Подмяна на задни спирачни магистрали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Подмяна на задни спирачни магистрали
Задните ми спирачни магистрали (металните тръбички) са много корозирали. Бих искал да ги сменя с оригиналини такива, като цената им в АутоБавария/ДаруКар не е висока. Не искам да ги подменям с медни тръбички, които са приспособени. Някой правил ли е процедурата и ако "да", сами ли ги сменихте или в сервиз ? За сега попитах на няколко места или не им се занимава(колата била стара) или ми обявяват някаква супер висока цена за труд.
- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
Re: Подмяна на задни спирачни магистрали
Привет.
На моето 318 i се наложи такъв ремонт през 2019 година,поради спукване на спирачен тръбопровод по време на технически преглед.Автомобила го закарах в Дару Кар,където направиха приемна диагностика на спирачните магистрали.Ремонтът излезе 564.04 лв. тотал и отне седмица,поради изчакване на необходимите резервни части.Доволен съм от сервизната услуга .
Да ,по-скъпо е от другите не оторизирани сервизи,но със спирачната система не се допускат компромиси.
Поздрави.
На моето 318 i се наложи такъв ремонт през 2019 година,поради спукване на спирачен тръбопровод по време на технически преглед.Автомобила го закарах в Дару Кар,където направиха приемна диагностика на спирачните магистрали.Ремонтът излезе 564.04 лв. тотал и отне седмица,поради изчакване на необходимите резервни части.Доволен съм от сервизната услуга .
Да ,по-скъпо е от другите не оторизирани сервизи,но със спирачната система не се допускат компромиси.
Поздрави.

- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Какво им е на медните тръби? Това че някой го мързи да ги прекара естетически добре и безопасно не мисля че ги прави лоши.
cezarre написа:Привет.
Поздрави.
Благодаря за мнението. Не бях проверявал в Дару кар цената за ремонт, само на частите.
6apa написа:Какво им е на медните тръби? Това че някой го мързи да ги прекара естетически добре и безопасно не мисля че ги прави лоши.
Предполагам се чупят по-лесно. Сигурно има причина БМВ да са избрали да не слагат медни тръби. Не съм наясно наистина.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Аз карам с медни тръби в продължение на 500 000 км и не съм имал проблеми. Не е като да е нямало екстремни спирания за толкова време. От друга страна, втора употреба, читави тръби с лопата да ги ринеш, та не виждам драма. А в оторизиран сервиз точно за такъв ремонт....
Да ме извиняват, по принцип отлично се справям с харченето на готови, спечелени и нямам нужда от помощ.

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
И при мен е същата леш и корозия отзад .. лошия немец как не се е съобразил че колата трябва да се кара 20 години
Шегата настрана, ако някой има жокер за сервиз който е читав и им се "занимава" да свирка че ..
P.S: Благодаря на колегата по-долу, ще се проверят 

Шегата настрана, ако някой има жокер за сервиз който е читав и им се "занимава" да свирка че ..

Последна промяна The Edge на 17 Юли 2020, 9:33, променена общо 1 път
The Edge написа:И при мен е същата леш и корозия отзад .. лошия немец как не се е съобразил че колата трябва да се кара 20 години![]()
Преди няколко месеца закарах колата тук. Не помня точната цена, но беше доста по-ниска от цитираната по-горе при Дару кар. Доволен съм от работата на сервиза. Ползват медни тръбички, ако това не те притеснява.
8 мнения
• Страница 1 от 1