друг тип методи, тъй като нали все пак е пластмаса. Или да не се занимавам и да търся здрава втора ръка и после да я давам за боядисване направо?

Прилагам снимки:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Re: Изправяне и боядисване на предна броня

Мнение от ivoaudi » 31 Авг 2020, 17:54

Снимки няма, колега
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Потребител
Аватар

Мнение от stilen89 » 01 Сеп 2020, 10:00

ivoaudi написа:Снимки няма, колега

Здравей, колега, не знам защо не излизат, на мен не ми показва и в другите теми снимките, но си мислих, че е само мой проблем, но явно не.
Ще се опитам да ги кача директно тук в две мнения:)
malko1.jpg

malko2.jpg

malko3.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от stilen89 » 01 Сеп 2020, 10:01

Ето ги и другите снимки:
malko4.jpg

malko5.jpg

malko6.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 01 Сеп 2020, 14:45

Колега, ако няма да я правиш тая броня, купи си нова, ама чисто нова.
А твоята специално, не е зле. Има хора занимаващи се с лепене на пластмаси, които могат да я оправят и ще бъде достатъчно здрава. Ако си от Благоевград или околията, мога да те упътя. За други градове в България не съм запознат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57D30 седан с емкова броня
Мечтае да кара: E30 m3 червена и да върви с руса кака

Мнение от stradikus » 01 Сеп 2020, 15:26

Има оправия, кажи от кой град си, за да те упътим. Ако си решил нова броня - има много англичанки с перфектни мтех 2 брони за до 250лв.

Потребител
Аватар

Мнение от stilen89 » 01 Сеп 2020, 16:00

stradikus написа:Има оправия, кажи от кой град си, за да те упътим. Ако си решил нова броня - има много англичанки с перфектни мтех 2 брони за до 250лв.

Не ме радват нещо тия мтех 2 брони, гледах ги, но сякаш искам да се придържам към оригиналната визия на колата. Иначе съм от Сливен, но живея в София. Идеята ми беше да намеря втора ръка запазена, ако има същия цвят още по-добре ако не ще се боядисва, но ако има вариант да се направи тази ще е супер, опита ми до сега показва, че както го е направил и сложил немеца си е най-добре. Пукнатината е съвсем малка, повече ме притеснява това изкривяване да не стърчи дали може да се направи и това отгоре, където парчето липсва дали бояджиите го правят.

П.П. Иначе за нова оригинал за купе, питах колегата laviatan и той ме посъветва да търся втора, предполагам че е цифра новата и не си струва.
Тя в момента е закрепена колкото да мога да се движа, че ме удариха по морето и ми я закрепиха само с едни свински опашки и щипки, още не съм я водил на моя майстор, но предполагам може да има и някакви части за смяна, които я държат попринцип. Може би това 19 от схемата или нещо друго, ще видим: https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=51_3679

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 01 Сеп 2020, 17:34

Аз също съм на мнение, че не е толкова зле бронята. Ако бе моя бих си я направил, вместо да търся друга. Отделен е въпроса, че всичко зависи от този, който ще я прави.
Това щръкналото отстрани са вероятно счупени щипки, продават се. Наскоро сменях, 23лв
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denis1903 » 03 Сеп 2020, 20:37

Колега нищо и няма на бронята . Отиваш на автобояджия , вадят я , кит , боя ,, оправят около фара , частична боя и средно около 300 лева е цялата работа . Специално във Варна дже имам познати , където ще ти я оправят и за 150 , 200 ама далеч си . Ще стане като нова не се притеснявай !

Изпратено от моят Redmi Note 8T с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57D30 седан с емкова броня
Мечтае да кара: E30 m3 червена и да върви с руса кака

Мнение от stradikus » 04 Сеп 2020, 0:49

stilen89 написа:
stradikus написа:Има оправия, кажи от кой град си, за да те упътим. Ако си решил нова броня - има много англичанки с перфектни мтех 2 брони за до 250лв.

Не ме радват нещо тия мтех 2 брони, гледах ги, но сякаш искам да се придържам към оригиналната визия на колата. Иначе съм от Сливен, но живея в София. Идеята ми беше да намеря втора ръка запазена, ако има същия цвят още по-добре ако не ще се боядисва, но ако има вариант да се направи тази ще е супер, опита ми до сега показва, че както го е направил и сложил немеца си е най-добре. Пукнатината е съвсем малка, повече ме притеснява това изкривяване да не стърчи дали може да се направи и това отгоре, където парчето липсва дали бояджиите го правят.

П.П. Иначе за нова оригинал за купе, питах колегата laviatan и той ме посъветва да търся втора, предполагам че е цифра новата и не си струва.
Тя в момента е закрепена колкото да мога да се движа, че ме удариха по морето и ми я закрепиха само с едни свински опашки и щипки, още не съм я водил на моя майстор, но предполагам може да има и някакви части за смяна, които я държат попринцип. Може би това 19 от схемата или нещо друго, ще видим: https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=51_3679

Отивай при Стайса и ще ти я оправи за седмица. Ще стане като нова.

Потребител
Аватар

Мнение от stilen89 » 04 Сеп 2020, 12:59

stradikus написа:
stilen89 написа:

Отивай при Стайса и ще ти я оправи за седмица. Ще стане като нова.

Благодаря много за съветите, колеги, реших да я правя, ще си намеря бояджия тези дни. После ще пиша как е минало и ще постна резултат, надявам се да се получи добре и без това бях говорил с един бояджия за боядисване на задна броня, че имам разни черти, направо ще ги комбинирам. Възможно е наистина това стърчащото отстрани да не е изкривено, а просто счупен някакъв държач или нещо от сорта.

Колега, може ли телефон, адрес нещо, да имам за всеки случай?

Назад към E46